måndag 13 maj 2024

Glad måndag med ”Selfie i köket”.

Gelati Molinari. Jag som aldrig gillat glass har redan ätit två glass den här säsongen. Måste vara åldern att jag helt plötsligt tänder på glass. Molinari glass ser ut som hjärnor om ni frågar mig;-)

Det finns många söta hundar hos Starfish & Coffee. Väluppfostrade och tysta är de också;-)

Årets första gräsklippning. Där rök visserligen många maskrosor också, men man kan ju inte få allt här i livet;-)

Den här helgen har innergården exploderat. Så himla vackert! Både det vita körsbärsträdet står i full blom, och det rosa trädet som ligger två veckor efter kusinen 30 meter bort gör sitt bästa att komma ikapp:-)


Glad måndag
Antar att det räcker med att säga att det var 22 grader varmt i nollåttaland idag. Lägg därtill en sol som sken från en klarblå himmel så förstår ni att det var en riktigt glad måndag för mig:-)

Selfie i köket

1. Den kryddan (förutom salt och peppar) använder jag ofta: Vitlök, chili flakes och umami.

2. Den kokboken rådfrågar jag ofta: Gillar ju inte att laga mat, men jag har minst tio av Jamie Olivers kokböcker. Dessutom följer jag honom och has matlagning på Instagram.

3. Den köksprylen är jag glad att jag har: En äggskärare.

4. Den köksprylen använder jag så sällan att jag borde göra mig av med den: En matberedare som jag fick i julklapp från mitt företag för minst tio år sedan.

5. Det är viktigt för trivseln i mitt kök: Att det är rent och att jag kan spegla mig i diskbänken i rostfritt stål;-)

6. Den prylen gör mitt kök speciellt: Ingenting jag kan komma på.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Klimakteriehäxan är upphovskvinnan till ”Selfie”. Glöm inte att skriva en kommentar hos henne med länk till ert Selfie-bidrag här.

PS. Bilderna jag lägger upp är bevis på att det var en glad måndag:-) DS.

18 kommentarer:

Hannas krypin sa...

Åh, om jag tolkar dig rätt så gillar du också maskrosor. Jag gör det med. :-I Glassen ser verkligen ut som hjärnor och den orangea glassen ackompanjeras av glass som ser ut som tänder. Det förstärker verkligen bilden av hjärnor.

LillaSyster sa...

Titta så fint det är på innergården nu!
Makalöst fin utsikt. Glassen ser god ut, har inte ätit glass sedan jag var på GC - är ju extra gott med glass nu i sommarvärmen=)
Ge matberedaren till någon som behöver den om du tröttnat på att ha den i skåpet. Har också några Oliver kokböcker och jag tittar på hans program ibland - enkelt och snabblagat för det mesta. Här är det svårt att spegla sig i diskbänken då den är av sten - men nog glänser den i alla fall. Om det är något som kan få mig på dåligt humör på 2 sekunder så är det att komma hem eller vakna till en icke städad diskbänk. Ser att du jobbar på din hundrädsla. Fortsätt att njut en stund till på balkongen - det är ju hur skönt som helst. Jag gjorde mitt tredje klipp för i år med gräsklipparen i eftermiddag. Ha det bäst! Kram

femfemman sa...

Så otroligt vackert med de blommande träden.
"Riktig" glass, från mindre glasstillvekare är ofta god. Samt SIA-glass. GB-glass, den får jag ont magen av. Konstigt, att det bara gäller det märket!
En diskbänk som går att spegla sig i! Det är vår alldeles för repig för....God kväll!

Hanneles bokparadis sa...

Nu finns det ju glass för alla smaken, denna soliga lördag stoppade jag glassbilen och köpte punschglass till maken och mig... vi som aldrig har glass hemma.
Jamie Olivers italienska kokbok läser jag mest som roman.

Ditte sa...

Visst var det en extra glad måndag idag med sol och värme. Härligt med allt som blommar. Så fint din innergård står i blom.
Vad gäller glass har jag ätit en om dagen sedan i lördags. Mycket ovanligt. Ja, glassen du hade på bild såg "trådig" ut. Har aldrig sett liknande.
Kul att läsa dina svar. Känner igen mig helt eller delvis i 1,2, 3 (bl.a. men också en mixer och en del annat) men också nr 5.
Onödig pryl? Har nog ingen numer.
Speciellt? Vår spis. En riktig fullpoängare och kanske än mer utsikten mot kanalen och kajen.

byblixtra sa...

