söndag 21 februari 2021

Skyltsöndag #302

Veckans skyltskörd är helt okej, och ärligt talat så hade den kunnat vara ännu vassare om jag valt att lägga upp en ”fådd” skylt från Gärdsmygen. En dagsfärsk och unik skylt. Men jag hade gjort min Skyltsöndag klart igår kväll så ni får vänta (på nåt alldeles extra) till nästa söndag. Börjar bli riktigt bra på cliffhangers;-) Enjoy!

Har aldrig varit ett fan av H & M. Gillar varken kvalitén eller passformen av deras kläder för vuxna. Däremot tycker jag om deras fräcka barnkläder. Slit och släng till låga priser helt enkelt. Å deras skyltfönster är rätt så inspirerande, trots att den stora butiken i stort sett är folktom.


Förra veckan visade jag er det senaste butikstillskottet i Täby Centrum i form av en lyxig bilbutik. Sedan dess har det tillkommit en tråkig butik ”eways” som erbjuder olika laddare för elbilar samt Täby Indoor Golf med fem golfsimulatorer. Fiket Balders Bröd ligger mittemot, så gästerna har lite kostnadsfri underhållning att se framemot - förutsatt att man gillar golf vill säga;-)

Veckans höjdare: Ni kommer troligen inte hålla med mig när ni tittar på bilden och läser att jag utsett just det här fotot till veckans höjdare. Tycker bilden som inte är omgjord till svartvitt är riktigt läcker och kompositionen inte dum alls. En annorlunda skylt med ett annorlunda stuk.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

LillaSyster sa...

Handlar sällan på HM, man får vad man betalar för och där blir det ganska tydligt. Den sista skylten vinner idag =)

Åke sa...

Jag är väl inte riktigt kompatibel med klädaffärer... och vet inte ens vart en H och M affär ligger ens... men din skylt var väldigt saklig :)

nalta norrland sa...

Handlar sällan på HM, inte ens när Elin var liten blev det speciellt ofta.
Just nu steker jag revbensspjäll 😊
Jerry är ute å snöröjjer, 1dm snö sedan igår kväll 🚜
Bra skyltat som vanligt 👍

Susjos sa...

Gillar mest dina färgglada skyltar från H&M, ibland hittar man kap där, tro mej, men oftast inte...
Den sista skylten är tydlig och bra!
HA en skön söndagkväll, och så kul att du kände igen Perrelli!
Kram!

LillaSyster sa...

Svar; plåtskylt!

Emma, Sol som sol? sa...

Håller med dig om HM, har aldrig varit ngn favorit. Men ett och annat plagg har man väl köpt.

Tove Olberg sa...

Färgglada framtidshopp och en mer stillsam svart vit som inte är svart vit, med nörvnedigheterna samlade på ett ställe. Jag gillar ju vinklar och detaljer :-)

Guldkryckan sa...

H&M Har jag aldrig handlat hos men frugan gjorde en gång i tiden för längesedan.
Idag blir det mest Ullared här så föräras med ett besök av oss.
Över ett år sen nu pga pandemien men snart så är det väl dags igen ;)

Golfsimulatorer låter ju spännande, har dock bara spelat på datorn förstås och ett litet innehav av en golfbag här hemma en gång i tiden.
Barnbarnen gillade att "putta" i vardagsrummet, blir nog inga golfspelare av dem heller men kul var det ju ändå.

sv: Är ju elevassistent oavsett vad jag gör på skolan, ett stöd för elever med olika behov bara. :)

Ha det fint Bp.

Anki sa...

Många nya butiker - och många fina skyltar hos dig! Den sista är verkligen riktigt snygg!

Paula sa...

Jag blir nästan lite ledsen i ögat av budskapet: The future belongs to us....vad är det för värld vi lämnar efter oss, samvetet skaver!
Ja inte var det så roliga affärer som poppar upp i Täby, inga affärer man strosar omkring i som tidsfördriv. Men sådan är nu en gång verkligheten! Jag tyckte ikonerna (?) var jättetydliga o snygga på sista skylten, men varför heter det babylounge, är det ett vedertaget svenskt ord? Visst, jag har stött på lounger på hotell, men då har jag tänkt att man vill använda internationella uttryck i en internationell hotellmiljö...
Kul ändå att du hittar något att fota varje vecka där hemma i Täby!

