måndag 18 juli 2011

Turkey calling - Del 10: Japan

Att sitta på en bar med en öl och internet i värmen är lycka. Lycka är också att vi orkade gå det 30 metrarna till pubben. Ja egentligen hade vi bara behövt ta hissen ner till poolbaren för drycken. Men utan wifi = nobben.
Självklart såg jag både Sveriges bronsmatch i fotbolls-VM (yessssss, där satt den om man säger så) och Japans överraskande vinst mot Pia Sundhages USA.
Hade trott på japanskorna från början så den segern satt fint den också, inte minst räddningen av USAs första straff som påminde mig mycket om Ravellis bravad mot Rumänien 1994.
Självklart gick vi tillbaka till samma restaurang som förtvivlat letade efter matchen åt oss kvällen innan. Ägaren följde hela matchen, bjöd på drinkar, tilltugg och melon. Han var den enda på hela strandpromenaden som visade finalen, medan alla andra ställen hade rattat in Copa Americana och matchen mellan Brasilien och Paraguay. Heder åt killen!!!

Mommie
Ja en sak till: de unga, snygga servitörerna kallar alla kvinnliga turister över 40 som Mommie, Mummy eller Mamma. När jag hade hört det för fjärde gången på lika många dagar igår kväll började jag tröttna och påtalade med mågra bäl valda ord vad jag tyckte. Kroppsspråket var dessutom extra talande antar jag. Den totalt vettskrämda killen svarade:

You no mummy then, no mummie, you sure!!!? You are sweetheart then, okay!!!?

Helt okej tyckte jag;-)

13 kommentarer:

Jane sa...

Of course you´re a sweatheart :))
Känns tryggt att du fixar skallgång om jag försvinner i skogen ... fast idag är det ingen risk. Regnet vräker ned och gör det inte det så bara väntar det på att jag ska sticka ut näsan, varmt är det ändå som tur är.
Jag har brist på foton så jag måste ut och fotografera och här finns det då inga kul motiv :/

SoF sa...

Haha - underbart och roligt! Tack.

Matchen igår måste väl ha varit den ultimata finalmatchen.
Så bra och spännande!

Underhållning på hög nivå.

Tack för titt-in och snäll-ord! :)

cat sa...

Sweetheart är ju något bättre att bli kallad :)
Vad gulligt att han rattade in matchen åt er.
Själv har jag sjukanmält mig, men det är inte säkert att jag får lägga min extra vecka ihop med den här semestern. Får se hur det går.

LissenTo sa...

Hihi, klar att man vill vara en sweetheart. Bra du säger ifrån, för alla oss kvinns.

Vilken spännande match det var igår

Kram Lissen

Olga T sa...

Underbart att du visade vad du tyckte!

Freja sa...

Hahaha, första gången jag var i London (vid 17 års ålder) njöt jag av att alla kallade mig "love", när jag kom tillbaka 10 år senare kallade alla mig "ma'am" istället, kändes inte alls lika kul....

Bildgatan sa...

Låter som att du satt de snygga på plats även här, du är otrolig.

Sedan att du charmar allt bara det handlar om nätet eller någon kanal är ju helt fantastiskt. Nu tror jag att du kan charma när det gäller annat också, men på dina utlandsresor lyckas du verkligen med att få det du vill ha. =)

Vi åkte till Luleå en sväng idag, skulle inte gjort, för att utföra lite jobb och kolla posten mm. Blåsigt, grått och superkallt. Tur att jag får åka tillbaka till ön imorgon.

Nu har jag till och med gett sonen en nyckel så att han kan gå över och kolla lite grejer åt mig när jag behöver, då kan vi kanske ta en del per telefon och slipper lämna vår ö. =)

Pysselfarmor sa...

Calling calling sweetheart ;-)

Nix pix inget PS i min bild och bilden är tagen på min gård rakt upp mot himlen....den var häftig kan jag säga. I går kväll var himlen helt rosa här!

4U2 sa...

Men BP, vad skall de tro om oss svenskor? ;) ;)

Viktkamp sa...

det är service att leta fram kanalen åt er =) Kram

Jess sa...

Hahaha, jag hade också föredragit sweatheart!

Hörni sa...

Hahahahaha, bra att sätta honom på plats, vadå mummy...jösses, vi är sweethearts, så det så! :D

Jag såg både bronsmatchen och finalen. Jättekul! :D

Anonym sa...

Hello mummie! :-D