tisdag 2 februari 2021

Weekly photo challenge: Vecka 5 – ”Skåla”

På grund av pandemieländet har de skålats otaliga gånger på vår innergård både under sommaren och hösten 2020 men även under vintern 2021. Man har hållit studentskivor, firat födelsedagar eller bara träffats över en bit mat och en respektive flera flaskor ”gott” som på bilden.
 

Lärde mig också att man kan skåla ur semlor för att ”få plats” med mandelmassan.
 

Öl kan man alltid skåla med, speciellt under sommaren.
 

Mojito är också en typisk sommardrink, gärna som törstsläckare efter en lång promenad/vandring. Skål!
 

Hundar skålar inte. Men de brukar dricka vatten ur skålar. Den här söta yorkshireterriern vägrade dock dricka det spanska kranvattnet som erbjöds. Förstår hunden för spanskt vatten smakar inte gott alls, trots att det blivit mycket bättre de senaste tio åren.
 

Flera bidrag till temat hittar ni här.

24 kommentarer:

Susjos sa...

Skål säger vi i dessa dystra pandemitider. Härliga foton att få ta del av. Mysigt att kunna sitta ute med sina kompisar och äta och skåla, det fanns en hel del där på bordet!
Bilden på semlorna, mums, och så mycket mandelmassa det var i dem! Å visst gröper/skålar man ur dem för att få plats med en rejäl klick, mums!
Mojito är inte dumt en varm sommardag, en öl går också bra.
Snyggt jobbat med temat "skål"!

Tove Olberg sa...

Att gröpa ur kan kallas skåla ur jaa, tänk så tjusigt, det blir ju en skål åt mandelmassan. Drinkar är inte min starka sida, men tar gärna en Whisky av skilda slag. Och snaps men inte på samma gång då - men nu kom jag på att G&T går fint också. Det blev mycket på en gång:-)
Härlig tolkning!

Annika sa...

Ja, utelivet är det som gäller nu när det ska festas. Lite knepigt nu på vintern, men det går det med.
Det blir säkert en hel del festande på din gård framöver också, är jag rädd. Men snart hoppas vi att det ska vaccineras ... verkligen!!!!

Semlor, blir galet suktad. ÄLSKAR semlor såååååååå mkt. Och mandelmassan i dem är ju det vikigaste. SÅ ja, skåla ur med råge och FYLL!!!
Mojitos på sommaren är gott!!

Din tolkning är bra!!

Ditte sa...

Ett härligt bidrag! Och med fina bilder. Visst har det varit en hel del skålande utomhus hela detta år. Har sett det här också. Och att ses utomhus fungerar ju riktigt bra. Har testat detta under hela året och det har varit trevligt.
Skåla ur hade jag också med men dock inga semlor utan annat man kan skåla ur.
Att skåla i öl är inte alls dumt och en mojito dricker jag gärna. Tycker själv jag är bra på att få till dem.
Kan förstå hunden och hoppas ägarna hade annat vatten med sig.
Så jag avslutar med att säja skål- För bättre tider,

femfemman sa...

Skåla kan man göra för ett härligt inlägg med bilder som inte innehåller en enda snöflinga! Det är det absolut värt att säga skål för!

Lillian "sognafaret" sa...

Det tok lang tid før jeg tenkte på ei skål som å skåle, men en skål kan jo være veldig mye når man begynner å tenke seg om.

Geddfish ♥ sa...

Jag kan ju säga att här har det inte skålats så mycket. Men jag har haft mina stunder med döttrarna.
Nu hoppas vi på fler skålar av de olika slag.
Skål, på dig BP!

LillaSyster sa...

Snygg tolkning! Stackars lilla hunden, hoppas att den fick flaskvatten. Nu har du visat semlor flera gånger ååå jag blir så sugen =)

Klimakteriehäxan sa...

En mojito, tackar!!!
Vita boxen som utebordet kalasar på har jag köpt. Gott.

Emma, Sol som sol? sa...

En mojito är inte fel fast det var faktiskt ett tag sedan. Myntan i krukan har mått sådär så då har det inte blivit av. Kan ju köpa ett knippe i o f s.

