onsdag 8 oktober 2014

Två ”hälsoluncher”

Gårdagens hälsolunch

Igår ösregnade det ju i Stockholm. Alltså sprintade (överdrift) mina kollegor och jag till närmaste lunchrestaurang. Där kunde jag konstatera att Raggmunk med fläsk är fortfarande väldigt gångbart på tisdagar. Den här portionen intogs på Hotell Norrtull och var helt okej. Den var lätt att äta med kniv och gaffel, även om det behövdes en kraftansträngning att skära det (väldigt) knaperstekta fläsket i bitar som passade min mun.

Dagens hälsolunch

När jag vaknade klockan 07:00 i morse, visste jag på tre röda att ingenting i världen skulle få mig att sätta min fot utanför lägenheten. Det ösregnade även idag och höststormen hade jag inte den minsta lusten att utsätta mig för. Alltså jobbade jag hemifrån. Men även om man sitter hemma behöver man ju något att äta till lunch. Höll mitt löfte att inte gå ut och gjorde den här lunchen till mig själv. Nej, jag krånglade inte till det med tallrik, kniv och gaffel. Det genererar ju disk. Kan dock konstatera att denna äggmacka var extremt komplicerat och kladdigt att äta… ovanför/bredvid tangentbordet… Å japp, Kalles eller någon annan kaviar hade nog varit godare än majonnäs, men man tager ju det man haver om man säger så;-)

Nu klarnade det upp senare under eftermiddagen och det här är min utsikt från balkongen.

16 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Raggmunkar gjorde jag till middag igår åt gubben min, han älskar det, själv tycker jag de är så där, men fläsket är gott i gott till :)
En enkel äggmacka är ju hur gott som helst ibland, jag kokte faktiskt 2 ägg till frukost idag men de åt jag som de var. Skönt att kunna jobba hemmifrån när man behöver, de gjorde jag i 7 år, de behövs bra självdisciplin o de har man ju :) Fyn utsikt, men man ser inget regn eller storm. Här kom de vädret inatt men idag har de varit fint igen, lite blåst och en sol som kom fram från och till.
Kramiz

Ama de casa sa...

Åhhh... Nu drägglar jag ned hela halva tangentbordet! Raggmunk med fläsk... Mmmm...

Fast jag kan faktiskt få det här nere också, ute på restaurang (stekt fläsk hemma i köket är ingen hit - luktar f... som bara den! ;-) )

Susanne sa...

Önskade att jag oxå hade arbetat hemma idag, men det var bara att masa sig iväg.

Gärdsmygen sa...

Tänk att kunna få jobba hemifrån! Inom mitt skrå gör man precis tvärtom hela tiden. Vi kan visserligen inte jobba hemifrån stor del av dagen, men inte ens när vi kan göra det är det längre accepterat att göra det, fast det var så förr. Synd, eftersom jag själv är betydligt effektivare när jag pausat efter dagen och fått ny energi.
Här var det också dystert i morse. Visserligen inget regn, men hu så mörkt och blåsigt. Men precis som hos er så blev eftermiddagen varm och solig!

Della sa...

Och jag gick genom regnet till jobbet. Helt ok! :)

Gerd ♥ sa...

Oh, din första hälsolunch, där, mumsfillibabba!
Men, jag gör mig sånt själv ibland. Och stekt ägg och bacon är inte heller fel.
Ägg i alla former är både gott, nyttigt och mättande.
Jag tager också det jag haver, försöker göra slut på, istf att ständigt köpa nytt (spararen i mig).
Vi har vackra bostadsområdesutsikter, både du och jag! Och här kom inte regnet förrän sent i kväll.

Monica sa...

Matbild ett Mums och tvåan skulle nog slinka ner den också.
Ja i går var det inte roligt att ha hundar;-(
Ha en bra dag

Eva Trillian sa...

Så skönt att kunna välja att jobba hemma :) Önskar jag kunde det idag - för det är verkligen den blöta sortens höst ute just nu. Det regnar på tvären!

Anki sa...

Smarriga luncher bägge två! Fin eftermiddagsutsikt från din balkong :)

cat sa...

Mmmmm raggmunk är gott! Äggmacka är inte dumt det heller. Fina matbilder :-)

Anitas Malta sa...

Har liiite svårt för närbilder på mat. Fråga mig inte varför. Inget fel med äggmacka men majonäs skulle jag aldig välja och inte Kalle heller för den delen. Smaken, är som du vet, delad.. ;-)

Nu vill jag ju helst inte läsa om höststormar och regn men blir genast gladare när bilden över din utsikt dyker upp.

Skönt att kunna välja om man vill jobba hemma eller ta sig till sin fasta arbetsplats. Att alltid jobba hemma kan ha sina nackdelar men fördelarna överväger helt klart. Det enda jag egentligen saknar är arbetskamrater. Varvar ju ofta mitt jobb med bloggen och som tur väl är har jag iallafall några bloggvänner.

Gillade inte alls mitt inlägg med pianospelaren och fattar inte att jag publicerade skräpet. Klart det inte var en tiggare och tack för kommentaren.

Känner mig inget vidare idag. Det finns ju bra dagar och mindre bra dagar och det svammel du läser just nu är ju helt meninsgslöst vilket jag kommer inse när jag klickat på publicera trots att jag inser det redan nu.

Jodå, här skiner solen, himlen är blå och kvällarna ljumma. Tror ändå jag går och lägger mig och drar kudden över huvudet...

Carita Liljendahl sa...

Oj oj - bägge rätterna såg så goda ut!
Och vyn du ser från balkongen känner jag igen. Siktar på att komma dit ännu i höst, eller senast på våren.
Kram!

Stare Ström sa...

Raggmunk ser läckert ut, men majonnäsen på ägget vill jag nog vara utan- men man tar vad man har! Vacker höst på din gård nu.
Tack för dina kommentarer på Svalbardbilderna. Kul att få respons på det man gör!

KajsaLisa sa...

Föredrar ejderns kaviar eller ansjovis, men visst fungerar majonäs också. Raggmunk är en klassiker man äter på tok för sällan.

Marit Johansson sa...

Lyxlunch hade det kunnat vara om du bara haft lite räkor också :) och så vitt vin förstås.. men det kanske inte hade blivit så mycket jobb gjort resten av dagen då!

Husbilen-Ellen sa...

Raggmunk är verkligen gott!