måndag 1 februari 2021

Glad måndag

Grattis Danmark:-) Foto: Sydsvenskan

En fluffig vit soffa;-)

Dessa fluffiga sadlar och pakethållaren visar hur mycket snö det kommit i nollåttaland.


När jag tänker på gårdagens VM-final i handboll mellan Danmark och Sverige så är jag riktigt, riktigt glad. Det är bara att gratulera det danska laget som försvarade sin titel genom att besegra Sverige med 26-24. Men att Sverige tog sig till final efter tio återbud och utan några som helst förberedelser med ett ungt, obeprövat gäng måste ses som en bragd. Sådana insatser av en underdog gör mig alltid glad:-)

Vädret då
Att titta på en blå himmel med en strålande sol är också något som alltid gör mig glad. Den här helgen gjorde jag det inifrån lägenheten. Ingen och inget får mig att gå ut när termometern visar mellan 6 och 12 minusgrader.

Vegetarisk mat
Orsakullan påminner oss om att det är vegetariska dagen idag. Ingen aning att en sådan dag fanns. Även här blir jag glad att fler och fler produkter säljs för vegetarianer. Den maten är dock ingenting för mig, möjligen bortsett från Knorrs och Keldas potatis- och purjolökssoppa;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”. 

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 28 dagar”.

16 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Wow, tände man på Öresundsbron för handbollsmatchen, det var väl otippat! Spännande var det, synd att danske målvakten skärpte sig så in i vassen mot slutet. Men en bragd av de svenske hur som helst!

Susjos sa...

Snyggt upplyst bro!
Visste inte heller att det var vegetariska dagen idag, lustigt nog har jag lagat till grön ärtsoppa!
HA det gott i värmen, jag har inte heller gått ut... ännu!

LillaSyster sa...

Mycket fluff är det.....och kallt så att det inte smälter. Snöade mer idag, men inte så mycket att man behövde skotta.
Ja, det är bara att gratulera vinnarna, men det där silvret var inte dumt- så bra gjort! Ha en bra kväll!

LillaSyster sa...

sorry, men det kommer att bli en del rosa också......

Geddfish ♥ sa...

Här har det snöat, men vi har inte tillstymmelse till lika mycket snö som ni.
En glad måndag var det här på flera sätt. Man kan ha kul inomhus också, om det så är.

nalta norrland sa...

Nu förstår jag varför det serverades veganskt bacon (morot) till potatisbullarna på skolan idag - dagens lunch - Elin hade faktiskt ätit lunch idag... för första gången i år hon gick till skolans matsal.

Kul Ni oxå får lite snö :)
Vi har omkring 70 cm och just nu minus 20.

Fin bild på bron.

Åke sa...

Jag får aldrig en glad måndag att skriva om. Men tur att jag får titta in hos dig :)

femfemman sa...

Döttrar och en svärson är icke-kött-ätare. Som tur är så äter de fisk och skaldjur. Vi använder en hel del Quorn. Smakar helt ok om det kryddas rätt.
Gillar för egen del inte helt kött...färemot finns det många goda köttfärsrätter.
Ni har fått mer snö än vi...men detcär ju inte mer än rätt, ni hade mer sol i somras.

Ditte sa...

Vi såg matchen och den var så bra. Men även den som Sverige spelad emot Frankrike- Och nu i final skilde det bara två mål. Och alla svenskar i laget som sagt återbud. Fantastiskt av Sverige. Men stort grattis till Danmark. Visst blir man glad! Och det oavsett dag.
Vädret gjorde mig glad idag också. Och visst gick jag ut. i dubbla omgångar. Vi hade under dagen här bara -4 och vindstilla så det var riktigt skönt.
Absolut en glad måndag. Tycker de flesta dagar är glada..

Ditte sa...

Glömde! Jättefina bilder som klart piggar upp.

KajsaLisa sa...

Jättesnygg bild på Öresundsbron, undrar när man får åka över sundet igen. Det där vita har jag fått nog av nu, minst två månader kvar till vår, suck.

Anki sa...

Läcker bild på bron ... och såklart Grattis till vinnarna! Att Sverige ens skulle ta sig till kvartsfinal kändes som en utopi ... att de sen tog sig till final och tog silver är näst intill otroligt! Nästa gång kan det bli guld :)
Tyvärr ingen sol här ... inte på länge. Jag ser solen gå upp på morgnarna, men strax därefter drar molnen in och skymmer.

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Jag insåg att det var någon stor sporthändelse där i söndags. Flera som hade Sverigekläder på sig på Facebook bland annat ;D . Lite kul är det ändå, det enda jag tittade på var skidorna. Kan se något kul med längdskidor även om jag undviker sport.

Ama de casa sa...

Visst är det kul när det går så bra för oväntade idrottsmän och/eller lag! Jätteduktigt av grabbarna :-)

Här har vi haft otroligt sköna dagar vilket gläder mig nåt oerhört. Vanligtvis brukar tiden "efter kungarna" fram till slutet av februari vara kalla här, men temperaturen har legat upp emot +25 grader i skuggan på dagarna. Helt underbart!

Jag beställer ibland vegetarisk pizza med extra skinka vilket brukar skapa förvirring och inte alltid lyckas :-D

Tove Olberg sa...

Tjusiga bilder! I synnerhet bilden med sadelsnö! Här ses inga matcher, stod längst bak när det intresses delades ut och det blev aldrig så trots försök att jag skulle kunna gilla; men jag minns en kvinna som bodde på ett av äldreboenden jag jobbat på som började se sport och det blev hennes stora nöje i henens sista 10 år, så vem vet :-)

Christian sa...

En vinterälskares hjärta blir glad när jag ser dina snöbilder....men how comes.....du gillar ju inte det vita...