lördag 3 juni 2017

LördagscitatCitat: In New York, everybody looks great and is well dressed, but seeing someone in Ohio wearing Marc Jacobs is like spotting an owl in Central Park. Rare.
(I New York är alla snygga och välklädda. Men ser man någon i Ohio som bär Marc Jacobs är det som att hitta en uggla i Central Park. Ovanligt.)


Källa: Isabel Gillies

Nu vet jag inte vem Isabel Gillies är, och jag har aldrig varit i Ohio, men det är lika ovanligt att hitta en fastsurrad uggla uppe på ett takräcke i Benidorm som det verkar vara att hitta välklädda personer i Ohio.

Marie i Skrifvarstugan har uppfunnit Lördagscitatet. Tyvärr har hon lagt ned temat, men då jag tycker att Lördagscitatet är en rolig utmaning så lägger jag då och då upp ett bidrag ändå.

Det här inlägget är mitt 94:e bidrag till Blogg 100. 94 down, 6 to go.

16 kommentarer:

Ama de casa sa...

Du får ta över förvaltningen av lördagscitatet också - du är superbra på sånt ju! :-)

Här kan man faktiskt se ugglor lite här och där. Såna där i plast, alltså. Dom andra fåglarna verkar dock inte bli särskilt rädda för dom...

Att hitta icke-välklädda människor här är dock inte alls särskilt svårt. Bidrar själv till det :-D

Annette sa...

Nej, inte så vanligt att se ugglor fastsurrade på tak, men jag vet att de används för att hålla skator, måsar och andra skränande och skräpande fåglar borta. Tyvärr tror jag inte att det hjälper, fåglar brukar lära sig att den där ugglan inte rör sig, och då kommer de tillbaka.

Hur har det förresten gått med Helgbilden, ligger den på is fortfarande?

Anita Malta sa...

Tänker som Ama, du kan ju förvalta Lördagscitatet som förvaltar Skyltsöndag så bra :-) Men det kan ju sluta med att du får heltidsjobb som förvaltare, då det inte finns några gränser :-)

Nej, men till citatet så är jag tveksam till att alla är skulle vara så välklädda i New York vilket naturligtvis leder till frågan när och varför man anses välklädd och vem isåfall bestämmer det ?
Vet inte vem Marc Jacobs är men dina egna rader låter som ett väl genomtänkt citat som passar till bilden på ugglan :-)

Geddfish ♥ sa...

Du är ju en jättebra förvaltare!

Citat och aforismer och något jag gillar. Sen att hitta bild till, är inte alltid det lättaste, men där är du en fena på det.

Husbilen-Ellen sa...

Den typen av ugglor kan man se lite nu och då, eller någon annan rovfågel. Jag antar att man vill skrämma duvor eller kajor, så man slipper lite fågelträck.
Rolig bild du fått till!

Ditte sa...

Tack för ditt citatbidrag. Om det stämmer vet jag inte, men jag har bott i N.Y och besökt Ohio. Men sen kan man ju alltid fundera över vad som anses som välklätt. Kanske ligger det i betraktarens ögon. Är ju inne på det nu ...
Vad gäller fastsurrand uggla har vi en på balkongen och den hjälper oss i stor utsträckning att hålla måsar och skator borta från balkongen.
Ha det gott!
Här uppe i norr är det ljust trots att kvällen är sen och himlen har en lätt rosa nyans.

Emma, Sol som sol? sa...

Konstigt att de blir rädda för ugglor, de är ju nattlevande medan fiskmåsar och skator inte är det så de borde inte veta om varandra ...

Fast det kanske är som för oss människor: vi är rädda för det okända.

nalta norrland sa...

Förutom plåtugglan så lyser ugglor med sin frånvaro ;-)

Här har vi haft en solig å hyfsad lördag :)

Olga T sa...

Ha ha! Ugglan var cool. Tycker det är synd att inte lördagscitatet är kvar. Såg att min kommentar igår inte kommit med tydligen. Är fascinerad över att det snart är 100 dagar. Är faktiskt i dina trakter nu men inte vågat höra av mig då jag inte reser själv och inte vet riktigt hur dagarna blir disponerade utöver det som redan är bestämt. Tänker på dig!

Susjos sa...

Va, surrar man fast låtsasugglor på detta vis? Har jag aldrig sett, men läser ju dina kommentarer och ser att de visst skrämmer bort andra fåglar. En uggla som fågelskrämma alltså? Mycket ska man höra.....hihi!
Godkväll från Nattugglan!

Anonym sa...

Jag vet inte vem Marc Jacobs är!
Fake owls ser man lite då och då,
undrar om dom skrämmer bor skatorna. :)

Ruth i Virginia

Steve sa...

Levande ugglor är vackra att beskåda. Vi har en som brukar husera här på Getingstorp.

Kan man säga att vissa kvarter i Benidorm är lite som Ohio då? Marc Jacobs är en modeskapare som helt gått mig förbi och Isabel Gillies har jag heller aldrig hört talas om.

Days by Johanna sa...

Haha kul citat. Undra om det stämmer? :)

Ja hade inte tippen haft stängt och skylt om pingstafton hade vi med missat det, det försvann liksom när annan dags pingst blev vanlig dag.

KaJsaLisa sa...

Du ser, nu blev någon tvungen att åka från New york till Ohio för att balansera upp det :) Fin bild.

Eva Trillian sa...

:) Skönt att du fortfarande citerar!
Och ugglor -de är värda all uppmärksamhet!

Anni sa...

Ack ja, livet måste vara tufft för dem som bryr sig om vad andra klär på sig.