lördag 30 juli 2011

En mixad lördag

Ingen "riktig" ”SaturdayMix” hos Shannara än, så istället får ni nöja er med några mixade tankar från min sida:

Ooooops
Det är 26 grader ute, molnigt och vi vaknade klockan 12:15. Oooooops. Undrar varför ni skulle vara intresserad av denna nyhet som inte ens är en nyhet utan helt normalt för oss.

Dragplåster
Det gäller att ha ett dragplåster på sin blogg har jag märkt: Ta gårdagens inlägg till exempel. Det räcker med en söt liten bloggprinsessa som bjuder på choklad och ni kommenterar som galningar. 1 000 tack. Inlägg utan roliga/konstiga bilder - exempelvis mina bidrag från Turkiet - är uppenbarligen urtrista. Å dom fick jag verkligen kämpa för i barer med live musik och Mojitos som ”tilltugg”, det var hårt arbete det kan jag tala om;-)

Rönnbär
Att kolla rönnbär är konstigt: På ena sidan vägen är dom orange, på andra ställen knallröda, finns det två sorter eller... Det borde bara finnas en, för annars kan min konstiga hjärna inte ta in det. Det är lättare med rosor som finns i olika färger, å dom växer inte på träd heller;-)

Larvigt gånger två
Åsså till sist: visst är det larvigt att jag blir totalt hysteriskt när jag ser småkryp. Stora spindlar har jag inga problem med, dom håriga varianterna som finns i Afrika är mina favon. Bilden jag lägger upp visar en larv – enligt vännen N som var nära att plocka upp den under en promenad i veckan. Han tyckte väl att jag var för stel/gammal för att ta en närbild på den - sittandes på huk. Han hade rätt. Jag kom visserligen upp utan hjälp men bilden blev ju aningen suddig om man säger så. Passar mig perfekt, då slipper jag se detaljerna på krypet;-)
Det kan även tyckas larvigt att jag inte gillar glass… heller. Men kolla bild nummer två: skulle ni vilja äta den glassen? Dessutom gillar jag inte rosa;-) Konditoriet finns på Götgatan i Stockholm.

PS. Nu ska jag inta horisontalläge på balkongen ett tag. Kommer att kika in hos er senare:-) DS

13 kommentarer:

Jess sa...

Småkryp är äckliga!!! Oavsett om det är små eller stora kryp!
Jag gillar glass men äter det bara några få gånger om året, så gott är det inte! ;)

Du får väl ut och fota lite söta ungar! ;)

Pumita sa...

Jaa, larvigt var ordet! Där sprack alla mina illusioner... jag som trodde att du var en riktig tuffing! ;)

LillaTuss sa...

Ogillar bara småkryp som bits, hugger osv... som t.ex. mygg... annars är det ok.

Glass äter jag gärna... men helst inköpt i affärens frysdisk... inte mjukglass eller andra bakteriehärdar

4U2 sa...

Att jag älskar glass vet du nog (har skrivit om detta) men att jag "ogillar" kryp däribland spindlar kanske du inte visste?
Undrar vad ni gjorde med den larven, den är liksom så "rak" ... var den död? Eller låtsades den? ;)

cat sa...

Hoppas du hade det skönt på balkongen.
Gillad den lilla larven :)

Bildgatan sa...

Hahaha, kolla in mitt larviga inlägg så förstår du. Men min är mycket sötare, i färgerna tycker jag. Din påminner om en AIK:are.

Det låter som en stickig glass täckt med gelatin och det betackar jag mig för även om jag gillar glass.

Ja, jag tycker väl att du varit uppe lite väl tidigt den senaste tiden, ordningen återställd.

Inga kommentarer om inläggen eftersom jag försöker läsa igenom och kommentera när jag missat någon dag.

Olika färger på rönnbären beror väl på mognad (hos rönnbären alltså) samt ljuset, ljuset som är så viktigt.

