lördag 18 oktober 2014

Veckans fönster: ”Energirikt”

Efter gårdagens ”skrytinlägg förstår ni säkert var mina bidrag till Veckans fönster – energirikt - är tagna;-) Personligen tycker jag att det är ganska kul att vandra runt i olika shoppingcentra. Jag menar det räcker ju ofta med fönstershopping och suga in atmosfären. Man måste ju inte köpa något varje gång man promenerar runt i en galleria.

Ladda upp med energi

Maken däremot tycker att det krävs en himla massa energi för att vandra runt i ett köpcentrum. Att få in honom i en butik är bara att glömma. Men han/vi laddar gärna upp energiförråden på en restaurang eller ett fik där, för att inte tala om en AW öl på den lokala puben under sommaren.

Elektrisk energi

Elektrisk energi är en av de mest använda strömkällor på jorden. Elektricitet väcktes först i hem efter uppfinningen av glödlampan av Thomas Edison 1879. Nu har vi ju kommit en bit på vägen där om man säger så, vilket den här bilden visar. Dessutom tycker jag att dessa lampor är otroligt häftiga. Blir ni sugna så är det bara att palla sig till Sveriges bästa köpcentrum 16 kilometer norr om Stockholm;-)

Fler energirika fönster hittar ni här.

17 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Det är lååång till Sveriges bästa galleria - så det får räcka med att tråna så härpå håll ;) ... tills de öppnar filial på bästkusten!

Ama de casa sa...

Åh! Första bilden känner jag igen från originalcentrumet. Tror jag...
:-)

Thomas Edison var vi hemma hos i somras. I Fort Mayers. Fast han var inte där... ;-)

Anonym sa...

Jag blir alldeles stel (frusen),
när jag kommer in i en sån där
stor galleria. Jag stannar, jag
stirrar, och vanligtvis går jag
tillbaka ut till parkeringen.
Sen tittar jag på min trogna
katalog och beställer vad det
var jag skulle ha köpt "på riktigt".

Restauranger kan jag gå till.

Ruth i Virginia

Anitas Malta sa...

Har väldigt svårt för stora shoppingcenter och vill ut fortare än kvickt innan paniken tar överhand. Blir nyfiken på den speciella atmosfären du känner. Kanske är det annorlunda i Täby ;-)

Ja, lamporna ser läckra ut men lite röriga. Står det 2.495 på prislappen väljer jag nog något som utstrålar lite mer harmoni ;-)

Susanne sa...

Fönstershopping gillar jag med, blir så mycket billigare ;)
Sv: Förstod att du var en Annika

Hörni sa...

Häftiga lampor! Men de passar nog inte i vårt framtida lilla hus på landet. :)
Köpcentrum kan vara roliga, om jag känner för det, vilket jag oftast inte gör. ;)

Guldkryckan sa...

Jo...varje hem borde se över sin Arsenal av lampor och byta ut det om det inte passar.
Har insett här att vi behöver ny sådan Arsenal här så det är på gång..våra gamla lampor ska kasseras.

Men till Stockholm åker jag nog inte, finns ett ställe här nånstans...lamphuset tror jag det hette eller nåt sådant....men skulle jag åka till stockholm, vilket ligger i planeringsstadiet inför nästa år ska jag ta en sväng dit.

Skål på dig, är inne på andra glaset rött. :)

Geddfish ♥ sa...

Idag har jag inte haft någon köplusta. Tittar ut och det spöregnar. Men jag ska nana kudden snart.
Annars tycker jag det är kul med gallerior, synd att jag har så många mil till din fina...

KajsaLisa sa...

Häftigt centrum och läckra bilder, men ärligt talat tycker jag du skulle få rabatt, så mycket gratisreklam som du ger dom. Försök med 20% Blondinbella hade inte tvekat.

larans sa...

I köpcentra går det onekligen åt väldigt mycket energi, både elektrisk och mänsklig. Jag hushåller oftast med min, så jag undviker dem gärna! :-)

Stare Ström sa...

Gillar verkligen att få besöka shoppingcentra via dig. För mig kräver det alldeles för mycket energi att gå där!

Pumita sa...

Uppskattar bilderna men som du säkerligen gissar håller jag med maken, shopping är inte min starkaste gren. Har liksom inte fått den genen öht. Energipåfyllning (även i gallerier) är en helt annan sak! ;) Och lamporna är coola. Skulle kunna tänka mig att äga en (den längst ner till vänster). :)

Tack snälla för att du skrev om "piratkopian"! ;D Jag har kommenterat hos Bosse så får vi se vad som händer.

Herr Nilssons Fru sa...

Oh - nu vill jag åka till Stockholm. Jag älskar att shoppa, att strosa omkring o bara njuta av allt vackert o alla "bra att ha saker" nu kan man ju inte och har inte heller behov av att köpa allt, men att bara se..bara njuta...mmmmmm
Kramiz

Susanne Hultman sa...

Jo, tror jag läste någonstans att Täby Centrum blivit utsett till Sveriges bästa köpcentrum, även om jag tycker det är lite underligt att det anordnas sådana tävlingar. Själv tycker jag bäst om Emporia i Hyllie utanför Malmö, för dess vackra och annorlunda arkitektur som Wingårdh står bakom. Har varit i Täby också men de verkar ha gjort om det för jag minns det inte som något speciellt. Nåja, grattis till utmärkelsen i alla fall. Och lamporna gillar jag. :)

Husbilen-Ellen sa...

En hel massa läckra lampor. Mig kan en affärsrunda ge energi, men Lennart har samma känsla som din man - det suger ur energi. Elisabeth

Anni sa...

När det är dåligt väder är köpcentran bra, men speciellt charmiga är de ju inte. Bäst att jag kollar in ditt förra inlägg så jag vet om jag ska ändra uppfattning.

Unknown sa...

Jag måste hålla med din man här...det tar för mycket energi att vandra runt på gallerior.
Men det glädjer mig över omdömet Täby Centrum fick.
Grattis
/Kiki