tisdag 26 juli 2011

”Your wish is my command”

Då de flesta av er insisterade;-) på att se fler bilder från Turkiet så gör jag det lätt för mig idag: jag lägger helt enkelt upp ett collage av något så när ”normala” semesterbilder (för mig iaf) som ni förhoppningsvis gillar. Det ni ser på fotonaa är väldigt typiskt för Turkiet:

- turkiskt kaffe till exempel: starkt gott, serveras alltid med ett glas ”hygenic water” (till turisterna), alltså vatten ur plastdunkar, trots att kranvattnet är utmärkt
- en blå dörr med ”ögat” som ska skydda ägarna från ”the evil eye”
- även på strandpromenaden skyddas man från ”the evil” eye. Ögonen hade cementerats in på gångbanan. Vackert och tryggt tycker jag.
- den turkiska maten är utmärkt. Lammfärsspetten smakade ljuvligt!
- Istanbule är en turkisk vodka som smakar suveränt – enligt maken. På bordet ser ni även makens nyinköpta solhatt.
- Kaktusar finns det många av, men bara den här skrattade.

Turkiska toaletter
Kan såklart inte låta bli att lägga upp den här bilden också. De flesta turkiska toaletter är rena lyxvarianter utrustade med marmorväggar/-golv, rörelsedetektorer för ljus och vatten samt energisnål vattenspolning. Självklart undrar jag då hur man ska tolka den här skylten. Då det inte luktade illa på någon av toaletterna som jag besökte så utgår jag ifrån att resterna av ”number 2”-bestyren omedelbart återvinns som gödsel…

PS. Vännen R har fått lämna sjukhuset idag. Han är lite tilltufsad såklart men är definitivt på rätt väg. När han gnäller över att min blogg tar upp till 2 minuter och 30 sekunder att få upp på hans padda (iPad), mejlar en godmorgonkram samt skriver ett eftermiddagsmejl med ett innehåll som fick mig att fundera över om det är jag och inte han som är sjuk – ja då vet man att han lever;-) Än en gång tack alla ni som stötte honom. Jag tror stenhård på tum- och tårhållning!!! DS.

23 kommentarer:

Caja: sa...

Trevlig turkisk läsning med coola bilder!! Yippie till "vännen" R!!! Håller vidare för säkerhets skull!!

Kramiz/caja

Kicki sa...

Med ens blev jag påmind om Turkiet och bilder som jag har kvar att visa! Fint collage, helt normala bilder:)

Olga T sa...

Kaktus som skrattar! Bara du kan se det! Jo jag såg det när jag läst din bildbeskrivning.
Dörren är läcker! Ögat också:)
Heja R!

LillaTuss sa...

Hjälp mig nu. Du har ju oxå blogspot. Hur blir dina bilder sådär stora? Mina blir små oavsett hur stora de är från början. Beror det på vilken mall man använder? Please, please...

Jane sa...

Här sitter man och väntar på speciella bilder och så får man se "vanliga" Turkietbilder på skrattande kaktusar och ditten och datten ... himla tur för dig att du la in den där om dasspappret!


Skojade bara ;))

Härligt att höra om R, fortsätter ändå att hålla tummar och tår :)

LillaTuss sa...

SNÄLLA BP! Hör av dig. Min mail finns på min sida!!!

SoF sa...

Endast på denna blogg kan man hitta en skrattande kaktus. :D

Tur du hade med den i collaget - annars hade det blivit ett alldeles för normalt inlägg för att passa in på Konst eller Konstigt-epitetet.

Varma nu-sticker-jag-till-Malmö-Köpenhamns-området-hälsningar!

4U2 sa...

Jag tror kaktusen skrattar åt den konstiga människan som som betraktar allt som konst, allt som andra bara går förbi! Och din önskan blev ju hörd hos mig för det är klart att jag lyder, jag lyder allt som är både konstigt och konst! ;)
Höll på att glömma (ja, jag är en självupptagen en!) att det gläder mig att din vän R mår bättre. Sant!

Per-Anders sa...

Lammfärsspett är gott. Vi har en turkisk bekant som äger en restaurang här i S-vall där just lammfärsspett finns på menyn.

Mad at you sa...

Åh maten ser helt underbar ut!! :)

Jag och the evil eye - vi är bra vänner vi - not.. Karma is a bitch tydligen.

cat sa...

Hm toaletterna i Istanbul var inte alls lika fräscha kan jag rapportera.

Självklart var jag tvungen att köpa mig ett armband med skydd mot the evil eye!

Gott att höra att R är på bättringsvägen :)

cat sa...

Vad gulligt av dig att redan sakna mig :)
Jag blir borta en vecka, så nästa fredag är jag tillbaka i gamla Svedala. Under tiden jag är på Azorerna ska jag bara njuta och ha det gott.

Det är bara en ofarlig blomfluga jag har på fingret.

Hörni sa...

Härliga, snygga bilder, det är man ju van vid här, men dessutom normala var något nytt. ;D Tur du hade en skrattande kaktus med i alla fall! :D

4U2 sa...

Skrev aldrig att den där blå färgen, den gillar jag. När vi skulle måla om vårt hur så blev jag dock avråd från att ta den färgen för den som kunde målarfärger: tog vi den skulle vi behöva måla om igen väldigt ofta ... har jag berättat att vi tänker framåt ibland? ;) :)

Jess sa...

Jag gillar dina tokbilder, de får mig att le men de här är ju också trevliga att titta på!

Så fint att det går åt rätt håll för R!

Anonym sa...

Läckra bilder! Jag tycker att den glada kaktusen ser ut som Moby Dick. Fast en sjösjuk Moby Dick... ;-)

Olga T sa...

Jo jag var uppe med tuppen, men med semester kan man lägga sej igen (schhh...) när det arbetande folkat gett sej av. Så nu är det frukost nummer 2! ;)

Monica sa...

Skrattande kaktus a´la Beate vem mer skulle se en ful gubbe i en sådan på semestern. En riktigt bra att ha bild, mer sådana åt folket.
Det där med muggen låter ju konstigt, att du inte frågade hur det gick till.
Skönt att R verkar komma ut på banan igen;-)

Anonym sa...

sv: Det var faktiskt inte fotoförbud på Dalí-muséet. Man fick bara inte använda blixt. Jag är så harig så jag törs inte fota om man inte får. Oftast, i alla fall :-)

Nina sa...

Snyggt urval av semesterbilder som speglar din personlighet alldeles utmärkt. Det finns bara en person jag kan komma på som hittar "den skrattande kaktusen" :-D Bra jobbat, Beate! Älskar den blå dörren!

Bildgatan sa...

Vad underbart att han fått lämna sjukhuset och jag tror säkert att allas tum- och tåhållningar hjälper, bara tanken att veta att någon bryr sig.

Jag tycker Turkiet helt klart verkar värt ett besök, men tyvärr som jag skrev tidigare så är inte det något alternativ för sambo.

Urvalet av Turket bilder är helt klart godkänt och vi får ju till oss en del kunskap av din information.

Jah Hollis sa...

Det brukar vara samma sak i Grekland, Man får förmaningar om att inte spola ner något papper. Vet inte om de har problem med stopp i rören eller klena reningsverk (om dom har några alls).

bmpharmacy sa...

Detta är perfekt för en part med några vänner inte du tror? Eftersom det verkar läckra. Tack för aktien.