fredag 1 februari 2013

Fredagen den 1(3):e februari
Hade det inte varit den 1 februari idag hade det lika gärna kunnat vara den 13:e – åtminstone för mig. Jag offrade en semesterdag för att utföra tre ärenden. Inget av dom hade ett direkt lyckligt slut kan jag ju säga, men ni kommer att få er ett skratt ändå tror jag;-)

1. Läkarbesök
Som ni vet gillar jag min (snygga) husläkare som lyckades med miraklet att fixa min söndertrasade axel med en kortisonspruta för ett år sedan. Tyvärr kunde han inte upprepa detta konststycke med min rygg. F*n också.

2. Besök på bilverkstaden
Tintin, vår lilla Peugeot 206 ska snart till Bilprovningen. Alltså tyckte jag att det var väldigt smart att åtgärda den anmärkningen han fick för ett år sedan – ooops. Blinkers bak hade fel färg och gulliga Micke på RW Bilverkstad bytte lamporna på båda sidorna. När jag skulle köra ut bilen från verkstaden startade den inte. Ganska komiskt egentligen. Efter lite felsökning drog Micke ut alla säkringar (som jag inte sett förut då jag aldrig öppnat motorhuven och tittat in) och satte tillbaks dom igen. Bilen startade och jag körda raka vägen hem. Å på raka vägsträckor ändrar man ju inte körriktning, alltså behöver man inte sätta på blinkers. När jag väl blinkade höger vid min parkering mötte mig ljudet av en AK4 och en vilt blinkande lampa på instrumentbrädet.
Vände bilen, körde tillbaka, konsulterade samma Micke som konstaterade att inälvorna på den sprillans nya lampan hade exploderat. Snyggt!

3. Besök hos tandhygienisten
Här kunde jag med öppen mun, halvdreglandes och med sugslang i munnen vila upp mig till "musiken" av utraljudborren. Vaknade vid orden – oj då, du har visst bitit av en halv tand där bak. Jaha, en 100 procentig ”success rate” den här dagen då.

Nu ska jag ta mig minst en vinare. Den förtjänar jag, den är jag värd efter den här olycksdagen.

Bilderna jag lägger upp visar
1. det roliga ölglaset (som jag drack vatten ur) när jag tröstade mig med en suverän god indisk lunch.
2. mina tröstinköp i form av en verktygslåda med mini bitar inklusive förstoringsglas (som jag troligen aldrig kommer att använda) samt en mikrofiber ”handske” om jag någonsin skulle få för mig att knäskura golvet.
3. Tandborstarna som jag fick av tandhygienisten. Hade det inte varit just idag hade jag hoppat högt av glädje för dom matchar ju färgerna i vårt snygga (totalt funktionsodugliga) badrum alldeles perfekt;-)

18 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Det låter ju inte som en höjdar-dag precis. Men nu lägger sig lugnet och helgen får vi hoppas blir så bra att den, mer än väl, kompenserar!
Imorgon bitti - DÅ kommer du bli glad av tandborstarna ;) bara för att de är snygga och din blick söker sig till dem på morgonkvistens (senförmiddagens? ;)) badrumsvisit!

Men. Hur kan du ha bitit av en tand utan att ha märkt något?

Margareta sa...

Måste börja med -fan vad snygga tandborstar de vill jag ha här ute i stugan, skulle passa perfekt i mitt badrum här.

Sedan förstår jag din 13:e februari, själv hade jag nog grämt mig ännu och varit sur och irriterad, eller nej jag är inte speciellt långsint.

Att du kan skriva så underhållande så snabbt efteråt - imponerande.

Själv sitter jag också med ett glas rött, men mer av mys och inte för att jag behöver just nu. Tror inte att du heller behöver men bara lite. =)

Verktygslådan kanske kommer till nytta någon gång, har ju redan gjort det med fotot.

Synd att det inte var öl i glaset på lunchen för då hade någon annan fått ta alla smällar genom att du inte kunde köra.

Jag skickar en skål, jag i rött och du i vitt , här genom cyberrymden och ha en skön kväll med kära maken.

