tisdag 16 februari 2021

Weekly photo challenge: Vecka 7 – ”Blixtra”

Först en dagsfärsk bild som uppenbarligen inte är tagen av mig utan har publicerats på 8sidor.se, men som visar att underbara Hanna Öberg blixtrade till idag igen med en silvermedalj. Stort, stort GRATTIS!


Sedan var det första jag och troligen många fler av er tänkte på nämligen ”naturliga” blixtrar som uppstår vid åska. Konstigt nog hittade jag ett enda foto där jag försökte fånga en blixt på bild. I och för sig knappt det, men ni ser väl att det blixtrar där i vänstra hörnet;-)

Efter konsultation med synonymer.se ”gnistra, spraka, flamma, sända ut blixtar, blinka, blossa upp, flamma till, flamma upp, ljunga, låga” valde jag några bilder till.

Det är inte ofta man hinner ta en bild på en varmluftsballong när lågan flammar upp, så att ballongen kan stiga. Här lyckades jag:-)

En utsmyckning i form av en båt som sprakar i vardagsrummet. Rätt makabert kan jag tycka.

Täby Centrum har flera sådana eldlådor som står i gångarna och gnistrar rogivande. Jag menar har man ingen öppen spis hemma, kan man ju alltid lägga sig på en bekväm skinnsoffa framför brasan i centrum.

Flera saker som blixtrar hittar ni här.

25 kommentarer:

LillaSyster sa...

Ja tänk att Hanna lyckades blixtra till idag igen. Så imponerad av denna tjej (ja, de andra är också duktiga) härligt att hon kunde återhämta sig på en endaste vilodag, hoppas att hon hinner få i sig tillräckligt med energi till nästa lopp nu. Jo, jag ser att du fånga blixten - åskoväder är inget jag gillar. När jag var liten och det blixtrade om tågen då de kom med södra stambanan var heller inget jag gillade, tycker inte om det än idag..... tja sån är jag. Ha en bra tisdagskväll!

Violen sa...

En rykande aktuell bild där Hanna Öberg blixtrade till idag igen! Vilken idrottstjej! Fin bildserie där jag fastnar lite extra för varmluftsballongen.

Ditte sa...

Bra jobbat! Verkligen! Kul och varierad tolkning.
Och jag måste dra på munnen. Även i det här inlägget hade vi tänkt i liknande banor men med olika bildvarianter. Hanna Öberg hade inte vunnit när jag skrev mitt inlägg. Annars hade hon nog hamnat med. Du fick ju med en blixt på en av bilderna. Bravo! Jag hittade ingen åskblixtbild i arkivet. Letade inte heller så länge. Men en eld när det kommer till luftballonger har jag ju några förstås. Nåja, bra med olika.
Eldbåten känns lite makaber men sista bilden känns mer hemtrevlig.

Carita Liljendahl sa...

Blixtra är ett svårt ord, jag har funderat på det mycket... fotoblixt? Eller blixt på himmelen då det åskar, men just nu åskar det inte...
Du fick till det bra i din första bild, hon blixtrade till!

LillaSyster sa...

Några limegröna kommer det tyvärr inte att bli.
Du vet ju att jag är en lila/rosa tjej =)

Guldkryckan sa...

Synd man missade det, grattis till silvret säger även jag....gott.
Har ju lyckats få en och annan bild av ballonger med den där brännaren igång, fast det tog många försök att få till det ordentligt.
Åskblixtrar har jag nog aldrig lyckats fånga på bild, fast det åskar ju nästan aldrig här så tillfällena är ganska få. (Om jag nu minns rätt förstås)Ha en underbar avslutning av denna Tisdag Bp. :)

Susjos sa...

Ett härligt blixtrande inlägg hos dej, både go värme och så Hannas prestation idag, fantastiskt! Fast jag har ju mest sovit idag, så jag missade det!

Vilken snygg badrumsmatta du har fått hem, precis dina färger, grattis!

femfemman sa...

Snyggt att få en blixtvpå bild.Kontrollerade eldar är rogivande. Liksom brinnande ljuslågor. Annars tänker jag mest på blixtra till när man får en god idé. Synd att man inte kan fånga sådant på bild!

Tove Olberg sa...

