fredag 29 juli 2011

Några fredagsfunderingar

Nattliv
Då jag inte ens varit hemma en hel vecka efter semestern kan man ju undra varför jag försov mig både igår och idag. Det kan väl knappast bero på att min hjärna (och resten av mig) fortfarande har semester och sitter ute på balkongen till klockan två på natten och läser en bok. Nej, tror nog inte det;-)


Förstoppade toaletter
Man kan ju också fundera över varför tre av våra fem toaletter på jobbet har varit ”förstoppade” samtidigt under den här veckan. Jag menar de flesta kollegor är ju fortfarande på semester. Här kan man ju undra om det beror på just detta, alltså att även toaletter gillar regelbundna besök några gånger per dag.

Sommarstängd
En annan sak jag tänkte på är att 95 procent av restaurangerna i Vasastan är sommarstängda. Om ni undrar hur jag överlever utan mina favoställen kan jag tala om för er att det är tufft, väldigt tufft. Det är ett rejält I-problem att vara tvungen att gå till samma ställe varje dag. Ensidig kost och sushikuddarna har blivit till öronproppar. Då det stod mig upp i halsen har dom vandrat vidare till öronen om man säger så…

Simpelt och enkelt
En sista tanke: om man (impuls-)köper en ring, vilket jag gjorde igår (för första gången på år och dag) och kollegan säger att den ”är en typisk Beate ring - simpelt och enkelt, inget som står ut”, då börjar jag ju undra om hon har missat min limegröna Icewatch, mina gympadojor i samma färg, min legobit i fyra färger, en fotboll samt ett egentillverkad PowerLED-smycke runt halsen. Det måste hon ha gjort annars flaggar jag rött för tantvarning…

PS. Collaget visar en bråkdel av alla semesterstängda lunchrestauranger i Vasastan. Bilden visar den enkla, simpla ringen som absolut inte står ut men går att förstora för närmare inspektion;-) DS

24 kommentarer:

Pumita sa...

"Gone surfing" är en klar favorit! =) Ringen gillar jag också. Hade en ungefär likadan nån gång i tonåren... undrar vart den tog vägen. Enkel och snygg!

Monica sa...

Ja hon måste vara färgblind, din läckra header passar dej perfekt den är Beate.
Stängt ja, här skickar dom kallelser och givetvis samma dag o tid till båda, ringa och ändra tid går inte för båda har semesterstängt;-((((
Gillar också Gone Surfinglappen

Anonym sa...

Rött för tantvarning? Suck, då ÄR jag en tant (har misstänkt det ett tag) för jag ÄLSKAR rött :-)

Ringen var jättefin!

Anonym sa...

sv: Hahaha! Kom osökt att tänka på fjorlårets campingtur i Andalucia (då vi faktiskt bodde något mer i tält än på hotell).
När vi var i Cordoba och det var dags för VM-final i fotboll, Spanien mot Holland, så sa Anders (på fullt allvar!):
- Jag kanske ska ta den här tröjan ikväll?
- Kanske inte så lämpligt, svarade jag när jag såg att han stod och höll i sin orangea t-shirt :-)

4U2 sa...

Har också undrat och störts av att det mesta sevärt i Sverige samt vård m.m har semesterstängt och/eller öppet bara några timmar. Vi kan inte påstå att det är väldigt turistvänligt sommartid ...

Jess sa...

Ringen är mycket snygg och bara för att du sticker ut i allt annat kanske detta är rätt ring för dig! Snygg är den i alla fall och därmed ett bra köp.
Varmt i 08 antar jag då du är klädd i t-shirt. KUl att kolla reflekteringarna också!
Tråkigt att så många restauranger tar sommarsemester men det är väl så det är.

LillaTuss sa...

Lappar man blir glad av...

Jane sa...

Kan bara konstatera av "dina" lappar att sommaren tydligen inte slutar än, trots rönnbär och fåglar som förbereder flytt ;))
Tröttnade på soffan och gjorde en dagsutflykt till Söderfors och Gysinge idag, härligt!

Susanne sa...

Hade ingen aning om att vi arbetar med en färgblind kollega ;)
Du är verkligen inte enkel, du är en av företagets färgstarkaste personer tycker jag iaf. Ringen är dööösnygg tycker jag....
Nu ska jag fortsätta safta och efter det blir det nog lite jäst saft.

SoF sa...

"Simpel och enkel" är ju inte det första jag tänker på när det gäller dig Beate. :)

Den där ringen skulle jag mycket väl kunna tänkt mig att köpa till mig själv också.
Tantvarning?? ;)

Men det är inget epitet som stör mig...tanter är fina!

