fredag 22 juli 2011

Turkey calling - Del 14: "Genuine fake"

Självkart har Marmaris en marknad. En sådan utan grönsaker, potatis och frukter. Marknaden är öppet dagligen och den är som en labyrint. Maken som aldrig går vilse tack vare den alltid medhavda kompassen lyckades visserligen att få ut oss därifrån, men det tog sin tid;-)
Nu gjorde det inte så mycket då jag njöt på ett sadomasokistiskt vis av all "genuine fake" (äkta fejk) som säljs där: alla välkända märken är representerade i form av t- shirts, skor, väskor och inte minst kallingar. Eller som maken uttryckte det:

Calvin Borg eller Björn Klein, what's the difference.

Jag stod emot frestelsen (hittills, en kväll kvar på semestern;-)) och köpte ingenting till mig själv. Däremot kunde jag inte stå emot att köpa två G-Raw någonting t-shirts - ett svindyrt innemärke i Sverige har jag lärt mig av sådana som vet - till vännerna R och N. Maken underkände köpet medan jag prutade;-)

Imorgon kväll åker vi hem till ett kyligt Sverige. Då ska det bli bättre kommentar- toner från mig och bilder, jag lovar!!!

PS: R har hört av sig och berättar att operationen har gått bra efter omständigheterna, men som jag förstår är smärthanteringen väldigt jobbig. Om du läser inlägget R så får du härmed en sådär konst eller konstigt styrkande kram!!! Å ni som hållit tummarna de senaste dagarna - 1000 tack!!! DS

10 kommentarer:

Jane sa...

Jo tack, det ska gudarna veta att G-raw är dyrt ... följde med dottern in på PUB för där hade butiken sommarREA, hrmmm, vaddå REA :O
Hon köpte ett par shorts ... inte mycket tyg i dem inte, speciellt inte så som modet är nu :/ bara 500 kr!
(Hörde precis på nyheterna - stor explosion i Oslo - nedrans terrorister!!!)
Må så gott och hoppas du har paraplyet redo när du kommer till Arlanda :))

Anonym sa...

Jag vet inte ett smack om märkeskläder, men vännerna blir säkert glada :-)

Monica sa...

Ja du lär inte frysa ihjäl hemma vi har tropiska nätter att se fram emot;-( inget för mej som vill ha det svalt när jag sover.
Ser verkligen fram emot en massa bilder på ögongodiset du pratat om;-)))))))
Välkommen hem igen;-)))

Bildgatan sa...

Eftersom jag inte är någon märkesmänniska så skulle jag absolut kunna köpa de där billiga och njuta av dem lika mycket som en som bär ett original.

Välkommen hem och här är det är det då inte kyligt -42 grader i solen på eftermiddagen - klagar inte även om jag har lite huvudvärk just nu. Här uppe längtar nog många efter lite regn, men inte jag. Solen har mest lyst här hela sommaren eller så har vädret åtminstone varit helt ok de solfria dagarna.

Olga T sa...

Log åt maken :)
Skönt med R! Kan hålla tummarna lite till så kanske det inte gör så ont...

Kicki sa...

G-raw???? Märkesfreak har jag aldrig varit...

Freja sa...

Fake is the shit ;-) Då kan man dels låtsas att man faktiskt har råd med så fina märken, dels le i mjugg åt de som går på det och dels känna sig lite ironiskt hipp, eftersom man faktiskt aldrig annars skulle bära något så lamt som en märkeströja... Bara massor av Win, win, win... Och jag hoppas du läser mina arga inlägg när du kommer tillbaka så jag får höra dina tips!

4U2 sa...

Via denna din blogg hälsar jag till din vän R - ja, till dig R. Hoppas du får hjälp med smärtan, jag är förvånad över att vårt framstående land inte kunnat hjälpa mig med min under dessa 8 månader så jag håller tummarna för att de lyckas åtminstone med dig! En varm hälsning till just dig, R!
Du BP, ha en trevlig resa hem!

Jess sa...

Jag gillar de där marknaderna. Kul att bara strosa omkring och titta på både folk och saker!

cat sa...

Hoppas att du tar med dig lite sol och värme hem från Turkiet.