fredag 8 februari 2013

Fredagsunderhållning med SL
SL står för Stockholms Lokaltrafik. Företaget får 790 kronor av mig varje månad. Det är nämligen priset för mitt månadskort. I detta pris ingår inte bara resor i stor-Stockholm utan även underhållning – både morgon och kväll. Eller vad sägs om…

… underhållning mellan klockan 07:20 och 08:30
- magdansmusik i högtalarna på morgonen om föraren kommer från ett land där denna dans är poppis

- dragspelsmusik på perrongen vid Danderyds Sjukhus t-bana framförd av en rumän som faktiskt sjunger riktigt bra på engelska. Kul! Är i och för sig tondöv men…

- dragspelsmusik utanför t-banan vid Östra Station framförd av en landsman till killen i Danderyd. Som tur är sjunger han inte, för om han gjorde det med samma kvalitet som han spelar skulle även en tondöv som jag sätta in öronproppar.

… underhållning mellan klockan 16:00 och 17:10
- avlyssning av ett mobilsamtal som berättade för den som lyssnade på andra änden, mig samt alla medpassagerare att hon ska opereras nästa tisdag, att sonen ska komma på torsdag i stället för på lördag samt att hon och maken Anders, som sitter bredvid ska på Patricia ikväll och käka hummersoppa, oxfilé och glass. En cognac skulle de visst också dricka.

- ”solstolskänsla” på en av Arrivas nya bussar som kunde ha tillverkats i en förre detta öststat eller i ett asiatiskt u-land, men faktiskt kommer från Holland. Otippat! Den gamla damen med käpp satte sig på platsen reserverad för funktionshindrade. När hennes bak mötte sätet sa det tjoff. Stolryggen hade lossnat och hon hamnade i horisontalläge. Hon ville inte ha hjälp att komma upp utan tyckte att det var som att ligga i en solstol.

- varje gång någon tryckte på stoppknappen och hållplatsen kom upp på LED-displayen med ett högt ”pling” tjöt min iPhone med en utdragen hjärtskärande signal. Den tjöt hela 10 gånger under den bussresan kan jag berätta. Efter fem signaler flyttade grannen bak i bussen…

Det var allt för idag. Bilderna jag lägger upp visar hur vi nollåttor har det just nu. Å ”cigarettkonstverket” visar hur en papperskorg 50 centimeter från en askkopp vid Stockholmsmässan kan se ut. Foto: kollega Anders. Tips om fotot: kollega X

23 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Du får ju mina resor i bil, med vald mp3-musik, utan sällskap och en och annan fruktpaus att låta VÄLDIGT tråkiga ... eller sköna? Det beror nog på dagsformen!
Så mycket snuskigare än sista bilden med alla fimparna har jag nog inte sett den på den här sidan nyår faktiskt!
Spännande förhållande mellan bussen och din iPhone *S* Kanske pågår en kommunikation som sedemera kommer leda till ett övertagande? Håll dig väl med fånen säger jag bara!

Guldkryckan sa...

Ja du..här i Göteborg betalar vi 505 kr och för det får vi ofta stå upp på buss eller spårvagn..det är dock lite riskfyllt då de nyaste vagnarna rostat sönder på rekordtid..spännande att se om man blir kvar i vagnen hela färden då numera.
Fast om detta kanske man inte ska skriva så mycket om då Västtrafik kanske inser värdet på spänning och höjer priset till tusenlappen eller nåt ;)

Vad får man mer då för dessa 505 kr?
Jo..fotpall finns ju att tillgå på en del platser..ja..det är ingen fotpall..men folk har insett det ergonomiskt riktiga i att hålla fötterna horisontellt under färden ibland..perfekt ju när en annan slog sig ner i veckan och blev så våt i akterseglet att man kunde vrida ur och fylla ett halvt badkar med vätska..snacka om återvinning.

Men nu tillönskar jag dig en skön helg..det ska jag ha...Hoppas Lennart har det bra därborta..det förtjänar han. :)

Jane sa...

