måndag 27 oktober 2014

Lite ljusterapi – redan nuUtpräglad kvällsmänniska
Nu vet jag ju att många av er läsare är renodlade morgonmänniskor, så ni uppskattar säkert att klockan vreds tillbaka en timme i helgen. Personligen är jag en utpräglad kvällsmänniska och är som mest kreativ efter klockan 20:00. På morgonen – oavsett årstid – är jag en zombie ändå, så för mig kvittar det om klockan vrids fram eller tillbaks. Klagar dock absolut inte över en extra timmes sömn igår…

Mörkret
Som sagt, jag absolut avskyr kvällar som börjar redan klockan 16:00 eller ännu tidigare. Alltså behöver jag ljusterapi. Å den fick jag igår och vill gärna dela med mig till er.

Tröstshopping
Tyckte att jag hade god anledning till tröstshopping igår. Å då Esprit som är ett av mina favo klädmärken hade lagerrensning på PUB, Stockholms äldsta varuhus, kunde jag inte låta bli att åka tre våningar upp med rulltrappan och kolla. Nej, ingenting föll mig i smaken. Men på vägen ner upptäckte jag dessa LEDar som skiftar färg. Så himla häftigt alltså. Perfekt ljusterapi:-)

Den här ljusterapin är mitt bidrag till Marits helgbild.

PS. Det blev tröstshopping ändå. Tror det eller inte – jag köpte en vit (!!!) regnrock. Hur jag tänkte då kan jag inte förklara. För vitt och jag går verkligen inte ihop. Kanske kände jag för att synas, för höras gör jag då alltid;-) DS.

28 kommentarer:

Rantamor sa...

Alltså vilken uppfinning detta LED-ljus är, så mycket vackert det skapar, utan att kosta en förmögenhet i energiförbrukning.
Packar för vår resa och funderar vad man ska ha på sig egentligen, idag hade vi riktigt varmt här, men ändå snart är vi ju inne i november...burrr.

Men du ska ni åka på er semesterresa snart, brukar ju åka när höstkylan börjar att tränga sig på, eller bli det en julresa iår ???

Tjingelingen höres om jag kan tjuvkoppla mig någonstans, vilket inte är så troligt.

Per-Anders sa...

Jag är också en kvällsmänniska och är jättetrött på mornarna. Jag brukar också bli trött en sväng mellan kl 13 och 14 på eftermiddagarna.

Kiki Freese sa...

Vitt, kankse överraskande men somljusterapist ska man vara klädd i vitt så--logiskt,
Håller med dig angående Ledutsmyckningen den kan verkligen förleda en.
/Kiki

kajsaLisa sa...

Måste kolla nästa gång jag är i stan

Eva Trillian sa...

Det blir inget gjort på eftermiddagarna när det är mörkt redan kl 4 ... det känns ju som kvällen, direkt - det är nog det svåraste med den här säsongen vi fördjupar oss i nu ... Men, snart vänder det igen! *PeppPepp*

Anki sa...

Snyggt! Häftigt med den där LED- belysningen!

Herr Nilssons Fru sa...

Jag är både morgon o kvällsmänniska, de måste väl vara allra bäst..hihi o faktum är att den här tidsomställningen påverkar mig inte alls. Däremot är jag som du - icke gillade av korta mörka dagar, nej dagar ska vara ljusa, ja för min del kunde nätterna också vara de. Jag behöver inget mörker äns för att sova.
Läcker belysning de där. Nästan som sollampor som fanns förr, kanske är de det, har du kollat så du inte har extra färg i ansiktet idag.

Kramiz

cat sa...

Är allt annat än pigg på morgonen. Anser att det faktiskt är tortyr att behöva gå upp före kl 8.
Gillar verkligen dina grymma ljusbilder! Väldigt coolt!

Ama de casa sa...

Jag är nog både kvälls- och morgontrött... Skulle kunna sova hur mycket som helst tror jag om jag inte skärpte till mig och klev upp på mornarna. :-)

Häftig belysning!

Jag och vitt går inte heller ihop. Exempelvis mat har en benägenhet att "hoppa på" mig. Bäst är att välja maträtt efter klädsel ;-) Men en regnrock är ju bara att spola av, så där skulle faktiskt vitt funka :-D

Gerd ♥ sa...

Vitt? Så vitt jag vet, köper jag aldrig vitt uteplagg (nu var jag väl rolig?)
Ljusterapi är behövligt. Jag är morgonmänniska men det är mörkt nu när jag stiger upp.
Kul bilder. Som vanligt!
För mig finns ingen verifiering hos dig! Kanske för att vi har Blogger båda två?

Eva Trillian sa...

Sv: :) Sett, ser och har inget emot repriser - ett fantastiskt program!

Ama de casa sa...

sv: Det är klockor överallt tycker jag. På mikron, i AC-n, väckarklockan, stegmätaren, bilen, alla kameror... Dock äger vi inga armbandsur :-)

Att "vi" ställer om i kamerorna beror på att Anders vill ha ordning i bildarkivet, vilket jag uppskattar :-) Han har gjort ett program som lägger alla bilderna i kronologisk ordning efter när korten är tagna. Bra när man har använt flera kameror och telefoner för att ta kort på exempelvis resor. När han skulle ställa om min "huvudbloggkamera" så upptäcktes det att den stod kvar på Las-Vegas-tid. Ooops... :-)

Andra året i Hjo sa...

