söndag 17 februari 2013

Fototriss: ”Gemenskap”

Helena på Fototriss och Per-Anders, som vann förra omgången av Fototriss vill se bilder på ”Gemenskap” idag. Ett bra tema men otroligt svårt när man inte fotar ”flockdjur” i form av tvåbenta och fyrbenta varelser. Som ni vet lägger jag ytterst sällan upp personer och djur. Så jag tänkte först hoppa över temat den här helgen. Men sedan kom jag på att jag ju kan ”fuska” för en gångs skull. Jag låter liksom datorns ”Alt Gr” och ”PrtSc” tangenter agera avtryckare. Å det funkar ju det också. Frågan är bara om ni gillar det här inlägget eller om det ens platsar som bidrag…


Synonymer.se…
… är min favo när jag vill ha alternativ eller en ”bollplank” till teman som är svåra. Fick dock ingen hjälp där den här gången.


Google+
Gemenskap i cybervärlden genom bland annat bloggandet är kul. Tycker till och med att vi bloggare är en stor krets personer som är riktigt schyssta kompisar. Kolla bara min nya header som Margareta skapade åt mig idag. Urcool ju. 1 000 tack tjejen!
En annan sak är dock ”fejk-gemenskap”. Öppnade ett av mina två gmail konton igår och måste säga att det uppenbarligen är betydligt fler personer som verkar veta vem jag är än tvärtom. Denna gemenskap kan jag vara utan. Anders är den enda jag känner för han är ju en av mina favo kollegor. Kommer att ”nobba” Google+”


Facebook
Även Facebook och Twitter ger samhörighet med alla och ingen. Har frågat mig många gånger hur folk letar upp den här lilla bloggen och vill bli min vän. Dom känner inte mig och jag lovar att jag inte har den blekaste vem dessa personer är. Står fortfarande på mig och våga vägra att vara med i denna gemenskap. Jag håller för grupptrycket om man säger så;-)

Fler ”riktiga” bidrag till ”Gemenskap” hittar ni här.

43 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Väldigt snygg header :) Hon är duktig "vår" Margareta!
För att vara en "våga-vägrare" så är du ju väldigt Internet-orienterad. DET är du ju inte alla "våga-vägrare" som är. Det gör det ju lättare att ta dig på allvar i det - då du faktiskt har en aning om vad du snackar om ;) s.a.s.

Gillar din "positiva anti-triss" :)))

Pumita sa...

VAAD?!! Vart har jag kommit???? Jag skulle till BP... jaha, jag är visst hos BP. Heh, så läckert! Lika färgsprakande som alltid. Kul!

Ok, nu kom jag av mig helt och hållet. Men du, tycker inte du att en pormaskdödare förstör gemenskapen. Det tycker jag. Visserligen har jag precis läst en bok om en chimpans som gillade att bli "plockad" men... Jo, jag förstår precis vad du vill säga med ditt inlägg. Det är bra, mycket bra! Men du faller inte för grupptrycket, den saken är klar. ;)

Pysselfarmor sa...

Jo du man kan undra varifrån dessa förfrågningar kommer. Jag blev "tvungen" att skaffa ett Facebook konto för brodericaféets skull - vill ju få informationen om det är inställt någon kväll, så jag slipper gå dit i onödan. Men se jag är konsekvent och tackar nej till alla som vill bli vän - jag använder det bara för just caféets "bevakning" - inget annat.


Du saknade män på mina bilder,men de finns - åtminstone har jag träffat två skickliga "stickare" - väldigt duktiga sådana. Vet att det finns fler och även de som broderar.

Om du kollar in hos mig igen så har jag uppdaterat bloggen med länkar till herrarna :-)

Rantamor sa...

Men så snygg header du fick av "jag vill vara din Margareta..."(den sången sjunger säkert hennes kärlek hela dagarna....
Kan ju se att det är du som fångar bollen uppe i vänstra hörnet.

Men du trissen satte du ju, har också funderat om jag ska strunta i trissen idag...men jag får ju se, läste ju att Helena skulle ta lite välbehövlig paus ett par veckor, så kanske jag skulle passa på att hitta lite gemenskap jag med.

