måndag 22 februari 2021

Glad måndag

Så här såg det ut i lördags på innergården. Man kan ana boulebanan.

Och så här ser det ut idag. Boulebanan är nästan snöfri. Ska bli intressant att se om boulegänget börjar säsongen på onsdag.

Lite overkill här, det var i alla fall 6 plusgrader;-)


Idag blir det en "glad dubbel”, för Caritas ”Glad måndag” sammanfaller med Orsakullans fråga ”Vad är du riktigt glad över".Enjoy:-)

”Värmerekord”
Är extremt glad över att veckorna med tvåsiffriga minusgrader verkar vara över. Tre dagar i rad nu med en termometer som visade plus och gårdagens ”värmerekord” med 6 grader gör att bara de ”ihopplogade” snöhögarna är kvar av den vita varan. Det finns hopp med andra ord! Yeeesssssss:-)

Långsam lättnad på lockdown i England
Är riktigt glad åt britternas vägnar idag. Boris Johnson höll precis ett tal om hur det kommer att gå till att gradvis återgå till ”det normala” efter UK:s lockdown. Det kommer att ske i fyra faser och är ingen ”quick fix”. Britterna kan återigen ha nåt som liknar ett vanligt liv tidigast den 21 juni. Måtte den tidplanen hålla! Den får gärna gälla Sveriges restriktioner också.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 28 dagar”.

17 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Vinter ÄR slut nu. Även om det kan komma några kortare bakslag så satsar vi på VÅR eller hur?!? I dag har jag picknickat på parkbänk ... fast det var skönt att komma in sen, i värmen.

Carita Liljendahl sa...

Okay, ni har ändå lite snö kvar. Jag trodde du med vår menade att allt är borta och gröngräset med tussilago och andra vårblommor tittar fram :-)

Men måndagsglädje helt klart då de värsta minusgraderna är borta!
Tack för din medverkan i Glad måndag!

LillaSyster sa...

Jodå bouleentusiasterna kommer säkert att börja på onsdag, du ska se att någon dammar av kloten och tjuvtränar kastarmen redan imorgon. Idag har det varit ljuvligt ute, värmande sol, funkar med jympadojor på gång och cykelbanan =) Bäst av allt gula små solar i landet på södersidan.
Geddfish ♥ sa...

Jopp, du ser snart boulegänget där igen!
Här har vi gröna gräsmattor igen och idag vart en solig och helt underbar dag, med VÅR i luften, solning på balkongen, jag trivs!

Britterna är ju duktiga med sin strategi och vaccination. Israel är ju ett föredöme också. Måtte Sverige bli bättre!!!
Men, vi fick en glad måndag!

femfemman sa...

Vårkänsla även i bild! Härligt! Bara vi slipper för stora bakslag, i form av snö och kyla, så här vi en härlig tid framför oss. Länge. Åtta månader ungefär...
I Västra Götaland dras tumskruvarna åt, vad det gäller restriktioner. Största anledningen till det är hemvändande sportlovsfirare. Jag anser att skidanläggningar skulle stängts under lovtid!
Hoppas också på ett någorlunda normalt liv framåt sommaren.

Ditte sa...

Stor skillnad nu mot för ett par dagar sedan. Snön är borta och det är ju lite vår i luften. Dina bilder visar det ju tydligt. Kanske är boulen på g i veckan. Såg att några tappra var igång här idag . Kul bild med de som är klädda för -10.
Och visst hoppas vi nu på vår Lite sådan känsla idag.
Glädjande att britterna kan börja tänka sig ett mer normalt liv i juni. Och vaccinationerna gör ju mycket till.
Får vi vaccin här så blir det ju stora skillnader också. Men tyvärr ligger Stockholms län illa till i många avseenden.
Men visst gläds vi åt att snön är borta och lite vårkänsla.

Susjos sa...

Lite väl grått ute idag, men underbart med plusgrader! Hoppas att våren kommer snart!
Å visst blir man glad å britternas vägnar, hoppas att det håller på att vända nu denna pandemi....men man vågar inte hoppas ännu!
Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

Här får vi åter röra oss utanför kommungränsen, det är ju bra. Och antalet smittade sjunker, det är ju ännu bättre. Bara hoppas folk håller sig lugna, men det kommer ju en påsk också... Du vet, spanjorer och påskfirande.

Härligt att du ser våren nalkas.

nalta norrland sa...

Nya restriktioner och mer snö så varken covid19 eller vinter släpper sitt grepp över Norrland.
Men igår var det Glad Måndag och idag är det tisdag... såg att britterna har något att se framemot och förhoppningsvis gäller detta även oss i här i Västerbotten ;-)
Mindre än 2% av befolkningen i Västerbotten har fått två vaccinationer än så länge.
Men vi går mot ljusare tider :)

Susanne sa...

Gillar att snön försvann så snabbt, ser fram emot våren nu. På fredag är nog ditt boule-gäng ute igen ;)

Tove Olberg sa...

Jo jo nog är det vår; även om bakslag lär komma. Vad gäller C- läget så har vi ju en del kvar, men det kommer andra tider igen :-)

Ama de casa sa...

Skönt att våren är på väg med stormsteg (fast utan själva stormen då ;-) ). Här är det alltid lika intressant att studera turister kontra lokalbefolkningen med tanke på skillnaden i hur mycket kläder dom har på sig. Vi ligger nog nånstans mittemellan dom två grupperna skulle jag säga :-)

Här ser vi fram emot dom - förhoppningsvis! - kommande lättnaderna i restriktionerna efter den 1/3. För allas skull - inte minst personalen! - hoppas jag verkligen att uteserveringarna får öppna igen.

Gunnel sa...

Snön är borta här med. Den varade i och för sig inte så många dagar, men tillräckligt ändå för att mitt humör skulle dala. Nu känns det som vår i luften.

Eva sa...

Det var den snabbaste snösmältning jag varit med om. Så skönt att vara av med den. Går an när den är alldeles ny och vit. När det blir uppkört på vägar och gator blir det vidrigt. Jodå boulen kommer att vara igång på onsdag.

Anki sa...

Jag, nog är våren på gång allt ... och snart spelas det boule igen!

Annika sa...

Det ser ut som här, samma snöfläckar och is.
Isen fick mig att varpa rejält igår. Fy fan, rent utsagt.
Men idag ska vi få 10 grader varmt och imorgon 16!!
Så då ska nog det sista töa bort och jag slipper vara isskraj på morgnarna.
Vår är det första mars, men visst kan det komma bakslag. Dock, de bukar vara snabbt övergående.

Ja, i England tycker jag de gjort det klokt.
Det går hyfsat på sina ställen här hos mig också. Våra fall går ner. MEN igår slog en sorgeklocka, en halv miljon amerikaner döda i C-19. Så hemskt.

Nu hoppas jag att din tisdag är bra!!

Christian sa...

Kunde väl tro att dina vinterbilder var en lust som gick över ganska snabbt och att en glad måndag är en dag då snön försvinner mer å mer....samma här....tyvärr.....