Vattnet kan verkligen variera, beroende på var man bor. Vattnet i radhuset var äckligt, fick filtrera om man så skulle koka potatis. Här filtrerar vi bara det som vi dricker i glaset eller i te och kaffe. Och isbitar!

nalta norrland sa...

😍🥰hunden🥰😍
Skål är ju ett rätt användbart ord 🥂
svar När det gäller anledning till att travaren hamnade i diket så är det knappast nått oväder som rår för det då vi har minus 25 och inte snö... tror mer på dåliga däck, renar eller älg och så vips ner i diket.
J är nog hyfsat dum 😜 ja ingen självinsikt och dålig på att tänka efter... han är för bra på att ställa upp på sina kunder å vissa utnyttjar honom, tyvärr.
Här har vi två väder hittills detta år... antingen snö eller kyla, idag har jag knappt varit ute, jo med bilen men ingen promenad med the dogs 🐕 jag kände att jag frös tillräckligt utan att bli stelfrusen ☃️ 🥶
Det sägs ska bli runt minus 20 i morgon å sen till helgen snöoväder, jag vill inte ha mer snö - för mig räcker de 70 cm vi har nu - och jag vill inte ha fler dagar med kyla från Nordpolen 😜Jag brukar gilla vinter men i år är det lite eljest 🤢

Helén sa...

Så härliga bilder och jag gillar den första sommarbilden mest för det känns så otroligt avlägset i denna svinkalla, snöfyllda vinter.

Anki sa...

Snyggt tolkat och fina bilder!
Länge sen man kunde skåla tillsammans med vännerna ...

Ama de casa sa...

Snygg tolkning igen!
Ser mysigt ut där på innergården, men dom verkar inte så jätteduktiga på det där med att hålla avstånd. Jag har nog blivit lite "skadad" av alla våra restriktioner och reagerar när det är en större grupp som sitter/står nära varandra.

Jag förstår också att hunden ratar kranvattnet. Fast å andra sidan brukar dom ju dricka ur vattenpölar och fullt så dåligt smakar inte vårt vatten. Vi använder det till både te, matlagning och is. Men till dricksvatten och i nespressobryggaren blir det "finvatten". Kranvattnet smakar inte så bra rent och sen skulle bryggaren kalka igen alldeles :-)

Elisabeth sa...

Visst finns det många skålar och mycket att skåla för! Bara att solen skiner kan vara anledning nog! Ha dé gott!

Violen sa...

Skål för en varierad och smakrik tolkning! Nu blev jag sugen på en mojito, en drink som jag upptäckte på Kuba. Annars är champagne favoritdrink, den gör sig bra i nästan alla sammanhang.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, vi utbringer en skål for deg som har lagt ut et kreativt innlegg, mangler ikke på skåler her ;:OD)

KajsaLisa sa...

På din bakgård håller man ut, kul att se hur mycket den verkar betyda. Mojiton såg läskande ut. Vilket härligt ljus du fick fram i hundbilden, blev nästan som en tavla.

Susanne ❤️ sa...

Underbara skålar lite här och var gillade ölen såg gott ut :) Min drink på balkongen var en Aperol Spritz en så god läskande aperetivo :)
Tack för att du är med
Kram

Carita Liljendahl sa...

Många fina skålbilder!
Mojiton får mig också att minnas resor och sommaren.

Stare Ström sa...

Finns alltid en orsak till att skåla!

byblixtra sa...

Det är på innergården allt händer. ;-)
Så goda semlorna ser ut att vara och med en stor mängd mandelmassa!
Snygg bild på ölen.
Mojiton ser verkligen läskande ut.
Lilla vovven, jag hoppas att hen fick flaskvatten utan kolsyra istället.
Hmm...törs jag säga att jag dricker inte kranvattnet i Stockholm, för det smakar inte gott... :-/ :-)

Anneli - A'la Foto sa...

Trevliga bilder på trevliga saker och händelser som passar perfekt på temat! Semmeltolkningen behövde jag en förklaring på men sedan är det ju solklart! :)

Tomtan sa...

Härlig tolkning