söndag 19 oktober 2014

Fototriss: ”Trappor” och Skyltsöndag

Fototriss

Ett riktigt roligt tema! Japp, jag kunde ha letat i arkivet och plockat fram hur många trappor som helst - för jag gillar att fota trappor (hatar dock att gå i dom). Men det hade ju inte varit någon sport eller hur;-)
Nej då, jag gav mig ut i asfaltterrängen och fotade en och samma trappa igår i stället. Trappan leder ner eller upp – beroende hur man ser det – till ett parkeringsgarage. Å om ni tror att jag helt plötsligt blivit förtjust i svart/vita bilder så kan jag försäkra er att så inte är fallet. Det är det gråa vädrets fel helt enkelt att fotona blev som de blev.

Skyltsöndag

Kunde inte låta bli att fota den här skylten i fredags. Den har funnits på Östra Station sedan begynnelsen. Fast i början stod den på en asfaltyta nära perrongerna. Sedan cirka ett år tillbaka blir det lite jobbigare att återsamlas. Man måste först gå upp eller nedför trappor och sedan bege sig ut i naturen – jag menar in i rabatten.

Flera trappor hittar ni här.
Skyltsöndag uppfanns den 29 maj 2011 av Pumita och alla som känner för det kan hänga på.

30 kommentarer:

Pumita sa...

Haha, när man sprungit ner de där trapporna är det bara att falla huvudstupa i buskarna... samlas i en enda hög! Pax för att inte hamna längst under! ;)

Axart sa...

O så snurrigt! :)
Fint trissat!
AX

Gerd ♥ sa...

Läckert läckert!
Fast jag gillar inte att gå i sådana snurrtrappor med galler, men gör det ändå om det behövs.
Och det gråa, jag såg ju en beige fasad!
Skylten var ju modell äldre läcker!

Benita sa...

Snygga bilder blev det i alla fall av trapporna, och kanske roligare att samlas i rabatten än på perrongen. ;)

Gärdsmygen sa...

Oj då! Platt fall! Kul idé till detta tema.
SV: Nej inget inlägg som vanligtvis brukar finnas på min blogg. Men i mitt lilla huvud finns en hel del ;=))
Kram!!

Gärdsmygen sa...

SV: Apropå Elfsborg....och fotboll. Nu följer några viktiga matcher för Falkenberg. De ligger illa till. HBK är väl klara nu. Du sonen berättade att Täby har ett lag på G till Superettan, IK Frej. Ngt för dig att heja på nästa säsong om de lyckas gå upp. Verkar vara ett sådant där Åshöjden-lag (om du läst de böckerna) tycker jag det verkar som :)

Monica sa...

En trapp som många hundar bara vägrar att gå i, dom kan vara hur duktiga som helst på testet men går dom ej i trappen blir det nej.
Läckra bilder.
HAHA vilken härlig återsamlingspunkt.
Ha det bra;-)

Husbilen-Ellen sa...

Snygga trappbilder. Gråskalan kan vara fin den också. Tydligen rätt länge sen man hade brandövning, då återsamlingsskylten vilar! Elisabeth

Eva Trillian sa...

Återsamlingsskylten kanske skulle ha hamnat på en ny, bra plats, men någon blev yr i spiraltrappan? ;)
Snyggt trapp-trissat!

Margareta sa...

Håller med om att trappor är intressanta att fotografera däremot gillar jag ju svartvita foton, många gånger mer spännande, även om jag inte gör det alltför ofta.

Har tittat lite neråt och ser att fortfarnde är det samma klugrigheter och roliga texter som gäller, skönt att mycket är sig likt även om man varit borta ett tag.
Nu ska jag fortsätta med att hinna klart med det jag måste men har en tanke om att lusten är tillbaka 2015, det är den nog redan men den får stå tillbaka just nu.

Ha det gott och vi höres igen.

Anni sa...

Just sådana där durktrappor tycker jag inte alls om att gå i. Vill ha stadiga steg som man inte kan se ner genom. men snygga är de, på sitt eget sätt.

Susanne Hultman sa...

Inget för spetsiga klackar det där. Fast det är kanske inte så många som använder sådana skor längre.

Tänkte inte på att trissen har trappor som tema den här veckan och fick bara till en enda bild på trappor. Det blev också min söndagsskylt.

Din skylt tolkar jag som att man kommer gående/springandes från alla väderstreck när man ska återsamlas. Därför den ligger som den gör och inte står upp för då tänker jag mig att man ska komma flygande respektive krypande underifrån till samlingspunkten. Så det blir väl mer rätt att samlingsskylten ligger ner. Eller är jag ute och cyklar nu igen? :)

Kiki Freese sa...