Hoppas att vädret håller i sig och om inte så kommer den på onsdag när jag flyger mot Sthlm, tar med mig det. Regnet försökte faktiskt idag men det var inte många droppar och nu är det lika varmt igen.

Anonym sa...

12:15?!?!!?
Så länge har nog inte jag sovit sen tonåren tror jag... Är du tonåring?
:-D

Ser att jag har förärats en plats i Blogglistan - min taktik "Tjat ger resultat" lönar sig, märker jag :-)
Tack så mycket!

4U2 sa...

Men, om du skall äta lunch vid halv sex, när äter du middag? Larvigt värre att den skulle vara snabb ... din larv! ;) ;) ;)

cat sa...

Ja du utan det svajiga nätet skulle jag ha internetabstinens av den svårare graden vill jag lova.
Eftersom jag är personifieringen av badkruka, så kan jag rapportera att jag inte simmade med delfinerna.

Freja sa...

Har skitsvårt för spindlar och, faktiskt, fjärilar. Är inte så förtjust i andra kryp heller, men det går i alla fall bättre än spindlar och fjärilar....

Och jag har liksom inte alls vaknat idag, en icke-dag blev det idag....

Jag tror det finns flera olika sorters av rönn, jag letar nämligen efter nån rönn jag skulle kunna plantera i kaosträdgården eftersom jag älskar rönnens höstlöv, men det är en hel vetenskap att förstå vilken sort som skulle passa bäst.....

Jag skulle definitivt köpa glass där, det står ju gelato vilket tyder på Italiensk glass, som är det godaste som finns....

Sv: Nog inte min kamera som är bra, jag var på möte högt uppe i ett hus och såg att tornet var precis utanför fönstret, gick ju inte att motstå ;-)

Monica sa...

12:15 var jag nere vid vattnet men det var lika äckligt kvavt där i dag;-(
Dom är så söta dom färgglada håriga sakerna, spindlar däremot kan jag vara utan.
Jag gillar dina turkbilder men jag gillar ju det mesta på din blogg både söta barn och någon äcklig spya du hittat;-)))))

Shannara sa...

Småkryp är söta! ;)

När jag landade här hemma i värmland hade vi 30 grader i skuggan... Gissa hur kul det var att åka bil i flera timmar mitt på dagen med pajjad AC och sex klibbiga ungar?

På tal om vattkoppor så lär S lilltjej vara smittad eftersom det smittar mest runt tidpunkten för första pricken tills den sista pricken slutat vätska. =) S är jätteglad, det är nämligen jättebra att ha haft innan puberteten. (Har du haft det för resten? Hoppas det annars kan du bli riktigt dålig om du har otur.)

PS Mixen ligger uppe nu DS

Pysselfarmor sa...

Hmmm...småkryp...jag måste tänka efter vilka jag ogillar...typ fågelspindel ogillar jag men inte larver, våra svenska spindlar eller annat sånt...mygg är obehagligt irriterande ibland. Just nu så är det mera mygg i Tumba söder om Stockholm än vad det är här i norr. I Tumba är de dessutom "ettriga" dvs sådana man hör talas om på TV som de har i norra Uppland...de sticker direkt de landar på typ armen och de låter inte heller (inar inte - alltså de hörs inte). Ettermygg kallar vi i norr dem. Här i norr är det mygg som hörs så man blir förvarnad och kan smälla till den och sedan så går den omkring innan den sticks....och då kan man också hinna smälla den. Myggen i söder får jag otroligt stora utslag av...

Jo jag undrar en sak...jag har aldrig hört talas om någon som blivit akut sjuk av myggbett och fått pencilin...du måste vara jätteallergisk.

Här har det varit +27 idag och jag kan säga det är kvävande här i fjälldalen med den torra luften...svetten lackar....speciellt när man bär timmerstockar eftersom vi byter ut alla i vårt räcke runt vår altan på vår timmerhus. Inget gym behövs här ;-) ja å andra sidan finns inget gym på typ 20 mil heller...
ha det gott!