Hela inlägget lyser blixtra! Tjusig tolkning verkligen!
Flammande lågor :-)

Geddfish ♥ sa...

Ja, här blixtrar det om det på alla de vis!
Fint fångat i temat.
Min pappa stod på trappen och fotograferade blixtarna, var väldigt impad av dem, medans mamma och jag smög ner i källaren och gömde oss. Så var det då.
Ha en go kväll!

Lillian "sognafaret" sa...

Imponerende av de som driver med idrett på et slikt nivå.

llh sa...

Sitter och glädjer mig med med att läsa bakåt i dina blogginlägg. Fastnade alldeles extra på gladmåndagens toa, härligt med färg + älskar din/er glastavla. Dagens blixtar är också bra, gillar ballongen särdeles (båten not so much). Duktigt gjort att fånga en äkta blixt!! det har jag då aldrig lyckats med.
En bonus är också att hitta nya bloggteman, bokmärken till exempel för jag behöver bloggfoder.
Svar: Nej Nyköping har jag aldrig bott i och ändå har jag flyttat runt en del. Större delen av mitt bloggliv bodde jag i Närke men vem kan hålla reda på alla svenska småstäder, inte jag i alla fall :-)

Anki sa...

Blixtrande tolkning av veckans ord! Visst var det en fin insats av Hanna! Vågade nästan inte titta :)
Grattis till blixtbilden! Snyggt fångat! Jag har en liknande, men kan inte hitta den ...
Tack för din omtanke BP - men som sagt - det är OK.
Önskar dig en bra dag.

nalta norrland sa...

Blixt ⚡️ och dunder får mig att tänka på gamla modeller av kameror 📸 med blixt 😊
Sitter nu och väntar p att bli uppringd från Sjukstugan, vill ha läkarundersökning och provtagning på Elin för den här ont i magen (magkatarr?) gör mig vansinnig 🤪😞
Personalen på OKQ8 trodde att Du borde ha post senast fredag, förhoppningsvis stämmer det så go saken inte ligger för länge någonstans.
I morse 6.30 hade vi minus 28 aningen fryskallt - tur jag slapp gå ut 😊
Ha en fin mitt i veckan onsdag 🤗

Ama de casa sa...

Ett blixtrande inlägg och en suverän tolkning! Att lyckas fånga en blixt på en stillbild har jag aldrig lyckats med (trots idoga försök), så jag fuskade och tog en film istället ;-)

Den brinnande båten var verkligen en... annorlunda installation :-)

Stare Ström sa...

Tänk att du lyckades få en bild på en riktig blixt också!

Christian sa...

Fina bilder, framförallt den glada tjejen i början!

Annika sa...

SÅ kul med Hanna Öberg. Svenska skidtjejerna är duktiga.
Jag, som fotar så mycket, har aldrig lyckats fånga en blixt på bild. SÅ jag lyfter på hatten åt dig som lyckats!!
ÅSKA är läckert bara man därpå säker plats.

Paula sa...

Sitter här och småhuttrar, temperaturen har stigit ute, då blir det kyligare inne! Och då värmer dina blixtrande fina brasor så gott!
Och visst var Hanna helt blixtrande i spåren och på skjutvallen! Idag gick det inte så bra, konkurrensen är stor. Gillade dock Femlings fina skjutstatistik på ett VM, det var stort!
Minns när du visade fotot på ballongen, det är så läckert när det ser ut att ta eld!

KajsaLisa sa...

Båten var rätt läcker, skulle gärna ha den i vardagsrummet men misstänker att den är tokdyr.
Grattis att du lyckades fånga en blixt, själv har jag aldrig lyckats, skrev om det i utmaningen. Du hade bra tajming med ballongen också.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, et fullkomment innlegg fra deg om å blitze ;:OD)

byblixtra sa...

Snyggt av dig att fånga blixten som ser ut att slå ner i hustaket.
Jag tror inte att jag fångat blixten på bild men på film.

Brinnande båt är inte någon utsmyckning för mig heller.

Susanne ❤️ sa...

Underbar tolkning och wow att fånga blixten utanför ens fönster imponerad :) Tack

Helén sa...

Så häftigt att du lyckats fånga en blixt på bild, då gäller det att man har timing.

Tomtan sa...

Häftigt