lördag 19 augusti 2017

LördagscitatetCitat: You drool when you sleep.

Källa: Rick Riordan, The Lightning Thief

Den jycken dreglade då inte när den sov. Den dreglade i vaket tillstånd - över hela bussen. Dessutom stank hunden. Kvinnan som ägde honom och en (kamp-)hund till hade med sig en handduk och torkade av honom dreglet. Fruktansvärt äckligt om jag får säga så. När monstret äntligen var torr la han sig ner och sov och dreglade vidare. Han blockerade utgången, så passagerarna som ville kliva av bussen fick liksom kliva över besten. Kvinnan gjorde inte det minsta för att väcka sin hund för att göra rum för oss som ville stiga av.

Jag är extremt hundrädd och tycker att sådana hundar borde förbjudas på bussar. Oooops, nu fick jag säkert emot mig alla hundälskare, men det bjuder jag på;-)

Lördagscitatet uppfinnare är Marie i Skrifvarstugan.


12 kommentarer:

Anita Malta sa...

Även den som älskar hundar kan känna sina begränsningar :) Inte min typ av hund kan jag utan tvekan konstatera, det är verkligen skillnad på hund och hund liksom mellan oss människor.
Måste vara jobbigt att vara så hundrädd som du ju faktiskt är men här hade nog även jag backat. Monster? Nja, inte långt ifrån iallafall men.. "don´t take life too seriously, you will never get out of it alive." ;-)

Ditte sa...

Inte charmigt i mitt tycke. Inte alls, trots att jag inte är hundrädd och att jag gillar hundar.
I Stockholm och hos SL brukar det vara så att hundar måste åka längst bak i bussen. Och är en hundrädd så är ju detta med hundar som blockerar en utgång eller gång än värre. Alltså ägarna bär ju ansvaret. Och sådana finns det ju många av i arken.
Klart passande citat.

KajsaLisa sa...

Det här med rasrenhet. Nu har i avlat fram en hund som kräver handduk. Hur funkar det i vilt tillstånd?

Ama de casa sa...

Dom som har hundar (oavsett sort) ska hålla reda på dom så att andra inte drabbas. Ohövligt att låta den blockera vägen sådär! Det är många som inte gillar hundar, speciellt den där kampvarianten.

Dräglar när jag sover? Nähädå! Fast ibland verkar nån ha spillt ut nåt på min kudde... ;-)

Anonym sa...

Ugh och usch !!
Gillar KajsaLisas komment. :)

Ruth i Virginia

Susjos sa...

Håller med tidigare talare...de som har hundar ska se till att vi andra inte blir "lidande", så är det!

Steve sa...

Jag kom genast att tänka på goa Nelson när jag såg bilden och citatet.

Som vanligt är det hussarna och mattarna som saknar förstånd och det får hundarna "bära hundhuvudet" för. Men, det var väl ändå bra att matte hade med en handduk och torkade av hunden.

Anki sa...

Jag gillar de flesta hundar men inte alla hundägare! Förstår bara inte hur man kan vara så hänsynslös mot sina medresenärer att man inte ser till att hunden inte är i vägen... fattar inte hur en del tänker!

nalta norrland sa...

Inte hundens fel att husse eller matte är dumma i hela huvudet ;-)

Jag trodde att hundar skulle åka längst bak i bussen,
dessutom så trodde jag icke att hundar fick blockera på/avstigning,
borde ju finnas risk att någon kliver på hunden å en olycka händer.

Sedan så undrar jag hur det funkar för allergiker?

anemonen sa...

Förstår dig jag har också stor respekt för hundar och speciellt kamphundarna. Inte är de granna heller. Kolla in ögonen på dem de talar för sig själva.

Annette sa...

Usch, äckligt :( Jag har hundar, men tycker att det är med hundar som med allt annat man har ansvar för som kan störa andra - se till att de inte gör det. Det där med dregel är så olika mellan olika hundraser. Jag har haft Schäfer och skulle kunna tänka mig det igen, tror jag. Men skillnaden mellan en Schäfer och en Sheltie som till exempel dricker vatten är enorm. En väninna till mig som hade en Schäfer till låns en vecka, fick lov att byta strumpor flera gånger om dagen. När hunden drack vatten rann det ur munnen flera meter från vattenskålen. Så blir det inte med våra hundar eftersom deras munnar ser annorlunda ut.

Eva Trillian sa...

Människan är bra korkad. Hur tänkte vi när vi avlade (och avlar) fram hundraser?
Det där med att ha husdjur, överhuvudtaget, är något man kan filosofera över. Vi har haft diverse ... men, nej, det är slut med det nu!