söndag 5 maj 2024

Skyltsöndag #469

Veckofärska skyltar, och det trots att det var balkonghäng som gällde hela veckan. När var det senast jag kunde njuta av sol i en hel vecka??? Måste ha varit 2018 eller så;-)  Skyltskörden den här veckan är helt okej. Enjoy!

Den här skylten är minst sagt motbjudande, enligt mig alltså. Att man levererar fruktkorgar till företag är bra, men att man skyltar med VD:n - vars namn dessutom är ett dåligt skämt - är inte roligt. Prügel är tyska och betyder ”stryk” på svenska. Christian kommer att få sig ett gott skratt här tror jag;-)

Vilken bil! Antingen gillar man den matta kamouflagegröna färgen eller så gör man det inte. Jag tyckte Inventias bil är riktigt cool och logotypen helt i min smak. Klart den är! Företaget finns ju på söder:-)Pinsa – ja, vad ska jag säga. Det första jag tänkte på var ”pinsamt”. Det är så min hjärna fungerar, sorry;-)

I'm easily distracted. (Jag blir lätt distraherad.)

Kompisen Dave från Wolverhampton är såld. Utan minsta tvekan. Daydreams Spa kommer att bli ett stående inslag här på min Skyltsöndag. Hade ju en liknande grej med Claes Görans ekiperingsaffär och ljuslådan vid Odenplan i Stockholm för många år sedan. Så nu har jag återigen ett stående skyltinslag. Så himla kul! Many thanks Dave! You can always say hello to Daydreams and show them how international they have become all of a sudden, thanks to you;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. Skrattade gott åt era ”tolkningar” av blomman jag lade upp igår. Meningarna verkar gå isär där – är det en pensé eller en viol – hahaha:-) DS.

17 kommentarer:

Åke sa...

Nu kan jag svara dig perfekt och ha dig uppe på andra skärmen :) Den där skåpbilen fick jag en idé på, tack :) Grått tycks vara årets färg nu... tur man inte ska byta bil ;) Nu hoppar jag allt på din Pinsa annons, men smaken är väl alltid som baken ;) Den där blomman (liknande) ploppar upp på en storbild hos mig, men då har jag fyllt i Blomman :) Vi sköter om oss på bästa sätt såklart, så önskar jag dig en mycket trevlig söndag :)

Carita Liljendahl sa...

Nej men hahaaaa - ett sådant namn! Jag skulle inte vilja heta Prügel!
Och ganska smaklöst annars också. Han må nu vara sanslöst framgångsrik men att skylta så där med det blir ju bara fel. Annars är ordleken med tre F ok!

Pinsa? Aldrig hört eller sett förut. Och jag tänkte också på "pinsamt" 🤣

LillaSyster sa...

Värdelös lack på bilen.....svår att se i trafiken. Pinsa har jag inte testat- är det nya tidens varmamackor?
Lätt att bli distraherad. Ha nu en bra eftermiddag, sitter ute och läser vilket skönt väder!

byblixtra sa...

Det var en annorlunda skyltning på lastbilen. Osäker om det gör att man får för sig att beställa fruktkorgar från företaget. ;-)
Det kan vara en vinyl på billacken men har sett att grönalackerade bilar har dykt upp hos olika bilmärken.
Pinsa vara något nytt.
Gillar Daydreams Spas skylt lite extra mycket den här veckan. :-)

Klimakteriehäxan sa...

Den där gröna tonen gillar jag på kläder, mer tveksam till en bil faktiskt.
Distraction-teckningen är jättebra.

Ditte sa...

Visst har det varit en toppenvecka. Avslutade den i Arvika och i Norge, plus i i Värmlandsskogarna och är tacksam för det vackra vädret.
Instämmer helt i tankarna kring vd:n på lastbileen. Inte skulle jag beställa något härifrån.
Färgen på bilden är i mutt tycke ingen favorit men har sett den även på en del nya båtar nu i vår så kanske är den "inne". Loggan däremot fastnade jag för.
Vad gäller "pinsa" är det ju i princip som pizzabotten men den är ju mer oval.
Dave´s skylt är läcker och kul att han bidrar. Minns när du skyltade från Claes Göran vid Odenplan och Ljuslådan så detta med Daves bidrag blir ett gott tillskott.
Nu på väg hem med tåget från Arvika, Värmlandsskogarna och Norge. Och det har varit en fantastisk resa. På alla sätt.

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Gillar bilen jag med. Men ställer mig kliande i huvudet kring vad är Pinsa? Aldrig hört om, men bor i Falun så är kanske därför 🤣

Hanneles bokparadis sa...

knasigt med den där framgångsrika vd:n bland fruktkorgar

Hannas krypin sa...

Nej det var ingen smakfull reklam. Han kan ju inte framhäva sig själv på det där sättet. Det blir bara fel.

Hannas krypin sa...

Blomman förresten tror jag är en styvmorsviol men den är lite lurig. En korsning mellan pensée och viol kanske.

Susjos sa...

Lustigt med en "sanslöst framgångsrik VD" på bilen, tycker det ser ut som en fotomodell, ja jösses vad de hittar på för att få fram annorlunda PR!

Den gröna bilen var cool, håller med dig!

Googlade om Pinsa : Skillnad mellan Pinsa och Pizza :

Pinsa betyder utdragen , och pizzan har en oval form, men det är inte den enda skillnaden. Degen görs av oraffinerat mjöl av olika sädesslag, surdeg och vatten vilket gör att glutenhalten är cirka 30 % lägre än i en vanlig pizza. I kombination med långa jäsningstiden ger det en mer lättsmält pizza.

Så nu vet vi det!

Å tack säger jag också till din kompis Dave, kul inlägg! Å visst minns jag dina skyltar från Odenplan!
Snyggt skyltat!
Kram!

KajsaLisa sa...

Inventas bil var cool vilket man inte kan säga om fruktbilen, skulle den leverera till mitt jobb skulle jag spy upp bananerna av den uppblåsta självbilden. Pinsa låter som brist på fantasi. Länkar upp dig nu.

Anki sa...

Jag tycker den där färglösa bilen är ganska trist ... men texten är snygg!
Pinsa har jag aldrig ätit ... vet inte ens riktigt vad det är ...
Gillar Daves bidrag!

christian sa...

Hahaha....han ser ut att dela ut det han heter faktiskt, lite lömsk i blicken!
Har sett nån liknande bil ute i trafiken, men där skiftade lacken hela tiden beroende på ljuset, ganska coolt, men säkert också dyrt. Håller med det "pinsamt", man är ju liksom lite förprogrammerad i sitt huvud.....
Kul att dina internationella skyltar ska bli ett stående inslag, det uppskattas!

Ha en härlig vårvecka (förhoppningsvis)

Paula sa...

Hej, jo jag blir lätt distraherad, fattas bara! Så söt skylt med en internationell touch.
Pinsa är svingott, testade ett par gånger när det var en nyhet, men sen har det inte blivit flera gånger. Är man flera kan man med fördel grädda några bröd och ha på smaskig fyllning, men att äta den ensam. näää
Jag föredrog också Inventia-bilen, den var cool!

Mias Mix sa...

Kan bara hålla med om lastbilen, osmaklig reklam... Den andra bilen är mycket mer läcker! Pinsa måste du prova, jättegott! Jag har på creme fraiche blandat med vitlök och västerbottenost och sen 5-10 minuter i ugnen. Så underbart gott!!

Stefan sa...

Numera föredrar vi pinsa framför pizza. För ett halvår sedan hade vi inte ens hört namnet.