SoF sa...

Jag nynnar på "Imorgon är en annan dag...".

För nu kan det ju bara gå uppåt.

Varma kvällshälsningar!/SoF

Pysselfarmor sa...

fy vilken dag - du är värd två vinare!

och till din förvåning - eller? så har farmor och farfars hus i norr torvtak. Ja de är döda för längesedan förståss, men timmerhuset finns kvar och torvtaket bytte en av mina bröder för många år sedan. Vet inte hur man gör nu på "modernt sätt", men förr i tiden lade man tjockt med näver under torvorna. Tänk att gamla tiders byggteknik är så populär.

Hörni sa...

Men fy vilken otursdag du har haft! Tur att det är helg så du får sova ut och vila upp dig.

Anders W sa...

Det är väl så att det är "missarna man minns".

Ama de casa sa...

Ojsan... Om jag vore som du skulle jag stanna i sängen när den 13:e kommer på riktigt... ;-)

Guldkryckan sa...

Jo..bilar idag är inte vad de var förr...allt idag tycks styras av små datorer som inte bara måste fungera på egen hand utan även i symbios med varandra..jag hatar bilar som tillverkas idag..man kan inte göra ett piss med dem, jo, man kan skifta mellan sommar och vinterdäck..och man kan tvätta dem..fast det är undertecknad för lat för så inte ens det klarar jag utan det får bli däckskiftarfirma och biltvätt.

SV: Ja va farao gör jag på skolan?
Går runt och glassar i korridorer fram till efter lunch, hänger med en elev på olika lektioner x antal ggr i veckan.
Jag kallas på papperet för elevassistent..fast jag gör annat med.
Ska halva skolan iväg på nånting typ som härom dagen på friluftsdag, så får en annan ju hänga med för att se hotfull ut så ungarna sköter sig ;)

Monica sa...

USCH ja bilar nu för tiden, undrar om man ens kan byta glödlampor själv på Benzen bäst att titta efter.
Vår tandläkare sköter allt när det gäller tänderna, skönt att ha allt på ett ställe;-)

Svar. Nej hon är inte släkt med Argos, Signe däremot är hans halvsyster;-)

Malla sa...

men alltså vilken rackarns otursdag!!

Marit Johansson sa...

Du har haft en riktig skitdag, givetvis ska du ha dig en vinare :)
Jag tänker på den där microfiber handsken, borde det inte vara sockor? Skönare arbetsställning så.
Raw har jag inte gett mig på än trots alla lovord, min hårddisk är för närvarande full och kan inte ta emot mer information..

llh sa...

Tur som en tokig skulle jag ha sagt om tandborstarna! Om inte hela din dag av vedermödor hade hindrat mig.

Hoppas verkligen att ryggen inte är alltför illa nu när ingen dunderkur fanns att tillgå!

Anonym sa...

Undrar, har du Instagram?
//Tanten11

Husbilen-Ellen sa...

Jag hade mungiporna neråt i morse, för det är strul med vårt wi-fi. Så läste jag ditt inlägg och mungiporna åker uppåt. När jag skulle skriva kommentar var det kört igen. Men nu lyckades set. Däremellan har vi gjort vekans inköp av frukt, grönt och oliver. Kram ELisabeth

Kicki sa...

I allt elände så blev det ju lite skoj så där i efterhand!:)

Pumita sa...

Inte ens snygga tandborstar kan rädda din dag... det var illa. Men du, finns det en svart rund sak på den gröna? Bara undrar.

Mona sa...

Förlåt! Man ska ju inte skratta åt andras olycka, men när jag läste om ljudet av en AK4 kunde jag inte annat än brista ut i gapskratt. Hoppas vinet smakade gott!

Jane sa...

Ska det va´så ska det, allt på en gång! Kan bara "bygga på" ... den där lilla verktygslådan ,,, sådan har jag också ... kan bara meddela att de minsta bitsen är totalt värdelösa, de är alldeles för mjuka, går inte att skruva med! Jag försökte mig på att skruva upp min Mp3 som jag hade sönder, fick inte upp den så det slutade med ett nytt inköp :)