Kvällssolskenshälsningar från de nu hemkomna!

Freja sa...

Gillar ringen, även om den inte sticker ut... Och jag har ett torn och en fråga till di9g på min blogg idag....
Sv: Oh ja, jag har alltid drömt om att bli headhuntad! Min man blir det hela tiden (nåja, tre gånger på 15 år i alla fall...) men jag, som är så fantastisk bra, har aldrig blivit det....

anne sa...

Ringen var snygg, helt klart och kanske, vad vet jag, kanske kan den stå ut, beroende på vad den får att konkurrera med eller inte i övrigt. :)

Bildgatan sa...

jag skulle vilja börja med att ondgöra mig över allt som är semesterstängt på sommaren. I min hjärna har de missförstått ganska mycket. Har hockeybanan (vilket den säkert har) stängt under sommaren eller butiken som säljer skidutrustning så har jag full förståelse, men ...

Det finns människor som inte kan marknadsföra sig eller så bryr de sig inte om hur en stad, förort eller bygd upplevs med en massa stängda butiker och restauranger under de perioder turisterna är i närheten. Ett exempel är när du kommer till en av Sveriges nordligaste hamnar (kanske den nordligaste) där mycket turister ankrar och de inte vet om de kan tanka och något litet matställe finns inte en i närheten. Bu, säger jag för sådan och en idé fick jag i alla fall när jag såg detta för någon dag sedan.

Apropå mitt inlägg så fick du gärna skämta. Jag kan blanda seriöst tänk med humor och det är kanske därför jag inte startar något krig. Skrattade så gott åt din mans mycket finurliga (och allmänbildade) tankar kring det här med griskött. Nu finns det ju saker i våra religiösa skrifter som kan vara svårt att skriv om till vårt moderna språk. =) Kanske ett modernt namn för de som inte äter griskött. Vegeterian, Vegan och ... Vegris, nej, jag vet inte men säkert skulle det kunna bli acceptabelt det också.

Ha en bra fredagskväll och hoppas att du har ett ika gott vin i din närhet som jag just avnjutit. Vi gillar chilenska och detta var bra - Yali, köptes på alko. Nu är inte jag någon vinkännare utan bara smakar och njuter eller ratar.

Din ring är i min smak, har svårt för att bära ringar men gör några tappra försök då och då och denna skulle kunna gå.

Svorskan sa...

Hmm. Med en sån kommentar får du nog tänka efter riktigt ordentligt.Mohaha!

Kicki sa...

Ibland är saker och ting inte som det brukar vara, livet är fullt av överraskningar;)

Susanne sa...

Sv: Man skulle kunna tro att jag både målar och kokar saft men denna gång så tittade jag bort i 15 sekunder ;)

Viktkamp sa...

fin ring =) Vill se halsbandet ja ;) Hehe Kram

Pysselfarmor sa...

Tack för dina kommentarer hos mig, men nu måste jag korrigera en del....

Du har för mina "fjällbilder" kommenterat att molnen stör dig ?
Vet inte riktigt vad du menar med det ?? Om det är regn du tror att molnen representerar så är det inte det...här har det varit mycket vackrare väder än "söderöver"...i båda fallen var de där dagarna regnfria med +25 och jag kan säga att eftersom det är så torr luft häruppe och att man befinner sig i fjälldalar så känns det mycket varmare. Dessutom är det otroligt litet mygg i år - har endast smörjt mig med myggmedel tre gånger på tre veckor.

I fjällen är det sällan "molnfritt" och endast en klarblå himmel....

Bilden gemenskap handlar inte om midsommarfirande alls....utan just om gemenskap - fest tillsammans...

Shannara sa...

Eller så kanske dina försovningar är sviter efter mötet med alla mina små "huliganer" i onsdags? ;)

Olga T sa...

Har aldrig hört talas om förstoppade toaletter förut. ;) Men det låter ju inte alls bra.

Anonym sa...

sv: Anders verkligen HATAR schlagern, ändå tittar han med mig VARJE år. DET är kärlek det :-)
(Eller så beror det på att jag tvingar honom ;-) )

Lennart sa...

Men ska alla turister där gå till samma restaurang och äta? Då blir det stressigt för personalen, fast det kanske kompenseras av den ökade omsättningen.

4U2 sa...

God morgon! Vår vän tycks ha "glömt" att det är lördag så du får nog anstränga de grå! :)

Anonym sa...

Visst kan man häpna ibland över det intryck man gett sin omgivning.