onsdag 6 februari 2013

Rapport från Furniture och Northern Light mässa - del 1
Man kan väl säga som så: om jag inte hade gått på Furniture och Northern Light mässan med trevliga kollegan Birgitta idag så hade jag fått söka upp min (snygga) husläkare för att få antidepressiva. Anledningen är att all snö, som tinat bort så fint de senaste veckorna är tillbaka. Det har snöat non stop sedan imorse och det håller på än.

Ljus- och färgterapi
Nu behövde jag inte uppsöka läkare utan tog mig till Stockholmsmässan i stället. Där försvann depressionen lika fort som alla färgklickar som dök upp precis överallt. Bilderna jag lägger upp förklarar varför jag - i skrivande stund - återigen är en glad liten skit.

Börjar med en färgchock
Bild 1 visar en innovativ klädhängare som Ama säkert blir väldigt glad över. Flasköppnaren är alltså multi funktionell och han fällas upp. Genialiskt!
På bild 2 ser ni min favo – en LED lampa som liknar en kylfläkt i en dator och som strålar som en sol på väggen. Dregel, dregel;-)

Collaget
Överst vänster: Trött på era gamla läslampor!? Då är det bara att börja sticka strumpor i olika färger och trä dom över lampan. Omväxling förnöjer och lampan slipper frysa under vintern.
Överst höger: Lite färg och fläkt på golvet kanske. Små LED-ägg (cirka 30 centimeter i diameter) i valfri färg kan vara lösningen.
Mitten vänster: Skulle ni - mina kvinnliga läsare - få för er att leka krig à la 1400-talet kan denna bh med tillbyggd huva komma väl till pass. En skottsäker väst är betydligt fulare än en röd mundering.
Mitten höger: Tycker ni att våra parkbänkar är tråkiga!? Här kan er kommun piffa upp dom med vädertåliga dynor tillverkade av återvunna spillbitar av tyg.
Underst vänster: LEDade i stället för levande kycklingar kan ju vara något för en lägenhetsinnehavare som alltid drömt om en bondgård. Nu har jag aldrig haft sådana mardrömmar. Dessutom tycker maken att de ser ut som duvor…
Underst höger: DIY – det ska böjas i tid. Vill barnet ha en stol, får det väl bygga den själv- i form av en pingvin.

PS. Det kommer mera från mässan imorgon. Där ska jag ”tracka” er med en objektiv recension av hur jag ser på trenderna i branschen. Nu snart dags för fotboll. DS.

19 kommentarer:

Rantamor sa...

Hum....
jag måste leva i detta mörka, snöande, helvete utan att ha en enda mässa att gå till...
hör ni hur mina ben släääääplar,
jag måste nog få en tid hos någon stafettläkarpinne i morron....
hur ska jag nu förklara min mörka depparperiod..
jag är helt död....

Men jag ska iallafall glädjas åt dina foton...och att Sverige gjorde 1-1 nyss...
yiiipiii.

Tjiongelingen från Rantamor.

Rantamor sa...

Oj oj det blev ett till mål...
men vi kommer igen...

Hörni sa...

Men gud en sån massa läckra prylar! Parkbänkarna är fina, allt är jättefint med alla dessa färger!

Eva Trillian sa...

Ja, det finns ju mässor och mässor ;) Jag kan tänka mig att njuta av båda sorter! Just nu hade jag inte haft något emot den färginjektionen du fått :) Tack för att du delar med dig till oss andra färgabstinenta grå varelser ;))
Ser fram emot morgondagens inlägg!

Jane sa...

Åh, skulle verkligen behöva en sådan där färgkick just nu! Såååå seg och mörkertrött - vill ha sol och gröna blad!!!
Har suttit framför datorn och fixat en lösenordsskyddad "klassblogg" men så upptäcker jag till min fasa att det dyker upp reklam (!) på den och det vill jag absolut inte ha. Ska man bli av med den måste man betala, har du hört ngt så dumt??? Blogspot, som jag har själv, har ett sådan dumt lösenordssystem där man måste bjuda in de som ska kolla - inte tänker jag sitta och skriva in 44 personers e-post!! Tyvärr verkar det vara enda bloggen där man slipper reklam. Ska försöka mig på Wordpress till helgen ... om jag orkar :)

Pysselfarmor sa...

Svar på din fråga hos mig...Sjöfartshotellet ligger på baksidan av huset och jag har ingen aning om de har en bar på taket. Jag har aldrig varit där.

SoF sa...

T A C K!! :)

Varma-det-snöar-lite-här-också-hälsningar/SoF

Per-Anders sa...

Coola prylar på bilderna. Gillar särskilt colaöppnaren.

Kicki sa...

Hjälp var det nu den var...jag som ville gå, och nu passar det inte in i mitt schema! Så många olika roliga saker, snacka om inspirerande! Jag har ju massa nylonstrumpbyxor, sparade men ska kanske börja spara helt vanliga sockor också...eller inte!

Stare Ström sa...

Precis den färgkick som behövdes! Skulle vilja ha alltihop för att pigga upp. Det har snöat här också och det var totalt onödigt.

Ama de casa sa...

WOW!!! Vilken FIN klädhängare! Och om man sen behöver öppnaren - vem bryr sig om det ligger en massa kläder på golvet?
:-D

cat sa...

Wow! Vilken mässa!

Marit Johansson sa...

Den där mässan skulle jag gärna besöka trots att jag egentligen inte är värst intresserad av inredning. Men sådana roliga färgglada inredningsprylar blir man ju glad av och det är inte ett dugg tråkigt..
Ser fram emot din trendanalys senare idag, hoppas att den färglösa avskalade inredningsstilen som så många har är på väg bort för alltid :)

cat sa...

Jag skulle heller inte vilja gå in genom dörr nr 2 hos mig för det är en hemsk fängelsecell i ett 1900 år gammalt citadell.
Dörr nr 1 leder bara in i en lätt sliten lekstuga, så där vågar du dig nog in ;)

Monica sa...

En härligt färgglad Beateblogg, trodde det var fiskmåsar.
Huva som håller upp tuttarna det var inte dumt;-)

Får se vad han lämpar sej för det märker man ganska snart. Har inga bilder än han är bara 4 veckor men långhåren brukar vara ljuvliga.
Ha en bra dag här skiner solen;-)

Erik Semlan sa...

Läckra bilder. Design kan liva upp!
Lampdesign med fiffiga ljusidéer, kul.
Färgglatt och förstår att besöket livar upp.
Kan hålla med dig om problem med att uppskatta den nya snön som fallit.

Mona sa...

Vad avundsjuk jag blir på er stockholmare som har denna mässa. Skulle jättegärna vilja gå. Flasköppnaren är supercool. Däremot avstår jag gärna de stickade strumporna. Minns med fasa när det var populärt att virka och man fick virkade överdrag till stekpannehandtag, toaknopp o toarulle m m i present.

llh sa...

Tur att jag kan söka upp Beates färgterapi-mottagning annars hade depresionen varit ett faktum. Här var det nästa barmark och plus. Nu är skitvintern tillbaka.
Snyltar på färg form, läcker design och mår genast bättre :)

Carita Liljendahl sa...

Men vad folk kan hitta på! Allt skulle man ju inte själv gärna bära hem, men skojigt och framförallt färgstarkt är mycket!