tisdag 14 oktober 2014

MetroCountDet var ju totalt otippat att ni skulle gå igång på en bergslänt igår! Stort tack för alla era kommentarer. Ni är verkligen härliga:-) Å eftersom ni verkar vara betydligt mera tekniskt begåvade och intresserade än jag kan jag inte låta bli att presentera dagens upptäckt för er.

Pneumatisk mätning
Mojängen som ni ser på bilderna ovan upptäckte jag på en stolpe på väg till jobbet i morse. Smart som jag är drog jag (den logiska) slutsatsen att grunkan räknar antalet bilar som kör på vägen. (För sådana mätningar anställde man studenter utrustade med papper och penna förr i tiden –;-) ) Då jag har ett antal välinformerade civilingenjörer på mitt företag berättade jag om upptäckten för en av dem. Svaret blev:

- Det kallas för pneumatisk mätning och är en urgammal metod…

Oooops. Om ni frågar mig, vilket ni ju gör såklart, så låter pneumatisk mätning betydligt mindre upphetsande än MetroCount Vehicle Classifier System

PS. Bonusbilden kom till av en ren slump – lite street art över den tycker jag. Avsevärt mera upphetsande än pneumatisk mätning måste jag säga – fotot alltså. DS.

17 kommentarer:

Unknown sa...

Skönt med civilingenjörer ibland.
– Gillar din streetart. Sprickan i nedre högra hörnet blir liksom pricken över i:et, som en motpol i det annars så ordade mönstret.
/Kiki

Life of Johanna sa...

haha om den nu är urgammal, hur gör man istället då? Det blir jag nyfiken på!

Ja nu ligger gårdagens köp uppe :)

Anitas Malta sa...

Om pneumatisk mätning nu är en urgammal metod måste studenterna med papper och penna vara väldigt gamla eller...

Åhhh vad jag gillar bonusbilden !! Blir nästan yr när jag tittar på den och undrar då naturligtvis varför jag gillar den... ;-)

Eva Trillian sa...

Jag tror att definitionen av urgammal kan variera ganska rejält beroende på vem man pratar med ;) Metoden av utnyttjandet av fattiga studenter borde ju vara väldigt mycket äldre *S*

KajsaLisa sa...

På sista, antingen värde du på bilden eller på kameran kul :)

Susjos sa...

Det är bra med upplysande civilingenjörer ibland! Hehe..

Eva Trillian sa...

Sv: Det ligger en Leif G W Persson i hyllorna någonstans - så det får det bli :) Har just börjat på en annan bok - men snart biter jag tag i deckargenren ;) Återkommer i frågan!

Mias Mix sa...

Älskar dina inlägg! Hur kan man ens komma på att fota en pneumatisk mätare?! ;) Visste du att pneumatik är rörelse/energi som styrs med luft? Medan hydraulik styrs med olja. Det jobbar nämligen min man med :)
Ha en underbar dag!

Ama de casa sa...

Jag kom genast på att tänka på inledningen av andra avsnittet i "Hem till byn".

Där är det en som backar fram och tillbaks över en sån där sladd för att få fram att det är mycket trafik på deras byväg.

Googlade, serien är från 1971. Men det är ju inte så länge sen, urminnes tider är fel ord tycker jag. Här kan du se vad jag tänkte på:

http://www.youtube.com/watch?v=up-D143VzUU

Och det som skrämmer mig en aning är: Huuuur i jösse namn kan jag minnas detta när jag knappt minns vad jag gjorde förra veckan?
:-D

Anki sa...

Haha... jag fotar också så där konstiga saker. Ibland undrar jag hur jag är funtad - skönt att se att jag inte är ensam :)
Streetart... snyggt!!

cat sa...

Jag kommer ihåg hur jag och andra som barn brukade hoppa på de där kablarna som låg på vägen för att se om vi kunde få någon reaktion. Kanske inte så snällt med tanke på den missvisande statistik för bilar, som blev fallet.

Håller med om att sista bilden var mer intressant :-)

TantGlad sa...

Håller med Ama. Hejsvejs å ha en skön dag.

Husbilen-Ellen sa...

Nu fick jag lära mig något nytt igen! När mungiporna åker uppåt, ska det ju vara lättare att minnas, så .. Elisabeth

Monica sa...

HAHA street art du är rolig du.
Räkna bilar är väl lite storebror ser dej och hörde idag att snart får man inte röka utomhus heller. Jag har ju slutat men jag tycker man börjar bli rent ut sagt löjlig har man inga större problem kan man lika gärna hålla käften:-)
Ha det bra

Ama de casa sa...

sv: Den där maten var precis i början, innan vi hade kommit ihåg hur bautastora portionerna faktiskt är i USA. Så ja. Det blev en doggybag :-)

Life of Johanna sa...

Jag kan inte ha mina vanliga byxor så det var inget alternativ, även om jag tycker det är sura pengar, men har en sambo som bidrar med lite så jag slipper lägga allt själv :)

Ja, om sambon går med på det kommer bilden på ul upp på bloggen, annars inte :) Men igår ville jag ha den för mig själv :)

Marina sa...

Visst är det underbart att hitta konst sådär enkelt och nära. Konst som är enkel och vacker!