Men se Facebook och Tvitter å kvitter å instagram å allt vad det heter , där hittar man inte Rantamor. Räcker när alla ungarna sitter å fejjar när vi ska umgås i familjen, på julafton hade jag utlyst ett förbud på alla "ajfåner",
å jädrans va toaspringande det blev...=) =)

Tjingelingen från Rantamor.

KajsaLisa sa...

Du ser, du fick ju till det, annorlunda och roligt :)

llh sa...

Men Gudars vad har hänt här. Kan man inte vara osocial på bloggar en helg utan att allt förändras? Trodde först att du öppnat för flexibel läsning av bloggen mha synonymer. Synonymer.se är förresten en storfavo här med.

Riktigt färgrik fartig header. Gillar den massor. Glad och välkomnande, mycket BP!

Grunnar på vad Google+ är. Ja jag ska googla det senare. Inte får jag en massa skumma förslag heller men det är väl överkomligt.

Blev så överrumplad här att jag höll på att glömma säga att ditt bidrag till Gemenskap får +++ för kreativitet och läsvärdhet av mig. Bättre än bäst!

Beppan sa...

Kreativt som attan!! Gillar din variant av gemenskap!!

Måste också få uttrycka min beundran för den snygga headern!

Freja sa...

Som vanligt, din alldeles egna syn på uppdraget! Jag trodde du skulle fota dina maskotar och låta dem dels ha gemenskap med varandra OCH symbolisera din eventuella gemenskap med andra fotbollsfantaster! Och jag ser minsann fotbollen upp i hörnet i din nya header!

Anonym sa...

Ja men så är det väl nu för tiden. Polarna bor i datorn och inte tvärs över gatan som när vi var små. Att ha alla blogg-polare är ju en stor gemenskap som är guld värd. Mina "fysiska" polare delar inte mitt fotointresse, då är det bra att ha blogg-polare som slänger in en kommentar då och då och kritiserar lite ;0)

Husbilen-Ellen sa...

Nu äntligen har jag fått tillgång till nät som håller något så när. Jag har läst ifatt dina inlägg sen senast och som alltid njuter jag och mungiporna går uppåt. Under tiden leendet blir djupare kommer solen fram. Kan det bli bättre än så? Knappast. Kramar Elisabeth

Violen sa...

Annorlunda och roligt! Vilken kreativitet för att få till den trissen!

Stare Ström sa...

Man kommer lite av sig med nya headern. Men det är väl du ändå? Kreativ triss! Jag vill inte heller ha någon gemenskap på det sättet.

Monica sa...

Herre gud jag trodde det var fel på sidan innan jag upptäckte att det var ditt bidrag till gemenskap;-)HAHA
Vilken läcker header.
Gösta är inte aktuell längre, men det går fler tåg.Ska ringa försvarsmakten i morgon om en omplacering.
Ha en skön kväll

Hörni sa...

Det är bra, stå på dig du! :)

Och vilken läcker header! Underbara färger, passar dig precis! :)

Hörni sa...

Sv: Haha, nej, inte esprit tyvärr. Från Åhléns om jag inte minns fel.:)

SoF sa...

Jag tycker det är kul när du "fuskar"!
Annars skulle inte K&K-bloggen vara unik.

Å kul med ny header! :)

Ha en bra vecka/SoF

Monica sa...

Svårt att sätta ord på men vi talade nog inte samma språk om du förstår vad jag menar, specialmat och försäkring som man inte fick välja själv.
Har blivit för gammal för att låta folk sätta sej på mej, men det går som sagt flera tåg.
Ha en skön kväll;-)

Axart sa...

hahaha, rolig och tidstypisk triss :)

AX

Susanne sa...

Hihihi, du blir jagade för att du är så bäst. Två av namnen i listen kände jag iaf igen ;)

Selma sa...

Jag känner tre av de på google. Riktigt trevliga prickar. Det där var häpnadsväckande.

Selma sa...

Jag känner tre av de på google. Riktigt trevliga prickar. Det där var häpnadsväckande.

