fredag 26 februari 2021

Fem en fredag: Vecka 8 - Teambuilding

Till höger Anders Södergren. Till vänster - ingen aning. Kanske någon av er känner igen killen.
Boulepremiär i solen. 10 grader och boulebanan var inte vattensjuk längre. Bokläsarpremiär på balkongen även för undertecknad:-)
Löning igår. Delar av kön till Systembolaget Suck!
 

1. Vilket var ditt första jobb?
Mitt första jobb var hos Arbetsförmedlingen. En klasskamrats pappa var chef för den lokala Arbetsförmedlingen och behövde studenter för att räkna ut arbetslösersättningen som betalades ut tvåveckorsvis. Kan lugnt säga att det inte gick så bra för mig där – dyskalkyli ni vet;-)

2. Vad läser du just nu?
Har precis påbörjat Delia Owens ”Där kräftorna sjunger” som jag köpte på bokrean igår. Läspremiär på en solig balkong idag:-)

3. Har du någon gång träffat någon känd person?
Jo, det har jag. Hela fotbollslandslaget som grävde brons i USA 1994. Vi sökte upp spelarna på deras hotell i utkanten av Los Angeles. Sedan har jag också träffat Glenn Strömberg hos den lokala ICA  samt ThomasRavelli på en jobbkonferens. Har även skakat tass med Gunde Svan, Lars Lerin och Kay Pollack. (Länkarna går till mina inlägg om mötena.)

Senast i tisdags träffade jag dessutom helt otippat på AndersSödergren på ett litet café i Roslags Näsby. Se bildbeviset ovan. Killen till vänster vet jag inte vem det är. Bildkvalitén är inte den bästa, men kanske någon av er känner igen killen;-)

4. Vilken talang skulle du helst vilja ha?
Skulle gärna vilja vara mera händig utan en tumme mitt i handen.

5. Vad var det första du köpte för egna pengar?
En väldigt begagnad blå Fiat 600 som var en skrothög, men ändå höll i två år.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Som ni märkte så har bara första bilden någonting med inlägget att göra;-) DS.

20 kommentarer:

LillaSyster sa...

Se där boulepremiären blev i februari trots allt =) Antar att du hade det gott på balkongen. Här har solen varit framme nästan hela dagen men vinden är så kylig. Trevlig helg!

Ditte sa...

Bra jobbat att du kände igen Anders Södergren. Jag hade inte gjort det. Är ganska dålig på kändisspotting. Men förra veckan såg jag Sofia Helin och frågade henne om vägen. Ja, jag såg när jag pratade med henne vem det var. Även Carl Bildt med fru var ute och gick och i Östermalmshallen satt vi bredvid Tommy Körberg och fikade. Jag kan mest tycka att när jag ser kändisar att jag känner igen dem men kan inte alltid placera dem.
Kul att boulegänget kommit i gång och fint väder var det ju.
Även här blev det balkonghäng på em med intagande av drink.
Kul att läsa dina svar på veckans frågor.
Extra roligt att du 1994 träffade hela fotbollslandslaget i USA. Absolut minnesvärt.Lillian "sognafaret" sa...

Jeg er ikke så flink til å kjenne igjen kjendiser, jeg ser liksom at jeg har sett de tidligere, men husker ikke hva de heter.

Robert W sa...

Ja det är väl för märkligt att tummen har en sån märklig placering i handen. Det är samma sak för mig.

Hanneles bokparadis sa...

väntat på tåg med Kay Pollack i fjällen, jag sa att jag gillar hans filmer, om jag minns rätt så bjöd han på choklad, härligt att kunna sitta på balkongen!

Åke sa...

Jag som glömde Lars Lagerbäck. Jag var på en (vad heter det då man leder en konferens) Han var helt otrolig att lyssna på. Fick förklaringen hur svårt det var att plocka upp strumporna för sig själv mot dom som kommer från en mindre klubb. Han nämnde tom månadslönerna där emellan också. Det var något om att det var bara 18,5 personer bakom i stallet, Kocken var populärast. Den där tröjan har jag kvar från minnet du nämnde om. Den ligger o använd i ett skåp.

femfemman sa...

Ett så avancerat jobb i ungdomen! Även om det kanske inte passade dej personligen.

Så du började med boken direkt!

Vara riktigt händig, det vore något det. Tror i och för dig att man kan bli bra på det mesta, bara man tränar ordentligt.

Skulle vilja kunna måla... Men det är ju något dom jag inte ( heller) tränat ordentligt på.

nalta norrland sa...