Nu minns jag varför jag en gång i tiden tyckte det var ganska ok att flytta från Stockholm ... fast jag kan tänka mig att det är ännu värre nu än vad det var då :)

Under det senaste året har vi också fått lite musikanter, bl.a. en som sitter och slår på en tamburin i timmar. Att butiksinnehavarna runtomkring inte får fnatt!

Cigarettkonstverket säger jag bara blääk åt!
Ha en trevlig fredag :)

Kicki sa...

Hahahaha, den gamla damen...:)
Men du vad fint de har komponerat med fimparna...50 meter bort skrev du, det är väl helt enkelt jobbigt för andningen att gå så långt!
För övrigt: fina vinterbilder!:)
Kram

Pumita sa...

Cigarettkonstverket är nåt bland det äckligaste jag sett. Tur att jag inte behöver vistas i närheten av dem... oftast. Det beror lite på placeringen för ibland är de alldeles för nära entrédörrarna.

Har inte mycket positivt att säga om de rumänska dragspelarna heller. Har oftast med mig öronproppar numera för att slippa höra dem... och mobilpratarna.

Inte mycket som var bra idag, låter det som, men det stämmer inte. Det är ju HELG! Jihuuu! :) Ta hand om dig!

Hörni sa...

Hahahaha! Av all denna underhållning skulle jag stå minst ut med kärringen som skriker i sin mobil. Är ganska glad att jag inte åker kommunalt så ofta längre. :)

Olga T sa...

Tala om att "gilla läget"!
Andra bilden har du lyckats alldeles strålande med!!
Har också njutit till fullo av dina bilder från mässan. Utsökta färgklickar denna meningslösa tid på året..

Stare Ström sa...

Så mycket underhållning du får för dina pengar! Det jag minst står ut med är mobilpratarna. Jag vill inte veta vad folk ska göra- intresserar mig inte.
Min svartvita bild, var just det. En svart grind i snön. Ville ha en bild i stället för en teknik.

Rantamor sa...

Du får ju en hel del för pengarna i form av underhållning.
Det där med att sitta i bussen och lyssna på andras högljudda samtal skulle ju kunna bli ett kåseri varje dag.
Jag brukar lyssna när folk sitter på apoteket och berätta om sina, grannens, väninnors, barns, barnbarns sjukdomar...och vem som äter vilken medicin...puh...
När det blir min tur att hämta ut medicin brukar jag vara alldeles tyst för jag tror att hon som ger ut det jag vill ha behöver den tystnaden. Och hon verkar njuta av tystnaden.

Men du dom cigarettfimparna såg då för gräsliga ut...bläää
Men är det ett konstverk så har dom ju lyckats...

Hoppas nu att inte muminpappan har härjat runt hos dig inatt...
eller att han tog sin hatt å stack i morse...hahahaha
näe jag tror att han kommer att trivas.

Tjingelingen hoppas att snöstormen har försvunnit dragit mot öster kanske...

Ha en finfin lördag.

Ama de casa sa...

Haha! Jag åkte mycket kommunalt när jag bodde i Sollentuna och det var väldigt sällan tråkigt. Hände alltid nåt kul. Små detaljer som lyste upp den gråa vardagen.

Men å andra sidan har jag aldrig kommit över pendeltågseländet i mitten av 80-talet...
;-)

Margareta sa...

Börjar där jag slutade och inser att jag har en del att läsa, nu har jag redan läst för några minuter sedan men tar det ändå i rätt ordning.

Bloggprinsessa, ja det är inte alla som har en helt egen prinsessa, jag är väl bara en =) eller mer en pärla (Margareta betyder just det).

Vad söt hon är och även jag har ju sett henne växa upp från en liten liten bebis till en vacker prinsessa. Bra smak har då IT-pappan, lila - även en favorit här, även om det inte syns hos mig.

Själv har jag gått från pump till "riktig" tvål, men bara jag.