Ja, visst påminner glassen om hjärnor. :-)
Så vackert på innergården med blommande träd. Här har det också blivit varmt och ska bli varmare i morgon, plus 24, så i år gick vi från vinter till sommar och hoppade över våren. ;-)

Susjos sa...

Ja, vilken solig dag, skönt att sitta och vila i solen efter en hektisk vecka i Malmö, men sen fick jag fart och putsade inglasningen på balkongen, det behövdes!

Vilken cool glass du har fotat, jag har också ätit glass två gånger redan, som inte heller äter glass så ofta! I Malmö blev det en otroligt god kokosglass i ett kokosskal!

Vitlök använder jag också ofta, tänkte inte det som en krydda!
Matberedare är väl likadan som en köksassistent, som jag inte heller använder ofta!
Nu ska jag se färdigt ESC-finalen på svtplay..där jag hör ljudet!
Ha det gott!
Kram!

KajsaLisa sa...

Jag har alltid gillat glass så länge jag minns. Nu är ju din innergård riktigt fin.

Gunnel sa...

Vilken söt hund! Den påminner om min Santos.

nalta norrland sa...

Fin vovve.
Glass äter jag typ aldrig - men det händer nångång och då är det glass på fat hemma som gäller.
Kryddor, det är viktigt att maten smakar gott.
Jamie Oliver är en favorit.
Nu är kissmissarna hemma. - de mår inte så värst bra, men det var väntat, efter sövning och operation mår väl ingen bra.
Sol och blå himmel 👍 sommartemperatur 👍

Annika sa...

Så du HAR instagram. DET trodde jag inte.
Nu blir jag nyfiken. Fast du kanske endast smyger via datorn? Och kollar in på så sätt. hehe.

Härligt med 22 grader i 08-land. Fattar att du njuter massor.
Gården sååå fin med alla blommande träd.

en fin tisdag önskas!

Guldkryckan sa...

Lite kymigt med maskrosorna förstås men det växer ju upp nya tack och lov.
Fin vovve där...sötnöt. :)

Ha en underbar tisdagskväll.

Paula sa...

I min värld är umami en smak, precis som sött och beskt, visste inte att den fanns färdigblandad i en kryddburk! Men använder nog kryddor som ger umamismak, gärna just fisksås och miso.
Det var hundra år sedan jag följde Jamie Oliver, undrar hur han ser ut nuförtiden, tror jag måste kolla, nyfikenheten är väckt. Matberedare är för komplicerad för mig, trot inte jag skulle lyckas montera ihop den! Så du behöver ingen spegel, lyxigt, jag har ingen rostfri diskbänk att spegla mig i, nöjer mig med en liten väggspegel i min mörka hall, fniss!
Så vackra blommande träd hos dig, jag såg att häggen börjat blomma här idag när jag traskade från stan.

Carita Liljendahl sa...

Värmen blir vi glada av. Tack för ditt bidrag och länken!
Ja, den där glassen hade sett godare ut om den inte såg ut som olikfärgade hjärnor 🤣

Anki sa...

Nu är det verkligen fint på din innergård ... fantastiskt med de blommande träden! här lyser det gult av maskrosor nu! både i gräsmattan och ute i hagarna när man kommer ut på landet. Såå vackert! Jag har inte ätit någon glass än i år ... men det ser lockande ut!

christian sa...

Jaha...här skiljer sig våra vägar.... ;), inte mycket gemensamt vad gäller kök, men, kul att du återupptäckt glass å den på bilden ser väldigt god ut, mera sånt!
Väluppfostrade hundar liksom barn gör en glad å då utbrister man gärna i ett "ååhh så söt å rar"!
P.S. Jag gillar också maskrosor, det är ett underbart gult de lyser med....

Åke sa...

Men vad trevligt att du använder en kokbok med text på radera :) Du vinner idag. Äggskäraren är ju hur bra som helst, riktig fin uppfinning och bör finnas minst en i varje hem :)

Åke sa...

Jo utan en kokbok stannar Sverige :)