onsdag 29 maj 2024

Mat på en onsdag

Det var ju ett tag sedan som jag la upp något ätbart här på bloggen. Det tänker jag ändra på just idag. Det blir en salig men enligt mig väldigt god blandning. Att jag sedan har uppgraderats till en VIP hos Le Galopin efter endast tre besök sedan februari, då restaurangen öppnades ser jag bara som bonus. Tänk att man måste bli ”gammal” för att uppnå ett VIP-skap;-) Smaklig spis som min bästis Yvonne brukar säga!

Restaurangen Le Galopin i Täby Park är ett måste. Det är inte bara jag som har upptäckt stället, utan folk från hela stor-Stockholm "vallfärdar" dit. Och jag förstår varför. Maten är är väl i klass med kändisställena i innerstan och servicen i en klass för sig.














Korven på bilden heter Rospiggen och är nog en av de godaste korvarna jag ätit. Den tillverkas hos Andersson & Tillman i Uppland (länk) och har ingenting med speedwaylaget Rospiggarna att göra;-) Korven med eller utan surkål serveras på favo stället Starfish&Coffee (länk).




Vet ni vad det här är? En sådan "donut" skapas av droppande ketchup från en ketchuppump hos Max, där jag väntande på en fiskburgare.


PS. La till de sista två bilderna bara för att ni inte ska tro att jag ägnar mig åt ”fine dining” sju dagar i veckan;-) DS. 

13 kommentarer:

Gunnel sa...

Musslorna får det att vattnas i munnen på mig.

Susjos sa...

Oj, så många ostron, åt du upp alla själv?
Spännande gröna ? musslor på nästa bild...
Korven med tillbehör ser god ut.
Donut av ketchup, jo jag tackar jag ,haha!
Härligt att du är ute och njuter av god mat av alla de slag!
Vi njöt av god mat hemma hos Ditte med make igår kväll, så trevligt!
Ha det gott!
Kram!

LillaSyster sa...

Så mycket gott du visar upp! Och donuten av ketchupen, ett eget litet konstverk. Längesen jag åt ostron - nu blev jag sugen.

nalta norrland sa...

Mat är nödvändigt och ibland äter man för att bli mätt och ibland gör att det är gott 😅
Musslor, ostron och krabba äter jag inte. Aldrig‼️
Här är vi inte bortskämda med flera olika restauranger eller matställen.
Ketchupmunk får dagen applåd 👏

femfemman sa...

Njaa, till ostron. Smakar mest kallsup. I havet.
Korven ser god ut. God kväll!

Hanneles bokparadis sa...

ätit två ostron, ett i Skottland, ett i Frankrike

Ditte sa...

Oh, "fine dining" sju dagar i veckan kanske är ett par för mycket. Ska absolut testa "Le Galopin" när jag lite bättre kommer i gång med ätandet. Skulle gärna testa ostronen men lär få avstå pommesen. Men det får gå. Grattis till ditt VIP medlemskap.
En riktigt god korv är också något jag gärna smakar. Och den här varianten såg väldigt amerikansk ut med sin surkål till- Gott!

Åke sa...

Donut!!! Du är för härlig du :) Rospiggen ja för sjuttsingen :) Man får aldrig vara feg för att inte prova nya saker... eller vem kommer ihåg en fegis egentligen ? Jag tar den första spännande rätten på Le Gelopin med. Vi går på din procent va ;)

Stefan sa...

Jag älskar mat och låter mig gärna inspireras av nya recept och rätter, men...
musslor/ostron går bort, precis som sushi gör.

Korven lät däremot intressant och den lilla ketchupfläcken är ett konstverk i sig.

Anki sa...

VIP minsann ... Grattis! Ostron har jag aldrig smakat, men musslor är gott. Korv också och den där Rospiggen med surkål ser jättegod ut! Ketchup-donuten ser lite läskig ut.
Ha en bra torsdag!

Guldkryckan sa...

Äta måste man ju och att då äta gott är för mig och de flesta andra helt naturligt.
Korv med bröd är ju en klassiker verkligen, blir det nån gång i veckan hemma denna årstid, orkar inte laga mat alltid. 😁

Ha nu en fin torsdag.

Annika sa...

Ostron har jag inte blivit kompis med. Ännu.
Ska försöka igen vid tillfälle.
Vill tycka om dem eftersom det ser så härligt ut med sörplandet och ett gott vin till.
Tillbehören, sååå goda!!

Vad roligt att du har en sådan guldkrog runt knuten.

christian sa...

Det första hoppar jag mer än gärna...är ingen gourmet.....korven däremot, den tar jag alla dar i veckan!
Kul bild med ketchupen också, där var du snabb å se detaljerna igen.... ;)