Gillar trappan i tätt smarbete med husfasaden. nästan så att avståndet mellan husen och trappan suddats ut och blir till en intressant mönsterkonstruktion. Blabla ja ivarjefall den är min favorit likaså skylten i buskaget.
/Kiki

LissenTo sa...

En sådan där evighetstrappa som man ser i filmer, någon som springer snabbt.

Kunde du inte spela någon musik för grannarna ;-)

Life of Johanna sa...

Jag trodde jag hade trappor i mitt arkiv, men inget alls.. och trappan här i huset är inte så kul, så jag får hoppa över fototriss denna gången!

Javisst är färgen underbar! :) Och duktig du är som sköter dig, de flesta har varit det, denna gången. Det blir fler och fler som är läskunniga haha

Beppan sa...

Oj vilka läckra trappbilder!! Blir riktigt snurrig av att studera dem.
Samling i rabatten.... Kanske för läskunniga igelkottar?

Vi i Kasperian sa...

Nog skulle jag vägra i det allra, allra längsta att gå i den trappan! Avskyr gallertrappor, och här är ju gallret dessutom glest som attan. Näe, fy!!

Men en riktigt snygg triss fick du till. :)
Berit E

Susjos sa...

Så grönt det är än i rabatten, härligt! Fast det ser ut som en del brännnässlor ja? Skylten är ju underbar där i grönskan, hihi!!!

Än är det långt till vinter, idag har det ju varit riktigt varmt ute, de få minuterna det tog att gå till och från bilen så kände jag det!

Kerstins foto sa...

Håller med dig, det är roligt att fota trappor. Finns ju hur många sorter som helst. Jag är nog lite extra förtjust i spiraltrapporna. Du fick fina bilder från din trappjakt. :)

KajsaLisa sa...

Hur fotar man bäst en spiraltrappa ? Du satt inne med svaret. Häftiga vinklar.

Marina sa...

Jag kan bara hålla med, trappor är ofta väldigt tacksamma att fota. (Underbar återsamlingsplats!!)

Ama de casa sa...

Läcker trapp! Så länge man inte behöver gå i den... ;-)

Haha! Gillar återsamlingsplatsen :-) Inte lätt att hitta den där i rabatten... Men så är inte alla saker lätta här i livet...

Ooops! Jag glömde helt bort att Pumita har skyltsöndagen. Jag hade ju "några" skyltar igår... :-)

Hörni sa...

Tänkte precis skriva om hundar och såna trappor, men ser att Monica hann före. Det blir att bära hunden där. :)

Tack snälla du, dina härliga kommentarer gör mig glad och ger mig energi. :) Kram

Mias Mix sa...

Att springa upp och ner i den där trappan kan ju göra vem som helst trött. Du vet trappgatan, den långa målade trappan som jag visat bild på förut, den användes av fotbollslagen som träning när min man var ung, de sprang uppför (131 trappsteg) med en kompis på ryggen! Är nog inte så himla nyttigt vare sig för rygg eller knän!
Kan ju bli lite svårt att hitta skylten när man väl sprungit uppför trapporna i tunnelbanan, fast det är klart, nu vet ju alla var den är :)

Per-Anders sa...

Jag brukar tycka det är lite obehagligt att gå i spiraltrappor, särskilt nedför. Den snurrande känslan gör mig lätt yr i huvudet.

cat sa...

Sådana trappor är riktigt snygga att fota. Det har du visat helt klart :-)
Tror jag väljer annan plats att återsamlas på ;-)

Stare Ström sa...

Tur att det fanns några gröna träd med, annars hade jag undrat över det svartvita. Efter shoppingen och trappan verkar det helt naturligt att återsamlas i busken. Utmattad som man då måste vara.

Rigmor sa...

Trappor är inte min grej, oavsett om de leder opp eller ned...och är det sen spiral så gör det ju inte saken bättre...jag är HÖJDRÄDD!!
Får väl hoppas att skylten inte kommer till användning, ser att det är nässlor runt omkring och det känns ju mindre trevligt att samlas där...
Ha en skön måndagskväll!!
Kram kram

Anki sa...

Läckra trappor i din triss... snyggt!
Och skylten - ja den verkar ha gjort sitt...

Pialotta sa...

Alltid lika roligt att kolla din Blogg, du skriver så otroligt mycket och alltid härliga bilder ... tyvärr bloggar jag inte alls knappast nu för tiden ... men det kanske kommer igen ;) Ha de bäst med alla dina trappor och skylten, den är ju lite extra kul :)