fredag 30 juni 2017

Turkos tillfällighet?

Egentligen tror jag inte på tillfälligheter, men igår började jag nästan ändra mig.

På Norrtullsgatan vid Odenplan såg jag nämligen de här tre turkosa cyklarna. Turkos är inte direkt en vanlig färg på cyklar och här stod det alltså tre stycken i samma kulör.


Tvärsöver gatan hittade jag det här halvfärdiga bygget som även det har turkosa inslag. Favokollegan Yvonne och jag diskuterade om ”sittgruppen” sätts upp inför invigningen av citybanan den 10 juli eller om det kommer att bli en popup bar/restaurang à la Söder. Där stängs nämligen vissa gator av för biltrafik under sommaren för att ge plats till ett utökat utbud av barer/caféer.


Den här ganska så sura clownen hängde, eller rättare satt på trappan vid Sergels Torg. Han tillverkar uppenbarligen ballonger till barn. Och även här hittade jag en turkos skapelse. Dessutom är även en del av sulan på kompisens skor turkos...


Har nog aldrig sett så mycket turkost på en och samma dag. En tillfällighet? Ingen aning, men ganske kul faktiskt. Tur att jag gillar färgen:-)

12 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Bra fångat - det där turkosa!
Fantastiskt om det där med cyklarna var en tillfällighet - det var inte cyklar för uthyrning? Dom brukar kanske inte se ut så där? :-D

Steve sa...

Det är inte lätt det här med färger.

nalta norrland sa...

Clownen ser inte glad ut ;-)

Vet Du om att det finns ett namn på oss som är rädda för clowner - ja jag menar icke att Du är rädd, utan det är jag som har clown fobi - Coulrophobia.

Turkos är en fin om än vanligtvis mindre vanlig färg,
Du har verkligen varit på rätt plats :)

Ditte sa...

Turkos är en av mina färger och du har då lycktas hitta den lite här och var i stan. Kul!De turkos cuklarna på ett och sammaa ställe är roligt och jag har sett fler turkos cyklar i butiker så kanske är den färgen som gäller just nu.
Vadgälller sittanordningen finns det gott om dessa på Söder men även på Östermalm så det är väl Vasastans tur nu att hänga på tåget.
Vad gäller den sura clownen så är det nog inte många kunder som dras till honom...
Kanske därav hans surhet.

Emma, Sol som sol? sa...

Jag ser turkost varje dag, allt från turkost till petrol då det är tonerna i sonens rum.

Det där var en attans trist clown! Triste betyder för övrigt ledsen på spanska. Och franska.

Passande.

Ama de casa sa...

Jag slår vad om att du är - likt clownen - är lite ledsen. Ja, att dagens färg var turkost och inte rosa ;-)

Han såg verkligen väldigt olycklig ut, clownen. Jag gillade inte clowner när jag var liten. Då när det var den där elaka på cirkusen, han som var vitmålad i ansiktet och hade en struthatt. Han har ett namn också, den där elakingen. Men jag minns inte vad det var.

Men det finns snälla clowner också! Clownen Ruben hjälpte mig att laga min bil i Sundsvall när den hade brakat ihop på en resa mellan Norrköping och Skellefteå 1979. Utan att ta ett öre i betalt :-)

Olga T sa...

Man kan ju undra om det var en tillfällighet eller ej. Spännande! Cyklarna har samma färg men är av olika modeller. Kanske blir det en fortsättning.

Anki sa...

Tillfällighet eller inte - väldigt uppmärksamt av dig!
Clownen ser ut som han "sålt smöret och tappat pengarna" - gammalt ordspråk som min farmor gärna använde :) Det bara kom för mig när jag såg det ledsna ansiktet...

Anita Malta sa...

Det var väldigt vad du var uppmärksam ! Ja, det är du väl alltid mer eller mindre men den turkosa sulan här tog nog priset :-D Jag hade en turkos cykel när jag bodde i Stockholm, den hängde med i säkert 20 år och kanske rullar den än på Stockholm´s gator eftersom jag sålde den till en cykelhandlare på söder för en hundring ;)
Clownen ser onekligen lite dyster ut vilket clowner sällan gör. Men alla behöver en vilopaus och det är nog den vi ser.

18+, lite molning och en vind på 16 km/tim ! Du ser, jag har koll på hur du har det därhemma! Kram!

Husbilen-Ellen sa...

I bland fastnar min blick på något och så upptäcker jag en massa liknande. Jag kan hävda att det är nytt, men Lennart kan säga att det varit så tidigare. Det verkar som jag har olika fokus vid olika tidpunkter, men det är bra för då finns det alltid nyheter att ta in! Kanske något åt det hållet med din turkosa dag!!

Eva Trillian sa...

En turkos dag alltså :) när man väl börjat se en specifik sak/bilmärke/färg/nästan vad som helst, ja då ser man det över allt.

Anni sa...

Turkos är fint! Intressant med cyklarna, det är verkligen en ovanlig cykelfärg!