fredag 17 oktober 2014

Lite fredagsskryt om Sveriges bästa köpcentrum


För några veckor sattes en ny ljusskylt upp vid en av ingångarna till Täby Centrum. Tyckte det blev en riktigt rolig bild.


Om ni gillar de mest fantasifulla juiceblandningar så kan jag varmt rekommendera Joe.

Ni som har följt min blogg ett tag har inte kunnat undgå att jag gillar mitt lokala köpcentrum. Har visat er många bilder därifrån och skrutit om såväl arkitektur som utbud. Å vet ni vad: för drygt en vecka sedan utsågs Täby Centrum till stor-Stockholms bästa galleria och igår kväll korades "mitt" centrum som Sverigeetta. Utmärkelsen heter NCSC* award occh delades ut på Grand Hotel i Stockholm. I finalen slogs Emporia i Malmö. Därmed går Täby Centrum vidare till nordisk final.

Sveriges bästa köpcentrum - motivering
”Med en självklar pondus tar detta centrum för sig i sitt stora upptagningsområde. Med en butiksmix som de flesta bara kan drömma om, i kombination med en designmiljö av hög nivå är detta centrum enastående inte bara i Sverige, utan även internationellt. Med professionalism drivs anläggningen från centrumledningen till servicemedarbetare mot en gemensam målbild, oavsett om det gäller kundservice eller värdskapet för besökande konsumenter. Detta centrum har förutom att ha befäst sin roll som superregional marknadsplats också förstärkt sig som en integrerad och öppen del av den stadsdel man verkar i. Man har vävt samman handeln med övriga samhällsfunktioner på ett naturligt sätt. Den optimala anpassningen till upptagningsområdet, leder till att man uppnår mycket stora försäljnings- och besöksframgångar.”

*NCSC
NCSC, Nordic Council of Shopping Centres som jag aldrig hört talas om, delar sedan 2007 ut pris till det bästa köpcentrumet i Sverige baserat på en noggrann helhetsbedömning av bland annat centrumets utbud, utformning, resultat och kundnöjdhet.

Så ikväll får ni nog stå ut med lite skryt från min sida;-)

PS. Centrumet är inte ens färdigbyggt och renoveras fortfarande på sina håll. Tycker det är fantastiskt att det vann priset i år faktiskt. DS.

23 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Att ditt köpcenter höjs till skyarna måste, till del, bero på alla den fina reklam du gjort :)

Susanne sa...

Jag har vara varit där en endaste gång, men ska nog masa mig iväg någon helg.

Life of Johanna sa...

Mer än du som gillar köpcentrumet då med andra ord. Har besökt emporia(inte jätte imponerad av den), får ta och besöka täby med någon gång :)

Tusen tack för din fina komplimang. Ja bebis kommer få vara modell mkt, vilket gör att jag troligen kommer lära mig porträttfotografering med :)

Guldkryckan sa...

Gallerior får mig att tänka på tv-serien Varuhuset, en av de första av det slaget när det begav sig och en àv mina favoriter.
Men i verkligheten drar jag mig för att besöka sådana ställen.
Men jag säger grattis ändå till denna galleria....inte fel alls.

Ha de bäst Bp och skål :)

Znogge sa...

Med tanke på att det inte är färdigbyggt så är jag förvånad över att det vinner över Emporia. Samtidigt så inser jag att Emporia ligger i ett område som utvecklas men långt ifrån är färdigt. Fast är det område eller vad som vinner...

Grattis till din favorit! Hoppas att det blir en succé!

Kerstins foto sa...

Klart du ska skryta, det skulle jag också göra. Tror inte jag varit där inne nån gång. Kista däremot....visst är det där dom har en gigantisk foodcourt? Där har vi varit och haft stor beslutsångest. Jag menar, vilket kök ska man äta från? Hur svårt som helst ju. :)

KajsaLisa sa...

Måste ut och kolla någon dag.

Geddfish ♥ sa...

