onsdag 14 juni 2017

Sommarens ”riktiga” premiär avklarad


Å jag som hade önskat mig en Corona fick tji - Coronan var slut. Klart den var. Det var ju varmt... Men Staropramen gick ned den också. Och ja, jag borde ha flyttat på mina glasögon här;-)


Pubens pommes frites med hemlagad aioli är en av stans godaste.


Östra Stations Järnvägspub har de mest blandade gäster i alla åldrar och "utföranden". Här passar maken och jag in om man säger så:-)

Som ni ser är jag lite sen med dagens inlägg. Anledningen är väldigt enkel – idag var den första riktigt varma, soliga, icke blåsiga och helt regnfria sommardag i år. Äntligen!
Den händelsen måste ju firas såklart! Först med en utmärkt vietnamesisk lunch med favo kollegan Yvonne, sedan med en AW (After Walk) med maken på vårt favo ”hak” Östra Stations Järnvägspub och sedan lite varstans. Å för första gången i år kom den medtagna jackan inte till användning. Bara en sådan sak:-)

19 kommentarer:

Ditte sa...

God sen kväll! Har varit ute med vänner och umgåtts och ätit gott och nu hemma där termometern visar +26. Nuutbart och med en "sval" bris.
Så härligtmed en skön sommardag och jag förstår att ni använt den på bästa sätt. Kanske en ny vietnames för mig? För vietnamesisk mat gillas högt.
Östras pub besöker jag då och då och här sitter alla sorters människor som gör att det aldrig blir tråkigt. Gillar dessutom miljön. Och en Staropramen är inte heller dum .
Önskar er även en fin dag i morgon.

Susjos sa...

Mums med både Staropramen och Brooklyn lager!
Ja, vilket väder idag...sol OCH värme, lovely. Verkligen rätt dag för att komma ut och njuta! Både du och jag gjorde helt rätt i det! Du ser ut att ha haft en toppendag!

KajsaLisa sa...

Trodde det var en Brooklyn Lager, järnvägspuben verkar mysig, tyvärr var den stängd när jag passerade dår, får göra ett nytt försök.

nalta norrland sa...

Någon direkt värme är vi icke bortskämda med,
men jag är tacksam så länge det inte regnar, blåser eller snöar ;-)

Skulle ha tagit en AW ihop med Bullen efter det vi gått vår promenad :)

Anonym sa...

Gillar också Corona - med lime! Annars är Blue Moon (wheat beer)
min toppfavorit. Låter som en perfekt dag i Stockholm, världens
underbaraste sommarstad. Vi har haft 3-4 dar med 30C och mer
plus fuktighet (som vanligt). Inte skönt alls. Håller mej inne.
Lär ska svalna av i morron.

Kul "tant" du hittade. Tattoos!?!?

Ruth i Virginia
-sörjer den stora branden i London-
-Trumphatare som sköt kongressmedlemmar som spelade baseball i morse-

FREEDOMtravel sa...

Staropramen är ju aldrig fel skulle jag säga :) Pommes fritsen ser riktigt goda ut också, även om jag egentligen inte är så förtjust i pommes ... ;)

Anki sa...

Glädjer mig för din skull att solen och värmen kommit till Stockholm med omnejd!
Jag är ingen öldrickare egentligen, men Staropramen gillar jag :)

Ama de casa sa...

Härligt att sommaren kom till slut! Inte en dag för tidigt :-) Helt klart rätt prioriterat där, att utnyttja sommaren på helt rätt sätt!

Hoppas denna dag blir lika fin :-)

Geddfish ♥ sa...

Såg somrigt ut alltihop och klart man får fira det! Igår var det en outstanding dag här också. Frukost, lunch, middag ute på balkongen, inte bortskämd med detta.

Skön lady, du fotade där!

Idag, nja, inomhusmåltid.
Drar snart iväg och letar bättre väder i Vara ;) (4,5 mil från Lidköping).

Susanne sa...

Vid varmt väder så är nästan alltid Coronan slut, en riktig sommardryck ;)

Biggeros sa...

Så härligt att slippa jackan och kunna sitta på favvostället med en öl. Har du testat svensk eller cruzcampo med citron smak. Jätte god öl=)
Härligt att ni platsade in bland de mogna livserfarna. Härlig bild🤗

Carita Liljendahl sa...

Det här ser härligt hälsosamt ut :-) Love it.
Och den där järnvägspuben vid Östra Station har jag sett många gånger, men det var 1998... ett tag sedan - gillade den!

Emma, Sol som sol? sa...

Det lät som att ni hade en enastående och härlig dag! Utan jacka! Det var det tydligen fler som njöt av. Precis som du är jag inte vidare förtjust i tatueringar men hjärtat var riktigt snyggt!

Steve sa...

Vilken härlig premiär. Jag dricker inte ofta öl numera ( annat var det förr), men när det händer får det gärna bli tjeckisk. Nu fortsätter vi njuta av den sommar som äntligen anlänt.

Anita Malta sa...

Det ser ju väldigt gott ut där på dina bilder men skulle jag dricka öl och äta pommmes frites, med aioli dessutom, skulle jag nog lägga på ett par extra kilo. Fast ni promenerar ju också en hel del, mellan pubarna ;-)

Tycker inte glasögonen stör alls på första bilden, möjligen då den där upponervända krukan som jag förmodar fungerar som askkopp. Men ölen ser verkligen god ut och nu blev jag faktiskt väldigt törstig. "Bara" 29 grader häruppe på kontoret, trots a/c.
Sista bilden tycker jag är toppenbra, både rent fotografisk plus att det alltid är roligt att fota människor i olika miljöer.

Läste förresten en artikel om vad man får och inte får fotografera. Tänker inte referera men vill bara säga, fortsätt som du gör :-)

Anni sa...

Och just den dagen jobbade jag ...

Eva Trillian sa...

Härligt! hoppas vädret bjuder på många fler sådana tillfällen i sommar!

Mias Mix sa...

Sommarvärme tackar jag inte nej till! Och inte heller till en Corona, där har vi samma smak.

Husbilen-Ellen sa...

En sån dag man kanlängta efter!