Vilken fin ljusterapi! Snyggt där på Paul Urban. LED är tydligen en mycket fin uppfinning.

Mias Mix sa...

Snygg belysning! Och ljus behövs ju denna årstid! Red iväg på en sväng i skogen som vanligt i söndags eftermiddag och vips hade det blivit mörkt och vi fick treva oss tillbaka bland stock o sten.
Vit regnkappa låter himla snyggt men väldigt opraktiskt :)

Stare Ström sa...

Ljusterapi tar jag tacksamt emot! Det var kanske därför du köpte en vit regnkappa- mera ljus?

Susanne sa...

WOW, va häftigt

Monica sa...

Underbara mornar med praktfulla soluppgångar gillas här:-)
En riktigt läcker ljusterapi.
Bevisa att du inte är en robot och bokstäver som inte går att läsa tar bort mycket av glädjen med att kommentera bloggar, allt tar tre ggr så lång tid BLÄÄÄÄ
Ha det bra;-)

Life of Johanna sa...

Läckra led-lampor :)

Ja, det där med gravidmage är helt olika, finns nog inget normalt. För man har olika förutsättningar. Om man är smal, eller lite kraftigare, lång/kort :)

Susjos sa...

Ja, kvällarna är ju min tid också...så ljusterapi gillas mycket!
Jackan jag skickade efter från ESPRIT fick skickas tillbaka- fel färg och fel storlek! :-(

Life of Johanna sa...

Haha du får sluta skriva så långa kommenteror hos mig ;) Skämt och sidor! :)

Någon blondinbella kommer jag aldrig bli, har ingen strävan efter det heller. Bloggar bara för min skull och sen finns det underbara människor där ute som man gärna följer. Och hur man följer dem är upp till var och en :) Jag kör blolgovin och du via en egen liten (eller lång) favoritlista :) Alla sätt är bra utom de dåliga?

Och vet du vad jag gillar dig med och innehållet i din blogg, du är så klok och har så bra tankar och kommer med så underbar inläggg..

Som du ser hämnas jag med en minst lika lång kommentar tillbaka.... :)

FREEDOMtravel sa...

Vit regnrock lät ju lite coolt! Men så gillar jag ju vitt :)
Sen är jag morgonmänniska också. Det är bra ibland, men ibland är det synnerligen opraktiskt. Och så känner man sig alltid lite "tråkigare" som morgonmänniska... :(

Monica sa...

Efter tre försök ger jag upp, det är inte värt besväret.
Har haft bloggplatsen i 6 år och aldrig haft spam:-)
Ha det bra

Marit Johansson sa...

Om jag kommer hem med något ovanligt, typ en vit regnrock så har jag garanterat shoppat på rea. Blir alltid "lurad" att handla då :)
Den är säkert snygg så det blir nog bra!

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Jag är redan trött på mörkret, och då har det knappt börjat ännu haha. Längtar så till sommaren!

Samma här, jag är också kvällsmänniska. På morgonen går det inte få kontakt med mig haha:P

Hörni sa...

Jag är också kvällsmänniska men har inget emot mörkret konstigt nog. Tycker det är rätt mysigt om man bara tänder lite lampor och ljus.
Och vilka läckra lampor du visar! De skulle man ha i taket. ;)

Guldkryckan sa...

Regnrock har jag ingen...däremot ett paraply som ligger i ryggsäcken, en ryggsäck som ligger på jobbet...svor i morse över just detta faktum att jag aldrig lär mig att ha grejerna på rätt ställe...mao..det regnade när jag skulle till kneget i morse :(

Men man lär sig av sina misstag sägs det..har jag dock inte märkt nåt av ;)

Ha en skön Onsdagskväll..nu tar jag två dagars semester...skål :)

Lennart sa...

Jag är också kvällsmänniska och sitter ofta uppe länge. Fast det där med att få sova på mornarna går inte i det här huset. Vid 6 eller 7 på morgonen så rusar det in en 6-årig superpigg överspeedad tjej som skriker god morgon frukost. Det spelar ingen roll om det är vardag eller helg. Hon skulle kunna vara vaken dygnet runt för hon vägrar att sova. Medicinerna hon har fått testa hjälper inte för hon blir speedad. Jag misstänker att kroppen känner av att det är något ämne i henne som kroppen sen jobbar på att bryta ner. Sen brukar hon även vakna 2 eller 3 gånger varje natt, speciellt runt halv och kvart i tre. Då ska hon kissa, fast det förstår hon inte. Hon står bara i hallen och kniper med benen och ser vilsen och förvånad ut. Hon är inte still heller när hon sover, hon snurrar ständigt runt som en väderkvarn.
Jag gillar det häftiga ljuset där i taket. Jag gillar LED-lampor och har köpt det när mina lågenergi har gott sönder. Har det i badrummet, toan, sovrummet och fönsterlamporna. Jag älskar det vita klara ljusskenet. Min coola kökslampa är ju också LED, den hade jag inställd på kallt vitt ljus men det fick jag ändra. De andra tyckte att det störde. Jag ställde om lampskenet och tycker att det blev faktiskt lite mysigt där vid det runda köksbordet.

Carita Liljendahl sa...

Verkligt fin ljusterapi!