torsdag 8 juni 2017

Att göra det bästa av situationen

Då den här så kallade sommaren verkar bjuda på grått väder under dagarna och sol efter klockan 18:00 gäller det att göra det bästa av situationen däremellan. Inga problem;-)

Drönare?
Under lunchen på Hamburgarstugan som bestod av stans bästa högrevsburgare upptäckte maken den här saken. En drönare? Nej, absolut inte utan en fejkad fågel på ett fiskespö. Då den inte flög omkring i en trädgård utan på ett tak hos Fiat Transportcenter utgår jag ifrån att fågeln är någon slags fågelskrämma mot måsar och duvor som gärna brukar göra sina toabesök på just ljusa tak och bilar.


Gårdsstädning
Sedan kan man alltid titta på folk i arbete, vilket jag gärna gör – speciellt när de kör omkring i limegröna sopmaskiner.


Tröstshopping
Visst, jag hade ju också kunnat ägna mig åt tröstshopping i rådande 15 grader. Men det behövde jag inte, då maken gav mig den här skönheten i present idag. Bara sådär:-) Okej då, jag hade hintat ett tag att jag var himla sugen på en ”riktig” japansk köttkniv, men ändå;-)


Det här inlägget är mitt 99:e bidrag till Blogg 100. 99 down, 1 to go.

16 kommentarer:

nalta norrland sa...

Snygg present Du fick av maken, bra kniv gör ju allt lättare 👍

Emma, Sol som sol? sa...

Global är riktigt bra! Har två stycken Global, min favorit är G-18 som tydligen räknas som filékniv. Den andra mindre GS-3 är en kockkniv, den använder jag inte alls lika mycket.

Glöm inte att slipa dem nu! Så du inte gör dig illa!

Ditte sa...

Vilken fin present! Och användbar. Och Globalknivarna är bra. Har en liknande so den du fick och den används flitigt. Också en present.
Dessa flygande varelser används ganska ofta av bl.a. företag och även privatpersoner som har sjöfåglar i närheten för de kommer mindre gärna dit då och förorenar.
Vi nöjer oss på balkongen med ugglan...
Visst får man göra det bästa av situationen när sommaren har paus och Hamburgerstugan låter trelvigt. Här blev det en ny "vietnames" so testades och vi var otroligt nöjda efter kvällens middag.

Mias Mix sa...

Grattis till en bra kockkniv! Det är A och O i köket att ha bra knivar. Vi har en egen slip också. Såna där fåglar sitter även på ett par hus här nere i centrum och visst är de för att skrämma iväg andra fåglar. Ha det fint! Kram

KajsaLisa sa...

Jag är inte så mycket för matlagning, men visst är Globalknivar coola. Sen hittade du som vanligt rätt färg på traktorn :)

Anki sa...

Grattis till den fina kniven! Den kommer du att ha nytta av länge, länge :)
De där flygande fejkfåglarna har blivit mer och mer vanliga har jag sett - och nog skrämmer de väl bort en del oönskade fåglar från området.
Bara en kvar ... sen har du fixat ytterligare ett år med Blogg 100 - bra jobbat!

Ama de casa sa...

Dom är verkligen superbra dom där knivarna. Jag har i och för sig bara testat en, men den används flitigt här hemma. Fick den i 50-årspresent av skid- och båtgänget som har varit hemma hos oss, och vi lagar ofta mat tillsammans. Haha! Dom visste att den skulle komma till STOR nytta :-)

(Fick även "Schlagerspelet". Det har dom däremot ångrat djupt genom åren... ;-) )

Hoppas ni får sol HELA dan idag :-)

Marina sa...

Sådana där "svarta fåglar på spön" svajar lite överallt här i stan och jag har förstått att det är för att hålla bort måsar och kajor men hur effektiva de är har jag ingen aning om.

Anni sa...

Har du redan glömt den fina tisdagen med sol hela långa dagen? Man får vara glad för det lilla i det här landet.
Och så får man glädja sig med favoritfärger, precis som du gör!

Steve sa...

Jag försöker oxå vara perceptiv när D hintar.
Men du, visst borde även köttknivar finnas i limegrönt?

Anita Malta sa...

Du gör nog alltid det bästa av situationen och är det grått väder så ser du ljusglimtarna ändå som du delar med dig till oss andra.

Att limegrönt är en färg som piggar upp är då säkert även om han/hon som sitter inne i själva sopmaskinen inte riktigt känner samma sak.

Vilken bra present ! Det gav mig en idé eftersom vi snart firar Silverbröllop. Fast det kanske är lite oromantiskt att ge sin man en kniv just då ;-)

Annette sa...

Vilken bra present, en sådan skulle jag också bli glad för! Jag fick kläder från familjen när jag fyllde år, väldigt uppskattat det också, eftersom jag inte gillar särskilt mycket att köpa kläder. Men en bra kökskniv eller en Morakniv hade också varit uppskattat. Jag använder kniv varje dag, antingen i köket eller utomhus för att skära av balsnören eller skära upp fodersäckar, så en bra kniv skulle vara en väldigt fin present :)

Carita Liljendahl sa...

Ja, vädret är som det är, inget vi kan påverka.
Men klart att vi föredrar sol och lite värme framom blåst och regn :-)

Eva Trillian sa...

Det lönar sig att "hinta" alltså? ;) Och jag som brukar ge upp och fixa det själv ...

Anders W sa...

Perfekt bild på¨sopmaskinen. Tur att den inte var på en gräsmatta för då hade den inte synts;-)

Husbilen-Ellen sa...

Vilken fin och praktisk present. Undrar vad han hade i tankarna, förutom att uppfylla din önskan? Kanske något du behöver använda kniven till.