torsdag 4 februari 2021

Tråktorsdag

En supertråkig bild, men den visar det närmaste jag kommer istappar på vår balkong.
Den alltmer glesa julgranen är kvar. Suck


Tråkigt att bilden blev suddig. Ingen aning varför. Den visar i alla fall den otroligt snabba matleveransen från min älskade lokala ICA idag.Ja, vad ska jag säga. Väderprognosen på tv igår utlovade strålande sol och 6 minusgrader mitt på dagen. Verkligheten var en annan – så gott som ingen sol till klockan 16:00, och då gick den ned en kvart senare. Temperaturen stämde inte heller 8 minusgrader som "varmast". Så himla tråkigt! Burr, burr.

Gräva ur och avisa bilen
Efter vårens prövningar i samband med pandemin har jag/vi ändå gått till vår lokala ICA sedan den 3 juli 2020 och handlat en eller två gånger i veckan. Ni vet så som man gjorde förr i tiden. Det var planen även igår kväll. Men bara tanken på att gräva ur och avisa bilen för andra gången den här veckan i iskylan lockade föga.

Chansning
Alltså chansade jag med en inköpslista som jag mejlade till vår lokala ICA igår vid klockan 22:00 igår. Räknade med att få varorna tidigast på måndag. Vi hade klarat helgen utan problem – det finns ju hämtmat och vi gynnar gärna restaurangägarna. Men döm av min förvåning när leveransen utlovades idag mellan klockan 14 och 18. Klockan 17:00 tog jag emot kassarna av en jättegullig kille med munskydd. Tusen tack Ica-Matilda:-)

Det är Kajsalisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Grannen gjorde just det jag var smart nog att låta bli idag, nämligen att gräva fram och avisa bilen. Det var bara som så att bilen sedan inte startade, och hon fick tillkalla Falck Vägassistans och be om starthjälp. Tråkigt för henne. DS.

16 kommentarer:

LillaSyster sa...

En mycket tråkig torsdag för grannen då, din var ju betydligt bättre =) även om SMHI lurade dig lite. Här har varit kallt hela dagen -14 nu och jag tror nog att de sjunker lite till. Elvis var snabbt ute och uträttade det han behövde för att sedan skynda in till en varm och skön plats. Busan ligger ovanpå bergvärmepumpen- varmt och gott och pumpen den spinner =)
Underbart med en serviceinriktad butik. Jag var inne idag och beställde sushi till mamma imorgon och jag hann inte ens sträcka fram lappen om mitt önskemål förrän "gubben" som driver stället säger till mig: Inga problem, imorgon klockan 08,00! Jag har ju hämtat nygjord fräsch sushi nu några gånger under pandemin just kl 8, för att sedan köra maten vidare mot Småland. Blir lagom att åka strax efter kl 07 imorgon och handla åt dem. Ha en skön kväll =)

Ditte sa...

Oj! Tänk att vädret kan skilja så mycket på bara 15 km. Här på Söder har vi i alla fall haft halvsol ganska stora delar av dagen. Några tjockare moln en stund mitt på dagen men de försvann efter någon timma. Några ljuspunkter fanns det ju helt klart. Tar fasta på dem-
Här var det -6 i stort sett hela torsdagen. Men det är kanske här i närheten man gör rapporten.Fniss!
Verkligen trevligt med snabb ICA leverans. Och jag förstår verkligen att om man inte har garage så lockar det föga att ta ut bilen för att just handla.
Trist för grannen att bilen inte startade. Men bra att få assistans.
När vi haft bil har vi oftast haft garage och det har ju underlättat mycket för i stan är det ju väldigt både dyrt och knepigt med parkeringsplatser. Vi har garage platser som hör till huset och kostnaden, idag på 1500 /månad är ju helt ok. Billigare än uteparkering på gatan och mer bekvämt utan tider att passa.
Men nu har vi ingen bil så detta är ett minne blott.

femfemman sa...

Vackra bilder. Det blir fint med nysnö. Så bra med hemleverans mat. Tror inte vi lantisar har den möjligheten.
Hämta färdigplockad kasse kan vi förstås göra.
Garage behövs när man är bilberoende. Dock inte för två bilar, så en får vi isa av före användning.
Tråkigt när bilar inte startar. I det närmaste katastrof för en lantis, faktiskt. Därför måste vi alltid ha en bil som är relativt ny...

