tisdag 7 oktober 2014

En sådan tisdag

Ja ni vet ju hur det är i Stockholm när det regnar eller snöar för den delen. Inte bara att vi nollåttor deppar ihop totalt, vi ser också till att ta bilen till jobbet från förorterna. Ja menar när det regnar blir man ju alltid blött speciellt om fötterna, och gummistövlar är då inte vår grej…

Resultat på morgonen
Redan på morgonen är alltså Stockholms mest trafikerade gata - Valhallavägen - totalt igenkorkad, det vill säga vi som uppenbarligen älskar att bli blöta respektive blåsa bort får vänta i 20 minuter på bussen. Nu ska jag inte klaga alltför mycket. Kollegan Gabriella fick vänta med dottern och 13 barn till på skolbussen i en och en halv timme… De tog några taxibilar till slut och hon har fortfarande inte tinat upp;-)

Resultat på kvällen

Återigen är det stopp på Valhallavägen - den här gången efter en rejäl krock mellan två personbilar på ett mycket strategiskt ställe - korsning Odengatan/Valhallavägen. Dessutom är olyckan perfekt tajmad för rusningstrafiken - klockan 16:49. Kan tala om för er att jag då var otroligt tacksam att jag har en blogg. Man hinner nämligen med många kommentarer hos er på 45 minuter sittandes på en stillastående buss. Alla dagstidningar hann jag också med:-)

HöjdarbilderEftersom det var en grå, ruggig och ganska eländig dag i huvudstaden avslutar jag med två höjdarbilder från i fredags. Å det är ingen soluppgång ni ser, utan en solnedgång. Men det förstod ni ju;-)

19 kommentarer:

Life of Johanna sa...

Ja vissa tål inte regn eller snö. Tur du satt på en varm buss iaf, och bloggen är bra tidsfördriv :)

Haha ja 1.02 är ju en lagom udda tid. 1.15 eller 1.00 är ju mer lagom haha..

Geddfish ♥ sa...

Tjena, ögonblicksreportern!

Ja, jag brukar aldrig stå i kö, jag scannar i de flesta affärer, men om, i så fall, utnyttjar jag också mobilens alla fördelar. Helt rätt, ingen idé att reta upp sig, bara ta det lugnt.

Helens Universum sa...

Oj då! Jag som ska till Stockholm på torsdag, hoppas det hinner bli lite bättre till dess! Annars gäller det väl mest att välja rätt kläder . . .

Carita Liljendahl sa...

Är bollarna de som finns på TC:s tak?

Annars kanske jag ska vara tacksam som bor på en liten ort nu - ingen rusningstrafik - men jag ska nog hälsa på i S:holm snart, eller senast på våren!

Olga T sa...

Å vad jag är glad att jag kan susa hem på cykeln på 4 minuter! Fast jag saknar kulturen i Stockholm ganska ofta. Bra att du kan hantera väntandet med lugn och bloggande på det viset. Jag har nog benägenhet att bli som din kollega blev, frustrerad och irriterad.
SV: Jo jag medger, mer ful än magisk. Idag räckte inte kreativiteten så långt. Har inte hittat vad det är för fisk. Den stackarn är helt felvänd. Har verkligen magen undertill som en plattfisk, men hela huvudet på sned och ögon och allt. Mycket märklig varelse.

Eva Trillian sa...

Klart att vi förstår att det är en solnedgång ;)
På landet har vi andra problem - vi trodde i morse att det va ett väldans åskväder i faggorna för det mullrade så väldigt ut och himlen var ju (nästintill) svart ... men si, det var försvaret som flög av sig lite cash i skym ;) Men det kom vi inte på förrän hälften av oss gick ut - på väg till våra bilar för att åka hem och dra ut alla sladdar (modem och dylikt är väldigt dyrt) ;)

Ama de casa sa...