Jah Hollis sa...

Jag blev nog mest överraskad v den nya bloggvinjetten (det som väl kallas header på nysvenska). Trissen är helt OK, och det är ju du som bestämmer hur den ska se ut. Visst sätter ”soppaktivisterna” färg på Värnhemstorget när det dyker upp, speciellt tjejen i den gula kappan den här gången.

Peranders sa...

Fast en dag kommer du att ge upp och gå med i Facebook.

Della sa...

Kul med annorlunda! Sånt gillas. :)

Linnéa sa...

Tror jag vet du vad du vill säga med ditt inlägg. Blev bara så förvånad. Var är BP s underbart roliga bilder? Men väldigt kreativt med tanke på ämnet!

Tack för att du hjälpte med att återkommentera!

Susjos sa...

Smart drag ju :)

Anna sa...

Bra tänkt där, du fick ju ihop det väldigt bra!!

Tyvärr så blev det inte storkovan i helgen, bara 90kr :)
Vi gör ett nytt försök nästa vecka!
Ha en bra kväll!

LissenTo sa...

Tycker att blogggemenskapen är varm och trevlig. Plus att man får många skratt.

Men vad poppis du är Beate

Jo du, vad härligt med solsken som ger takdropp, ohlalalala

Marit Johansson sa...

Det här var ju en kanontolkning, du måste ju vara sanslöst envis som lyckas stå emot gemenskapen på facebook :)
Nya headern är skitsnygg och passar din blogg perfekt tycker jag!

Margareta sa...

Lite på gränsen - inga foton men du har ju lika gärna kunna fotat av datorskärmen och fått "samma" bilder. Så JA, jag säger JA, det är ok.

Alla verkar känna alla här, måste nog kolla en gång till på namnen. =) Jag har ju gett efter för grupptrycket och FB - Ja, riktigt kul. Twitter - har ett konto men vet inte hur man gör. =) Google+ - har ett konto genom telefonen och en till e-postadress på köpet. Där är jag bara livrädd att alla svammelfoton via telefon ska hamna - men den är så artig att den frågar, där är jag privat - helt ensam utan gemenskap.

Synonymer - Ja.

Varifrån får du alla de där förfrågningarna om du inte är med? Vi får till och med konstigheter på ena företaget och vi finns inte där (och inte sambo heller), vi e-posten. Misstänker att mycket är virus och alla tar för givet att alla är med.

Mina grabbar är inga FB:are, vissst finns de med men skriver i princip eller öppnar det knappt. Min yngsta tycker till och med att det är jobbigt med att alla hela tiden ska sitta med FB när de är ute, ingen social gemenskap men alla har kul tillsammans - skriver de på FB i alla fall. =)

Som du förstår gillar jag ditt inlägg med tanke på min kommentar ... och det kommer mera.

Margareta sa...

Nu kommer mera ...

Kul att läsa, ler hur en del inte vet hur de ska uttrycka sig eller bara avstår. =)

Tack för länken och sedan.

Jag ser faktiskt ganska mycket och tanken är fri tolkning för ser du "bakom spermierna" så finns det olika figurer. Men sedan, hittar inte jag de övriga bollarna, kul att ni ser dem. Däremot finns det både ett arbetsbi och en flitig myra i bilden - väl kamouflerad. Och de är riktiga, inte fri tolkning.

Men färgglatt i dina färger är det, ingen tvekan. Kanske någon millimeter saknas på vänster sida - för kort?

Ha en fortsatt bra söndag.

Pialotta sa...

DU KAN VERKLIGEN SOM INGEN ANNAN ... Så kul med dina hopklipp ...Tänk omman kommit på den tanken själv, ha, ha ... riktigt kul gemenskap i kommentarerna här oxså ;) Natti natti

Mariane sa...

