onsdag 20 juli 2011

Turkey calling - Del 12: Engelsmän och tatuering

Minst 80 procent av turisterna här i Marmaris är engelsmän. Detta är så glädjande för den turkiska staten att den kräver visum av dom. Ingen byråkrati på hemmaplan dock utan en liten lucka bredvid den vanliga passkontrollen på flygplatsen duger alldeles utmärkt.
Ett visum kostar officiellt tio Euro. I makens fall står det nu 15 Euro på visumfrimärket medan han i själva verket betalade 20 Euro. Dessutom dök det endast med Euro, brttiska pund eller dollar, den lokala valutan ratades. Med tanke på att de turkiska statstjänstemän säkert är underbetalda så utgår jag ifrån att maken och alla engelsmän gör en god gärning;-)

Tatuering
De flesta engelsmän tar chansen att skaffa sig en billig tatuering härnere. Detta gjorde även den inte speciellt begåvade hotellreceptionisten igår - en Henna variant. Det borde han inte ha gjort: den turkiska flaggan på hans hals har tagit ovanligt stora proportioner om man säger så: allergi och infektion kräver en 10-dagars penicillinkur...

PS. 1000 tack för er tumhållning för vännen R idag. Han mejlade klockan 20:18 att han visst var vaken men borta, vilket låter naturligt efter en sådan operation. I'll keep you posted när jag vet mera imorgon. Ds

10 kommentarer:

LissenTo sa...

Hoppas det har gott bra för R

Tur att receptionisten bara tog en henna variant, ojojo.

Hyfsat soliga hälsningar från Götet :-) // Lissen

Jane sa...

Är ni säkra på att de inte stoppar pengarna i egen ficka? Lite smart så där att sätta upp typ ett fiskdammsstånd och skriva "visum" på ;)
Skönt att höra att R verkade vara vid gott mod - tänkte hela vägen ner till Stockholm och höll tyvärr inte tummar och tår ... men ratten. Hoppas det blev lite "goda vibbar" ändå.
På vägen hem hamnade vi i en polisjakt och bilen, den jagade, välte bakom oss efter att den krockat med polisen. Vi skulle stanna till vid Hagaparken så jag fick lite "snygga" bilder från bron :)) Spännande, jaaaa ;)

Freja sa...

Också en form av ekonomiskt bistånd....

Monica sa...

Härligt att det gick bra;-)
Ja du mycket mygel finns det på semesterorterna, kommer dom med i EU är ju loppet kört men då hittar man väl på något annat.
Haha henna kan ju vara direkt livsfarligt, stackarn.

I går gick det åt hel...e här,-1 hoppas dom andra två var flygfärdiga;-((((((((

Bildgatan sa...

Var ju inga katastrofala summor, värre för storfamiljen som kommer dit - den engelska alltså. Alla kanske inte har euro när de dyker upp vid passkontrollen? En engelsman som tatuerar in den turkiska flaggan på sin hals? Ja, han älskar väl Turkiet men ändå. Kan inget om tatueringar men henna håret har jag gjort i min ungdom och det försvinner ju efter ett tag, växer åtminstone ut. Vet ej hur länge det tar för tatueringar och med den påföljden så lär han tänka efter före nästa gång.

Ser att han vaknat även om lite yrslig och virrig, en stor operation kräver sina doser. Jag fortsättar mina tankar på tillfrisknandet.

cat sa...

Vad bra att R verkar vara vid gott mod :)
Skulle tro att en hel del av de där visumpengarna hamnar i några fickor.

Lennart sa...

En gång då jag klev av spårvagnen mötte jag en kille som hade tatuerat en stor spindel mitt över halsen. Kroppen satt på adamsäpplet och benen kröp runt halsen mot nacken. Jag höll nästan på att kräkas, såg något illa ut. Det måste ju ha känts att få dit spindeln?

Olga T sa...

Många som drabbats av just sådana infektioner efter hennatatueringar! Usch!
SV: fick han veta att du skrattade åt Kurres lilla kompis?

Susanne sa...

Låter inte kul med henna-allergi.
btw så lästa jag för ett tag sedan att Stockholm är den tatueringstätaste staden i hela världen.

Anonym sa...

Det är så häftigt att betala mutor! NOT!
:-)