Geddfish ♥ sa...

Med bästa vilja kan jag inte säga att min torsdag var tråkig. Och jag tycker inte din har verkat vara tråkig heller, det är ju vinter och februari och vad förväntas? Men nu är det här ju en rolig grej, med tråktorsdag ;)
När jag hade bil så hade jag garage. Vi hade garage sedan 1999 då vi flyttade till Lisch, vi hade tom två platser ett tag då vi hade två bilar.
Vilken snabb matleverans! Hade jag beställt som igår kväll hade jag fått hämta på fredag och det är ju rätt OK. Och bra varor.

Annika sa...

De kan LUGNT ta bort granen nu. Den känns ju en aning ... dammig ... och ganska ordentligt övermogen.
bort, bort.
FÖ ja, vinerns baksida att gräva fram en bil ur snömassorna.
Desto bättre med den snabba hemleveransen fr ICA, förstår att du blev glad över den!!

Susjos sa...

Men oj, vi hade soligt här under dagen, fick solen i ögonen när jag körde till Järfälla.
För dej blev det ju en bra torsdag med tanke på att du fick hem maten redan idag! Värre för din granne med bilen...
Men visst var det kallt idag, -9 grader, var inte ute många stunder idag!

Visst är jag ledig när första deltävlingen i Mello börjar på lördag, har faktiskt lagt ett lustigt schema på jobbet, just för att få vara ledig på lördagarna framöver!

KajsaLisa sa...

Den första bilden var underbart deprimerande :) passar in perfekt. Sen den här snön är jag så himla trött på.
Just nu känns det inte läge att ta bilen till affären. Det tar nästan lika lång tid att ta fram den, dessutom får man all snö över sig.
Tack för länken.

Emma, Sol som sol? sa...

Vilken fin service med maten, verkligen! Och jag förstår att det var skönt att slippa gräva och skrapa fram bilen. Det är inget jag saknar, direkt.

Paula sa...

Alltså, vintern är alltid värst i 08-land, ni tror ni bor i Spanien, haha, o blir lika överraskade varje gång det blir snö och kyla...ja nu menar jag inte dig, utan hela huvudstaden.Men det är å andra sidan lätt att förstå, läste att det inte varit vinter i Stockholm som liknar denna på tio år. Och jag har ju varit utsocknes sedan 1995...för jag minns då riktiga vargavintrar.
Ni har tur som har en bra butik med bra service och bra sortiment. Vi har också bra personal men sämre med sortimentet eftersom det är en liten närbutik. Men hungrig behöver man inte vara, långt därifrån. Pölsa, och fläskkorv finns alltid i sortimentet, hihi

Ama de casa sa...

Det känns som grannen fick en tråkigare torsdag än du fick... Julgranen är verkligen inne på en rejäl övertid.
Snyggt med en sån snabb leverans! Det var väl därför bilden blev suddig kan tro - rörelseoskärpa, typ :-D

Ha en rolig fredag!

Anki sa...

Tycker nog din torsdag var ganska bra ... mer synd om grannen :)
-15 här i morse - nu -11 och sol.

Guldkryckan sa...

Hemleverans föredrar jag trots allt, glömmer man något kan man ju alltid uppdatera sin inköpslista senast midnatt innan leverans.
Inte samma sak att glömma något i affären, jag är specialist på att glömma, jag borde få nobelpris i det sa frugan sist.

De där väderprognoserna brukar det väl vara lite si och så med, men de hade rätt ändå antar jag, det blev ju "väder" iallafall...grattis. ;)

Ha det fint Bp.

Carita Liljendahl sa...

Jasså, det var istappar - såg inte vad det var innan jag läste bildtexten :-)

Anonym sa...

Rycker istappsbilden är cool, aktiverar fantasin!
Tänk att eran utegran är kvar, jag som trodde vi var sena med att slänga ut julen....
Vi har under de senaste månaderna handlat på nätet i vår ica-butik, den har så smala gångar och det är smidigt att bara åka å hämta....

Christian sa...

Ojdå...jag ville inte vara anonym....det blev så i stridens hetta...

Anni sa...

Bra service ger återkommande kunder! Heja din Ica! Själv handlade jag från Smarta saker kl 22 på kvällen och fick leveransen till dörren kl 14 nästa dag.