DER fik du lokket mig på Glatis - som vi ser i Danmark ( Glat is = Halka isen) hehehe... Jeg troede at du havde sat en reklame op så jeg trykkede igen på linket og JA!! det var rigtigt .. sikke et indlæg .. men det passer jo vældigt til temaet. Jeg tænkte mig om du måske kunne have lyst til at være med på to udfordringer mere? "Your Own Edit" på http://www.starone.dk/4b4/ og "Tasty" på http://1stjerne.dk/tasty/ ... Det er noget der er uden mennesker ved jeg - :) Det ville være dejligt at se dig igen - Klem

Monica sa...

Det trodde jag med men när jag inte får bestämma vilken mat jag ger hunden eller vem som ska försäkra den mm hoppar jag av. Jag kunde ha hållt god min och sedan gjort som jag velat i alla fall men det ligger inte för mej.
Det råder delade meningar om hur bra dom är och det ska jag inte uttala mej om, men som du vet har även solen sina fläckar :-)))))
Ha en bra dag

Kicki sa...

Fyndigt trissat!:)
Vad fint du fått här inne, man blir glad av det!

cat sa...

Oh så fin ny header du har!
Självklart är din tolkning en klockren BP-tolkning och fungerar således utmärkt :)

Ama de casa sa...

Jättefin header, verkligen! Jag ids aldrig pilla med utseendet på bloggen, så jag låtsas att min header är mitt varumärke. Typ.
:-)

Eva Trillian sa...

Sv: :) Mr. Right är från Finland! De engelska laterna är det jag som kommit dragandes med från mina mångna år på Cypern ;)
Ska testa fiskvarianten - låter gott!

Jane sa...

Läcker header, precis dina färger :)
Det är alltid lika roligt att kika in hos dig ... fast idag tog det lite tid, 38 kommentarer att spana igenom först, vilket är ett nöje bara i sig. T.ex. om man läser Monicas första kommentarer och inte vet att det handlar om hundar ... fantasin sätter inga gränser, ha ha.
Du fixade temat alldeles superbt, anser jag och erkänner att jag har både Facebook, Twitter och Instagram ;) men inte google +

Mona sa...

Din nya header är superfin! Jag älskar färgerna. Det kommer att kännas som rena färgterapin varje gång jag kommer in här i fortsättningen.

Jag tycker ni - mina bloggvänner - är en supertrevlig gemenskap. Det känns verkligen som att ha hittat en massa nya kompisar där ute i cyberrymden.

Jag är med på facebook, men är inte särskilt aktiv. Många som använder FB har ett stort bekräftelsebehov och man blir tvångsmatad med när dom stiger upp, vad dom äter till frukost, lunch och middag. Man får hela shoppinglistan när dom åkt till matvaruaffären, man får veta hur många maskiner som använts i tvättstuga osv osv. Men samtidigt har jag genom FB kommit i kontakt med och kunnat återuppta kontakten med släktingar (har hela min släkt i Danmark), f.d. arbetskompisar m m och det är jättekul. Så det finns både för- och nackdelar med FB.

Twitter har jag aldrig varit inne på och Google vägrar jag av princip. Använder t ex Yahoo som sökmotor istället. Tycker Google blivit alldeles förstora och vill bestämma alldeles för mycket. Men jag undrar om inte Google numera äger Yahoo också...

Pockethexan sa...

Kul att du uppskattade min triss nu när jag la ned en del tanke kraft på den för att visa hur jag känner på de här bokeventen.
De får jag gå på tackvare min bokblogg, tänk vad mycket kul som händer för att man använder dagens teknik...

Kramis från Pockethexan

Connie Tornevall sa...

Kul triss där man känner igen sig i! Får man inte tag i vänner och bekanta på telefon, sök dom på FB eller på något annat forum!

Connie Tornevall sa...

Hej igen! Kul att du tittade förbi mitt krypin! Tack så hemskt mycket för dina synpunkter om min triss! Man lär sig hela tiden.

Bilden med fågeljacuzzin fick jag vänta på läääänge. Hundens mat och vattenskål är ett populärt tillhåll för sparvarna. Har testat massor av skålar men icke att de duger, det ska vara hundens matskål Sen har jag ett gömställe där jag står och väntar på rätt tillfälle ;-)

Jag gillar din triss jättemycket. Man vill känna igen sig och söker något man kan relatera till! Tummen upp för den! Kram