onsdag 22 maj 2024

Onsdagsmix

Det är inte så lätt att få till ett blogginlägg när man inte gör nåt, och det är inte lätt om man gör nåt heller har jag märkt. Så idag får ni en (rolig) onsdagsmix.

Alfa Romeo Spider 2.0
Den här läckerbiten upptäckte jag på övre parkeringsdäcket i Täby Centrum idag. Synd bara att den fina Alfa Romeo Spider 2.0 inte var röd. Blev väldigt positivt överraskad att bilen visade inga spår av rost, trots att den är nästan 40 år gammal.

Ny fastighetsskötare
Sedan några veckor tillbaka har min brf-förening fått en ny fastighetsskötare. Avundas honom inte då företrädaren Roffe som gick i pension var otroligt duktig, serviceminded och väldigt omtyckt. Men som ni ser har den nya killen redan efter ett par veckor lärt sig att ”umgås” med de boenden. Det gjorde han med kvinnan i cirka en halvtimme. Han är förresten med i en karateklubb också - Täby Tang Soo DoKarateklubb, som jag aldrig hört talas om. Bra att veta;-)

Frissa
Kvinnan som fastighetsskötaren pratar med bor i området och äger en hund. Hon också. En tax. Kvinnan färger även håret som ni ser. När jag såg hennes (corona-)utväxt slängde jag mig genast på telefonen och bokade en tid hos min frissa Leo för klippning på fredag. Det ska visst regna då;-) Och nej, jag färger inte håret.

14 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Fastighetsskötare behöver ju ha en social kompetens, utan den så kan de fara och flyga. ;)
Fin bil där, säger som dig, synd den inte var röd.

Ha nu en fortsatt fin afton.

femfemman sa...

Utväxt är inte så snyggt. Jag gör slingor. Då blir håret mer melerat och det gråa är insprängt i det bruna. Men man gör som man vill. Jag trivs bäst med lite brunt i kalufsen.

LillaSyster sa...

Välvårdad Alfa, att den inte är rostig beror på att den står inne hela vintern. Såg i veckan att vinterns vägsalt gått hårt åt jeepen. Jag var till frissan i tisdags och fixade luggen.
Bra att fastighetsskötaren visar upp sig och lär känna de boende. Ha det gott och det där regnet.....ser inte ut att bli så mycket med.

Ditte sa...

Vi hade ju i alla fall tur med vädret även idag. Och det räcker ju. En måste ju inte direkt göra så mycket. Ja, inget alls egentligen. Vad nu det är. Vet ju att du läser väldigt mycket och det är ju en aktivitet god som annat.
"Alfan" är jättesnygg, men visst hade den varit än mer till sin fördel i rött. Väldigt välbehållen är den absolut.
Trevligt med en fastighetsskötare som rör sig ute på "plan".
Ja, detta med färgat hår kan ju vara, eller bli knepigt. Har aldrig heller färgat mitt hår. Men jag har då och då gjort slingor. Men nog inget som märks.
Och färgat hår är ju inte snyggt (i mitt tycke) när den andra färgen tittar fram.
Har haft en bra dag och träffade Promenadklubben på Gondolens uteservering. Visserligen åt jag inget men fint att ses. Och sedan tog vi oss upp två trappor till den superläckra och nya takbaren Pelago. En helt fantastisk utsikt över Stockholm. Här slog jag runt på en alkoholfri mojito.
Var trött när jag kom hem och sov ett par timmar men så roligt att vidga vyerna lite.

Monica sa...

Den är fin bilen men hur tar
man sej i och ur den tro HIHI
Märker ju den stora skillnaden
på Suven och min grå.
Ja det har varit fint väder och
lagom varmt för mej som inte gillar
hetta.
Vilken fin trollslända var ett tag
sedan jag såg någon här.
Konst är inte min melodi kommer inte
ihåg att jag varit på någon utställning.
Har däremot ett rum fullt med tavlor
från Mor och Svärmor, ska kolla upp dom
vid tillfälle kanske någon är riktigt
värdefull vem vet.
Ha det bra :-)

Susjos sa...

En tjusig bil, absolut!
Vi kom just hem med en taxi ( bolt) och min man var salig att få åka i en BMW från 500-serien...det ska visst vara nåt speciellt, haha! Fast den var skön att sitta i i alla fall ;-)

I morgon är det dags för mej att gå till frissan, tycker det är lite jobbigt som du vet, då jag är håröm och gör slingor, puh...men man får lida pin för att bli fin , eller vad man säger!
Kram och godnatt från en nöjd Susjos

Gunnel sa...

Jag färgade håret stup i vkarten när jag var ung...mest i olika röda nyanser. Numera blir det mest slingor för då märks inte utväxten. Fastighetsskötaren kan kanske sjunga en trudelutt under arbetet. Musik är aldrig fel.

Anki sa...

En bra fastighetsskötare är värd sin vikt i guld ... eller i alla fall värdefull för trivseln!
Det är verkligen inte snyggt med sån utväxt!
Ha en fin torsdagskväll!

Hannas krypin sa...

Fnissar lite för mig själv och konstaterar att du fick till ett väldigt trevligt inlägg av typ "ingenting".

Annika sa...

Så där är det, man kan spinna vidare (och skriva) om allt.
Gör också slingor med jämna mellanrum, ljusa slingor är bra då det gråa håret tar över allt mer. Det blir ganska naturligt ändå med det grå.
Lycka till med klipping och annat. Klart det ska regna då su ska fixa håret. haha.

nalta norrland sa...

Konsten att mingla och vara servicenivå är inte alltid självklar när det gäller servicepersonal.
Jag brukar inte klaga på personalen på mitt Coop men idag blev jag nästan sur, en ny förmåga som varken tittade upp eller sa hej eller nånting annat 😓 hade jag tänkt betala med kontanter hade jag fått fråga vad det kostade 🫠 irriterande.
Fin bil även om det inte är en bil jag vill ha. Röd är bästa färgen på bilar 🤩

Hanneles bokparadis sa...

Vilken snygg bil!

Paula sa...

Då har nya fastighetsskötaren mycket att leva upp till, hoppas det blir bra!

Anni sa...

Vilken godbit - ja bilen alltså. Nye fastighetsskötaren lär inte heller färga håret, va?