lördag 2 juli 2011

Dagens ”riktiga” inlägg

Foto: Getty Images/FIFA
Efter eftermiddagens test med läsplattan (Samsung Galaxy Tab), som förresten föll ganska så okej ut med tanke på mina tekniska färdigheter, så tycker jag att jag är skyldig er ett ”riktigt” inlägg, vilket ska handla om damfotboll, varken ni vill eller inte.

Publikfest
Att lägga Damernas fotbolls-VM i Tyskland är ett absolut lyckodrag!!! Alla arenor är i stort sett slutsålda och då pratar jag inte om 5 000 personer på läktarna utan upp till 65 000. Helt underbart inte minst för de svenska spelarna som är vana vid max 500 åskådare på sina hemmamatcher.

Utveckling
Damfotbollen har utvecklats enormt, vilket är en fröjd att se för en förre detting som jag. Vissa målvakter ligger dock fortfarande efter. De kvinnliga domarna på plats i Tyskland har varit utmärkta så här långt.

Rolig lösning
Det går ju ganska fort på planen när TV 4:ans reporter ska kommentera händelserna. Och hur snabbt tror ni det är det att få fram: ”Den eqvatorguineanska spelaren Anonman”. Inte speciellt fort kan jag tala om, så reportern bytte helt enkelt nationalitet på spelarna som hädanefter blev ”kenianskor”.

USA
USAs landslag leds av Sveriges främsta damfotbollsspelare Pia Sundhage. Laget har övertygat (på mig i alla fall. Dessutom bär dom de snyggaste tröjorna. Deras 1,75 m långa målvakt, som förresten är ursnygg (enligt maken) heter Hope Solo. En åskådare visade upp en skylt med ett hjärta och den här texten:
Hope, I’m solo.

PS. Bilden på eqatorguineanska spelaren är snodd från FIFAs saft. Foto: Getty Images

11 kommentarer:

Hörni sa...

Jag gillar fotboll, men har inte engagerat mig i VM nu tyvärr. Ska nog se fortsättningen nu i alla fall. Vi har kompisar som ska ner för att se Sverige-USA. Det blir nog riktigt kul med den stämning som är.

Jane sa...

Det är verkligen dem väl unnat att få så mycket publik! Det måste vara en riktig höjdare att få publikstöd som heter duga :)
Damfotbollen har väl inte uppmärksammats speciellt mycket förrän nu på senare tid i Sverige.

Viktkamp sa...

Har en vän som lyckats få tag på en biljett till nästa vecka, hon är överlycklig :D

Pumita sa...

Heh, annars får säkert många afrikaner vänja sig vid att bli kallade just afrikaner... Afrika är ett stort land! Häromdagen läste jag på text-tv om att Egypten stoppar afrikanska flyktingar vid gränsen för att de inte ska kunna ta sig vidare till... minns inte vilket land. No s**t, Watson! Och var ligger Egypten tro?

Johanna Öberg sa...

okej:) ja den var verkligen jätte fin!

Olga T sa...

Tabben är alltså en läsplatta!
Har inte tittat på fotbollen men hört och läst just att det är så mycket publik. Kul!! Satt på altanen igår och hörde när FFF gjorde mål efter mål och i tabellen ser det bra ut eller hur? Ganska jämnt i varje fall för våra lag. Idag ska jag återigen till gran staden för att bevittna andra udda sporter och sedan se HBK mot AIK.
T-shirtens text var kanon!
Ha en underbar vecka!

Bildgatan sa...

Att Pia Sundhage är förbundskapten i USA, det visste jag. Lite fotbollskunskaper i damfotboll besitter jag visst.

Sedan kan jag faktiskt och känner till några fler spelare. Vet inte varför eftersom jag aldrig sett en match, förutom mixarna som jag själv deltagit i. Under former som kan beskrivas som till och med värre än korpidortt. =)

Kul är det när det går bra för ens land och även att de får uppleva den publiken.

Monica sa...

Det här är inte mitt ämne men Pia Sundhagen och några till känner jag igen till namn o utseende.
Maken har rätt hon var fräsch och krispig:-)))

I dag har du väl plockat fram vinterkläderna, här njuts det i fulla drag med alla fönster och dörrar på vid gavel;-)))

Anne sa...

Hope, är hon dotter till Han månne? ;)

Tyvärr har jag inte sett en enda match... Förra gånge ställde vi in väckning..,

Anonym sa...

Oho! Nu hinner jag inte läsa mer - återkommer!

(Det är jobbigt att ha semester...)

Anonym sa...

Fotboll är inte min bästa gren. Varken att spela eller att titta på. Utom när det är nåt lag man verkligen hejar på - som i fjol när Spaniens herrar vann VM :-)