Grattis, och vad kul!
Jag har inte direkt besökt huvudstaden på sistone. Förr om åren fick den besök lite mer flitigt, var ofta där på kurser.
Tror jag besökte Kista nu i januari som var, där var tjusigt.

Monica sa...

Det vinner ju inte pris i tillgänglighet i alla fall, hela på och avfarten från E18 är tummen ner för att inte tala om Marknadsvägen.
Som tur är slutade Nordea med kontanthanteringen så vi behöver inte åka dit mer innan allt är färdigt om det nu någonsin blir det.
Men bilderna är fina och juice är ju aldrig fel får prova den när infarten blir färdig, om man inte ligger six feet under då HAHA
Ha en skön lördag;-)själva ska vi njuta av tystnaden.

TantGlad sa...

Har aldrig varit där, men tack för tipset. Juice är mums.
Ha en skön lördag nu!

TantGlad sa...

Har aldrig varit där, men tack för tipset. Juice är mums.
Ha en skön lördag nu!

Carita Liljendahl sa...

Jag ÄLSKAR att se dina bilder från TC.
Var det så att bokstaven Y inte ännu hade kommit på plats eller ska där stå TAB (TÄB) ?

Steve sa...

Köpcentrum. Huvvaligen! Men, det viktiga är ju att du som bor där gillar ditt köpcentrum.

Steve sa...

Köpcentrum. Huvvaligen! Men, det viktiga är ju att du som bor där gillar ditt köpcentrum.

Ama de casa sa...

Jag har inte varit där på många år. Minns hur det såg ut på 80-talet, och då var det inte sådär jätteimponerande. Fast det slog helt klart Sollentuna Centrum redan på den tiden ;-)

Grattis till ditt centrum!
:-)

Andra året i Hjo sa...

Jag gillar Frölunda torg.
Har även varit i Kista galleria och ser den som svårslagen. Men ok då, Täby verkar ju inte så tokig heller.

FREEDOMtravel sa...

Täby centrum är bra! Mitt enda problem är att jag har så svårt att hitta där inne, men det kan vara relaterat till mitt helt kassa lokalsinne ;) Sedan blir man lite lätt förvirrad när man kommer med bil också... nord? syd? Liksom helt obegripligt att veta vart man ska köra... Men, själva centrumet är fräscht och ett stort utbud!

Susjos sa...

Men så kul!!! Stort Grattis till Täby Centrum!!! Jag har varit där några gånger, men går väldigt lätt vilse där..det är ju så enormt stort!

Rantamor sa...

Grattis, grattis, klart att du ska skryta, skulle jag me göra om det hände något sådant i lilla Nordmaling.
Men här händ d int mycke, jo förresten dom har grävt upp huvudgatan som går genom hela affärslivet, och varför vet vi inte ens.
Tänkte först att kanske begravningsplatsen blivit för liten och då passade huvudgatan bra eftersom den avslutar in i kyrkan....
Men nu ska dom lägga på ny asfalt så då gick ju det fetbort.

Tack tack för din snälla kommentar hos mig, konstigt att alla tycks gilla bild nr 3, ett för mig misslyckat skjut efter som inte svanarna vill vara med på bild nångång utan drar när Rantamor kommer.
Men nu har så många gillat mina foton att jag har blivit väldigt stolt och klappar mig på axeln...

Tjingelingen från Rantamor...
och ha en finfin lördagkväll.

Ama de casa sa...

sv: Haha! Jag håller med. Jag blev hur stressad som helst av den där rörliga gif-bilden. Men samtidigt tyckte jag att den var lite kul :-)

Hörni sa...

Nämen vad roligt, grattis kanske man säger då. Har ju varit där en gång men det var ett tag sedan så det har nog förändrats en del.

Anders W sa...

Kul att jag fick en liten, liten skymt av det fantastiska!

Mias Mix sa...

Grattis vad roligt! Måste vara din förtjänst! Har varit i Täbys galleri en gång, för ca 1½ år sen, men ni kanske har flera?? Åt lunch där i samband med att jag besökte en hjärt-startar-leverantör i Täby.