Ditte sa...

Bra skyltat och med humor och färg. HM vad gäller baby och barnkläder är helt ok. Roligt att de har lite färgglada flagg. Och de är bra på att skylta. (Men tyärr är inte hållbarheten så god på plaggen) Vad gäller egna kläder handlar jag inte där. Gjorde dte ibland i betydligt yngre år.
Kul att Täby C försöker hitta sätt att hyra ut lokalerna. Hoppas också att besökarna kommer till både golfen och den lyxiga bilbutiken. Och handlar eller spelar golf.
Visst gillade jag din sista skylt. Den är färgstark trots att den är i svartvitt. Gillade formen och bra att veta var man ska ta vägen om behov uppstår.

byblixtra sa...

Färgglad skyltning av HM men undrar just om de bidrar till en bra framtid för barnen med tanke på textilindustrins utsläpp?

Bra ändå att det öppnar nya butiker i Täby Centrum även om inte alla är så lockande att gå in i. Golfsimulatorn är nog den roligaste av dem.

Gillar Veckans höjdare men visst brukar man kalla det för skötrum istället för babylounge, fast det kanske är en bekvämare variant av skötrum?

Geddfish ♥ sa...

Det är bra skyltat, som alltid. Tänker dock på hur det var när jag växte upp. Jag skickade efter kläder från Ellos, Rowells och Haléns. Nuförtiden köper jag noga utprovat i affär.
Att skicka efter - sk näthandla - har ju återkommit i pandemin.
Men varför i jösse namn kallar man skötrum för babylounge?? Vi bor knappast i Sverige längre...

David sa...

Jag hittar inga kontaktuppgifter. Tänkte försöka byta länk mellan våra bloggar. Min är väldigt seriös, men jag tänkte lägga upp en del länkar till olika kultur- och konst-bloggar och tänkte på din. :)

KajsaLisa sa...

Det var ju billiga priser i alla fall och kvaliteten, dom växer ju ur dom rätt snabbt.
Indorgolfskylten var faktiskt rätt snygg, men min potential är noll i det spelet.
Hur ser en babylounge ut? Sitter det en massa överklassbebisar och smuttar på nappflaskor i designade soffor där?
Länkar upp dig nu.

llh sa...

Täby centrums utbud innehåller visst verkligen allt man kan önska och lite till. Som alltid är dina skyltar suveräna, spänner från färgglädje över konstigheter till en riktig snygging (jo jag menar det).
HM har jag aldrig haft några större problem med, har hittat en del långlivade favoriter där genom åren. Men allt är inte guld och det finns förvisso mer upphetsande affärer. Inomhusgolf - här är jag nollställd.
Läste just dina svar på frågorna fem. Haha du har rätt i det att vi svarat likartat :) och stort tack tjejen för dina alltid lika fina och lika uppskattade kommentarer!

Ama de casa sa...

Jag gillar nog dom färgglada skyltarna bättre, men gillar också att man med fiffiga symboler kan övervinna språkbarriärer :-)

Snyggt skyltat som vanligt :-D

Klimakteriehäxan sa...

Jag är till skillnad från dig en förvånansvärt nöjd HM-kund, både på herr-, dam- och barnavdelningen. Blir påmind om det jag tyckte var en genial skylt, på Artipelag. Samma designfirma??? https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2019/08/forlat-men-var-ligger.html

Christian sa...

Förstår mig i stort sett inte på några klädesbutiker.....mode ?!?
Cliffhangers har blivit ett nytt inslag hos dig, inte dumt tänkt.....
Hur är det nu, har du provkört lyxbilarna än?!?
Håller med att sista skylten är lite frän, däremot var det mycket info på en gång.....

Ha en bra vecka :)

Carita Liljendahl sa...

Kul med golfsimulatorn! Har själv spelat i en sådan.
Och alltid tacksam för bilder från TC. Ett år sedan jag var där senast.