Tisdagsleken
Kranbilderna verkar vara något som alla städer (med självaktning =) ) stoltserar med nuförtiden men som vanligt är Sthlm värst, av helt naturliga skäl.

Vad härligt hon har det din snöprinsessa. Att de orkat köra från Österrike är inte svårt att förstå med tanke på dryckintaget - de somnar då inte.

Del 1 och del 2
Utav alla dina bilder har jag tre klara favoriter.
1. Stolsdynorna, super, super, super ...
2. Ledlampan med fläkt, helt ense med dig.
3. Den du kallade arbetslampa skulle tänka mig utomhus dinglande under altantaket i stugan.

Sedan, det finns en del fula grejer, riktigt fula och ja jag blir nästan mörkrädd över den hemska stolen med cykelslangarna.

Sedan var det en del som jag inte förstod, vitsen med även om det skulle vara "praktiskt".

Ryser också när jag ser askkoppen. Din underhållning på morgnarna måste verkligen pigga upp dig och sedan när du förmedlar får vi oss kvälls eller morgonunderhållning.
Stackars din Iphone, den verkar lida med och tro att det gör ont.

Det blev mycket här men så blir det när en veckas skrivande ska kommenteras.

Ha en bra lördag och ni har absolut inte samma kyla som vi hade på morgonen - håller mig inomhus under dagen.

Ama de casa sa...

sv: Alla sköldpaddor går inte i ide. Det har jag lärt mig den hårda vägen...
;-)

Marit Johansson sa...

Du får mycket för dom 790 kronorna :)

llh sa...

Den som satsar på ett SL kort kan sitta nöjd. VFM value for money liksom :)
Fast något säger mig att iPhonen inte håller med. Hur kan du vara så kallsinnig och sitta kvar i tio (10!) hållplatser när fonen tydligt signalerar "HÄR går vi av, står inte ut en sekund längre med Patricias hummersoppa".

Carita Liljendahl sa...

Ett stort HURRAAA för ett humoristiskt inlägg med fina iakttagelser.

Ett stort URK för cigarett"konstverket".

Pysselfarmor sa...

:-)))))))

ja å så undrar man varför så många kör bil här i sta'n!!??

Exakt så på ett ungefär är min färd också till/från jobbet.

Jah Hollis sa...

Jag visste inte att rökning påverkade synen så gravt.
:-)

Mona sa...

Hahaha, tack för underhållningen du ger oss bloggläsare! Här fick jag dagens skratt. Apropå "konstverket" på sista bilden, så måste jag ju ändå säga att folk är otroligt ordenliga som lägger fimparna på kanten. Åtminstone i Göteborg så slänger man dom bara på marken och oftast orkar man inte ens släcka dom innan...

Men du, ser du inte hur VACKERT det är med SNÖN på mittenbilden!

Della sa...

Det går livat till i Stockholm. Missar allt sånt där skoj när jag cyklar.

cat sa...

Hade gärna sett bild på stackars dam i solstolsläge på buss ;) Låter som att ni får rätt mycket för pengarna däruppe i Sth. Fast tveksamt om den underhållningen går hem hos särskilt många.

Erik Semlan sa...

Undrar hur hållplatsplinget i bussen (LED-skylten) kopplade till din iPhone som tjöt till varje gång? Inte så trevligt, hoppas du inte lyssnade i hörlurarna när du började "höra" hållplatserna. ;-)
Dragspel tillhör inte mina favoritinstrument så den musiken undviker jag. Alla mobilsamtal som man ofrivilligt får ta del av under resorna är jag inte heller så förtjust i.
Den där solstolen på bussen måste ha varit en oväntad bonus. Hade onekligen varit kul att se på bild. Tänk vad man kan få uppleva.
Undrar varför folk skapar dessa "udda" askkoppar på kanten av papperskorgarna, om där fanns en askkopp i närheten!
Inte lätt förstå hur folk tänker, men intressant.

Susanne sa...

Vilken galen resa *fnissar hysteriskt*.

Herta bloggar sa...

Äckligt!