tisdag 6 juni 2017

Weekly photo challenge: Vecka 23 ”Gammal”

Temat ”Gammal” kan ju tolkas på hur många sätt som helst. Det är ju det som är så roligt! Idag tänker jag dock överraska er med att inte göra som jag brukar, nämligen lägga upp bilder på olika exempel. För en gångs skulle koncentrerar jag mig på en ”sak” – gamla människor. Anledningen är att jag tycker att äldre människor ofta är väldigt vackra och oerhört charmiga. Hoppas ni håller med. Enjoy!Sanna är uppfinnaren av detta roliga fototema.

Flera gamla bidrag hittar ni här.

Det här inlägget är mitt 97:e bidrag till Blogg 100. 97 down, 3 to go.

PS. Som ni säkert ha märkt är alla bilder tagit i Spanien. DS.

23 kommentarer:

nalta norrland sa...

Häftiga bilder. Tro om det finns motsvarande gamla här i Sverige.

Geddfish ♥ sa...

Jättemysiga äldre människor, men dock inte "gamla", tycker jag. Dessa är hur pigga som helst ;) kul.
Dock får du väl godkänt i utmaningen ;) 💛 med råge.

Ditte sa...

Vilka härliga foton! Och gammal kan innebära så mycket.
Jag tycker du gjort en fantastisk tolkning av veckans tema och jag ser också så muýcket glädje i bilderna. Du har verkligen fångat ögonblicken.

Olga T sa...

Vilka fina foton du tagit på människor! Ja de är fina. De avspeglar verkligen bara människan där och då,utan att vara kränkande eller förlöjligande. Mycket bra jobbat! Jag tycker du tolkat gammal bra och värdigt.

Susjos sa...

Absolut! Instämmer...härliga foton på människor som varit med ett tag!
Å visst var det ljuvligt väder idag så man kunde sola sina ben på balkongen :-)

Steve sa...

Tänk så mycket livserfarenhet och klokskap som finns samlad i dina härliga bilder.

Anki sa...

Härliga bilder - perfekt till temat - och visst är det något visst med gamla människor. Nu är vi ju snart där både du och jag - men det vill man helst inte tänka på...

Ama de casa sa...

Härliga bilder av gamla skönheter :-) Lite ovanligt med så många tatueringar på damen där. Eller så är jag bara fördomsfull :-)

Stare Ström sa...

Jättebra bilder på gamlingarna!

KajsaLisa sa...

Jättekul vinkling och originell, dessutom glöm dom ofta bort tyvärr så tolkningen var behövlig. Du skrev hos mig för några inlägg sen om en hemsk tatuering. Men den i bild 2, say no more :)

Anita Malta sa...

Fina bilder på den äldre generationen. Blir påmind om vad Svante en gång skrev i en kommentar hos mig, "Glöm inte att gamla tanter är coola Tjejer, som fått leva länge". Vilket naturligtvis även gäller gamla farbröder som en gång också varit unga och aktiva med en sprudlande energi.

Att åldras tycker jag faktiskt är lite sorgligt, när kroppen liksom vissnar och orken inte längre är densamma. Men det är naturligtvis väsentligt att acceptera eftersom det är oundvikligt för oss alla.

Viktigt är att se positivt på den man är, att glädjas åt det man har och ta tillvara på vardagens små guldkorn, behålla den där glimten i ögat och ta fram det barnasinne man faktiskt har kvar, att fortsätta leva livet helt enkelt. Så gott det nu går då många får krämpor att kämpa mot.

Ni känner jag mig ju inte sådär väldigt gammal men visst är det skillnad att ha passerat 50 mot när man fyllde 30.

Tycker ditt inlägg är väldidgt tänkvärt. Jag tror att det sämsta utgångsläget när man blir gammal är att vara grinig och sur, att klaga på allt och alla med en negativ livsyn. Då är man verkligen en gammal gubbe eller kärring som ingen gärna umgås med och de finns ju, tyvärr.
Känns iallafall riktigt bra att vi inte kommer att bli en av dem, vi vet ju så väl, att då är man inte lycklig, innesluten i sin egen lilla värld :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Jag gillar inte ordet gammal när man pratar om människor för det är så laddat på något sätt, precis som att man har passerat ett bäst före-datum. Så därför undviker jag att säga det och säger hellre äldre.

Det är verkligen en härlig samling människor som du har fotat!

Annette sa...

Bilder på människor med livserfarenhet och karaktär, jag gillar dem! Du är väldigt duktig på att fånga människor i det de håller på med, så att bilderna blir naturliga och äkta.

Unga människor är vackra på sitt sätt, med sitt "sträckta skinn" som Jan Guillou skrev någonstans, någon gång, men många blir vackrare med åren tycker jag. Av kända personer tycker jag att Lena Olin, Marika Lagercrantz och Ewa Fröling är sådana som bara blir snyggare med åren när de får mer pondus och karaktär. Kommer däremot inte på en enda man som blivit snyggare med åren ;) Håller med Anita om att det på vissa sätt är trist att åldras. I trettioårsåldern räckte det med att titta på ett gym för att bli vältränad, nu kan jag bosätta mig där utan att det blir några resultat.

amo sin blogg sa...

Flotte bilder av eldre mennesker.
Alle aldre har sin sjarm.

Days by Johanna sa...

Ja det är något visst med gamla människor, speciellt utomlands, där känns de extra söta, kanske den bruna färgen som gör det? :)

Mias Mix sa...

En fin hyllning till äldre människor! Visst är de vackra! Gillar att titta på äldre rynkiga ansikten och händer. Varje rynka eller ärr har sin egen historia att berätta om den människans liv. Jättefint inlägg!

Eva Trillian sa...

Människor gör sig i bild - speciellt om de är helt omedvetna om att de blir fotade :)
Snygg läsning på temat!

Helén sa...

Jag håller helt med, gamla människor är vackra och har en helt annan karaktär än unga. Kvinnan med tatueringarna blir jag väldigt nyfiken på att höra hennes livsberättelse.

Sara Pepparkaka sa...

Människor är vackra, gamla som unga.

Anni sa...

Annette måste ha missat Sean Connery?!?

Annars är väl gamla människor de som är (minst) 10 år äldre än en själv?

Fint urval av bilder, Beate!

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

Alldeles fint och ur ung pringeer ålderdomen på ett finurligt sätt - det går omlott och --- jaaa du hänger med :-)

Carita Liljendahl sa...

Ja, några lite äldre personer fanns här ju.
Få av oss vill väl bli kallade gamla fastän vi är det då vi kommit över 50-strecket - för få av oss blir 100 :-)

Husbilen-Ellen sa...

Många är vi!!