Ja hur mycket har jag inte suttit fast på Valhallavägen... I början/mitten på 80-talet då jag jobbade på Skansen. Mornarna gick bra - började klockan sju - men eftermiddagarna... Huvva! Ändå fuskade jag och körde inte Djurgårdsbron på em, utan tog den vägen man inte får köra, Djurgårdsbrunnsbron. Jag tog på mig Skansenjackan och hade med mig en håv i bilen. Ifall polisen skulle stoppa mig skulle jag skylla på att jag jagade nåt förrymt djur. Haha! Trafikpolis-Ama har inte alltid levt som hon lär :-D

Susanne sa...

Fyttirackan vilket väder vi haft idag. Blev lite glad när jag fick ett mejl från Ving där det stod att det var 68 dagar kvar till resan ;)

Rantamor sa...

Lite olika på våra bilder idag, du har en otroligt trafikerad gata och jag en tom landsväg. Så det kan bli, samma bloggdag.
Nu var det uppehåll när vi var ute idag men mulet och grått.
Men nu regnar det för fulla takrännor här och blåser, så det är nog bara gummistövlar på här !!!!

Men inte inomhus dådå här sitter vi torrt med tända värmeljus och njuter av kvällen.

Tjingelingen från Rantamor.

Steve sa...

Varför bo i storstan eller dess förorter?

Beppan sa...

När jag ser sådana trafikbilder och läser hur mycket tid som går åt för att ta sig från A till B så är jag glad att bo i en mindre stad med gångavstånd till centrum... Jag skulle bli hispig av att sitta i dessa evinnerliga köer.
Men tänk att jag har ju faktiskt bott i hufvudstaden också ett antal år - och sprungit i rulltrapporna!

KajsaLisa sa...

Som jag brukar säga, ju sämre väder, ju fler åker bil. Sista bilden var häftigt komponerad.

Herr Nilssons Fru sa...

Ja jag förstår gubben min som ville bort från de där köerna :) ja han jobbade ju där förut o gissa hur många gånger jag hörde honom både svära och sucka i telefon när han satt där.....uj.
Jag kan säga att jag är inte avundsjuk på er som upplever detta ofta o så i regn med,,,fy tusan. Men bra du hann med massa blogg kommentarer de gör ju allt lättare liksom
Kramiz

cat sa...

Fy för olyckor, särskilt i rusningstider!
Kanonläckra bilder från i fredags. Kranbilden är grym!

Monica sa...

Nä någon soluppgång hade jag inte väntat mej här, fin bild på nedgången.
Ja du man bygger och bygger och sedan är det inte som i politikernas utopiska värld att folk åker buss o tåg.
Här ute går det inte att ta sej ut längre när mammorna ska till jobbet men först köra barnen till skolan;-(
Snyggt timad krock.
Ha en bra dag:)

Susjos sa...

Lyckost dej som kan jobba hemifrån ! Tänk om jag kunde göra detsamma? Nog för att det finns kollegor som jobbar med hemförlossning i vår huvudstad :-)

Trots köer och regn, så älskar jag att bo i denna stad! Med allt utbud som finns vad gäller kultur, restauranger mm mm.!!!
Sen måste jag ju tillägga att jag är tacksam att jobba natt vad gäller trafiken...att köra hemåt norrut på E4:an på morgonen är en fröjd om man jämför med de som sitter i köerna in mot stan...

Unknown sa...

Vilken byggnad har du fotat i sista bilden, den med små gulliga bollar över?
"Kranar mot solnedgång" blev väldigt vacker, är lite oljemålningsmotiv.
(Kiki

Anki sa...

Såå häftiga bilder från i fredags!
Hm... jag som fick lust att åka till huvudstaden häromdagen, jag har ändrat mig igen... alldeles för mycket trafik för att jag ska tycka det är njutbart.

Marit Johansson sa...

Alltså jag är så glad att jag slipper kollektivtrafik och allt det där kaoset.. skulle inte alls må gott av att ha det så. Men samtidigt saknar jag ibland den där stadspulsen :) man är väl aldrig riktigt nöjd...