Outgrundliga är vägar till frälsning nej jag menar sommarjobb :) jag jobbade som "ogräsrensare" på kyrkogården i flertalet somrar från det jag gick i 7an. Inte direkt något som behövde nån sorts av intelligens ;-)

Jag tror att om man bara ihärdigt försöker kan man lära sig det mesta men jag kommer aldrig att få ingå i en sångkör då jag har noll sångröst :D jag blev utesluten ur barnkören som 7åring. Sedan dess fick jag vara tillsammans med killarna för de fick inte heller sjunga på skolavslutningen.

Balkongspremiär hur skönt låter inte det.

Emma, Sol som sol? sa...

Hmmm får nog fundera ett tag om jag träffat någon kändis. Jo det har jag nog men äsch, lite oviktigt för mig tydligen.

Härligt med premiärerna!

Mrs Calloway sa...

Där kräftorna sjunger tyckte jag var jättebra när jag läste den. något praktiskt vore bra att kunna. silversmide? möbelsnickare?

Paula sa...

Det var nog en bra erfarenhet att ha jobbat på AF, då fick du reda på vad du inte skulle jobba med! Vilken massa kändisar du råkat, de flesta inom idrottsvärlden. Södergren var det länge sedan jag hörde om i medierna.Sympatisk man som kanske höll på lite för länge...Grattis till att ha den bokupplevelsen framför dig. Jag älskade den boken! Vet inte hur du kommer att känna, du som är mer deckarfantast. Visst vore det både praktiskt och bra att slippa ha den där berömda tummen mitt i handen, men vad gör man när intesset för att spika och hamra saknas? Jag tror ju att om man haft lite intresse så hade man väl gett sig den på att lära sig!
Visst var det braiga frågor denna vecka, jättekul att läsa alla svar!

Emma, Sol som sol? sa...

Jo, kom på en "kändis"! Mamma och pappa har flera tavlor/litografier av konstnären Mats Norryd, han var hemma hos oss flera gånger när jag var liten. I min egna gästbok har han skrivit några rader.

Susjos sa...

Så kul att läsa andras svar på "fem en fredag" , å visst är det kul att vi har samma bok framför oss att läsa!
Såklart att du träffade hela fotbollslaget 1994, häftigt!
Anders Södergren vete tusan om jag hade känt igen, men han har väl varit med i Mästarnas mästare på TV, så jag känner igen ansiktet, men hade inte kunnat namnet!
Nu när jag pratar med maken om kändisar, så slår han mej med hästlängder, han har nämligen blivit skjutsad av Ingemar Stenmark från Tärnaby ( min man och hans lumparkompis som var från Tärnaby) till flygplatsen i Umeå på 80-talet...!

Geddfish ♥ sa...

Väldigt roliga frågor denna veckan och mina svar finns ju hos mig.
Det där med tummen mitt i handen, det har jag med flera saker. Vi har ju olika tummar, om man säger så. Och tur är väl det!
Trevlig fredagskväll!

Klimakteriehäxan sa...

Min första bil var en väldigt gammal Saab som jag köpte för 500 kronor ... den gick faktiskt ett bra tag, innan den valde att lägga sig ned och dö nånstans i trakten av Arboga, mitt på vägen, mitt i smällkalla vintern ... men det var förstås inte mitt första köp för egna pengar.

Ama de casa sa...

Din vurm och "stalking" av idoler påminner lite om Susjos, fast ni jobbar i olika genrer om man så säger. Fotboll respektive Schlagerartister :-D

Vet inte om jag kan impa på dig genom att berätta för dig att jag har varit hemma hos Orvar Bergmark? Om du minns vem han var. Inte så konstigt att vi har träffats flera gånger eftersom han kom från Byske :-D

Eva sa...

Ordningen återställd. Boulen är i gång. Härligt. Det är något bekant med Södergrens bordsgranne, men kommer inte på vem. Vi beställer fortfarande hemlev från systemet. Vi försöker hålla ut tills man fått sprutan. Härlig väder!

Carita Liljendahl sa...

Säger också - fint att du kände igen Anders, jag skulle inte ha gjort det.

Bra att ni har köer och håller distans. Man suckar, men man vänjer sig!

Fina bilder för att tolka temat Team Building.

Oj, du köpte en BIL för första lönen!

Kina sa...

Det där med att ha tummen mitt i handen är något jag kan skryta med att jag INTE har. Efter att ha levt ensam under många är så tycker jag är jag är ganska så händig. Försöker mig på det mesta!
Något jag inte förstår är hur folk orkar stå i systemköer som ringlar sig runt flera kvarter! Går man en måndag så är det dessutom ingen kö. I alla fall inte i min lilla stad.Ha det gott!

Anni sa...

Anders Södergren verkar vara en så trevlig och sympatisk person förutom att han var duktig i skidspåret. Hans hållning av nacken syntes lång väg när han åkte! Kul att du såg honom :-)