måndag 13 oktober 2014

Helgbilden: ”Bergslänt”

Bergslänt 1
Under dagen i fredags misslyckades jag ju med att fota ett rum som inte fanns någonstans. Jag borde ha lärt mig en lektion där. Under eftermiddagen efterlystes nämligen en bild på en bergslänt till ”min” facktidning. Självklart erbjöd jag mig att knäppa kortet under helgen. Jag menar hur svårt kan det vara!? Ett berg är ett berg och en slänt går från högsta punkten på berget ner till marken – som på den här bilden alltså.

Kan väl säga som så att fotot blev fett underkänt av två civilingenjörer. Den ena hävdade att man inte såg berget, den andra efterlyste en sprängd bergslänt.

Bergslänt 2
Hade fortfarande inte lärt mig lektionen. Fick en vetenskaplig utläggning om vad en bergslänt egentligen är och tyckte att det nog inte skulle bli ett problem – jag menar det finns ju hur många byggarbetsplatser med bortsprängda berg och hål i marken här i Täby just nu. Den här bilden var visserligen föga upphetsande men ändå riktigt lyckad tyckte jag själv:

Även den blev underkänd. Visserligen såg civilingenjörerna berget den här gången. Ja det gick ju knappt att missa. Nu låg bergslänten på fel ställe. Den borde ha legat nära en motorväg eller ett järnvägsspår.

Att lära sig en lektion den hårda vägen
Kan försäkra er att jag nu (äntligen) har lärt mig lektionen – den hårda vägen som alltid. Hovfotografen och kollegan Anders mejlade två bergsläntar som hårt beskurna blev godkända av civilingenjörerna…

Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

PS. Sorry för tråkbilder idag, men de är dom enda jag tog i helgen, men jag hoppas att ni gillar texten i alla fall;-) DS.

24 kommentarer:

Mias Mix sa...

Jag blir alltid glad när jag är inne på din blogg och det behövde jag lite extra idag så tack för det! Du får VG av mig! Och annars hade du kunnat låna en Machu Picchu-bild, då hade väl inte dina kollegor kunnat gnälla på att det inte är något riktigt berg ;)

Olga T sa...

Ha ha! Du är ju för underbar! Självförtroende har du också. Jag tror du kommer att erbjuda dig att fota igen. Eller? Visst är det svårt att fota vissa saker. Just höjdskillnader är en sådan sak.
SV: Mina gula golfskor är jag stormförtjust i! Jag vet inte om det är modernt för tjejer med röda byxor. Själv känner jag mig väldigt vågad, men glad i dem. Mina golfkompisar påpekade i lördags att där kom en man som var likadant klädd som jag.....frågan är om där inte var en till.. Men vadå? "En kan väl klä sig som en vill." (Provar det nya "man-uttrycket" som jag inte gillar)

Beppan sa...

Det måste ju ha varit direktiven som var undermåliga - inte dina bilder!

Rantamor sa...

Ja du att fotografera är inte lätt och en bergsslänt, ja det tycker jag nog att ditt förta foto var, ja kanske inte ett berg men en liten kulle var det ju allt.
En kulleslänt kanske !!!

Jo, ja jag har allt varit lite frånvarande senaste tiden på bloggen. Fick ett fotojobb till en hemsida som jag jobbat med lite och sen har jag precis idag gjort färdig bröllopsboken till bröllopet jag fotade i sommar. Ett kul jobb men eftersom jag inte gjort en fotobok förut så var det lite ovant och 80 sidor blev det.
Men nu var det gjort bara att vänta att jag ska få hålla boken i min hand och se hur det blev som färdigt.

Men nu är jag nog snart på banan igen och kanske tillåmed att jag börjar hinna pytsa in en söndagstriss.

Ha nu en fortsatt trevlig början på veckan !!!

Tjingelingen från Rantamor.

Rantamor sa...

Förresten tror tusan att jag ska adoptera Ruth hon är ju bara för skön....men inte som barn, för vill inte ha flera...men som barnbarn skulle hon passa perfekt...

=) =)

Eva Trillian sa...

Det handlar väl egentligen inte om att bilderna du tog var fel - det var väl så att de hade en tydlig bild av hur det skulle se ut ;) Så tydlig att kanske borde gett sig ut och letat rätt på den själv ;)
Men, nu fick vi ju alla lära oss allt om slänter och berg - nyttigt!
Sv: Tack för sin kommentar hos mig. Ämnet är värt att lyfta. Själv har jag det bara nu :) Väldigt bra. Men det kommer alltid finnas en smärta över hur barnen kom i kläm ... hela tiden! Nåväl - en dag kanske kommer när vi alla tre säger att det är "water under the bridge", vi hoppas det!

Husbilen-Ellen sa...

Så klart texte när bra och leendet kommer på plats. Elisabeth

kajsaLisa sa...

Jag har alltid uppfattat en bergslänt som något relativt slätt, naturligt och svagt lutande.
Men det är klart, jag är ju inte civilingenjör :)

Susjos sa...

Tycker att din första bild är en bergslänt jag. Trodde först den var från vår stuga! Så himla likt, men sen såg jag hus där i bakgrunden,som inte hör till ett sommarstugeområde!

Margareta sa...

Det var inte igår och kul att kolla in här och se att du fortfarande roar och skriver - och fotar.

Lustigt att du skulle fota berg under helgen då jag var på ett berg och fotade igår. =)

Jag är inte tillbaka men ska mata in en massa bilder, och då menar jag massor som jag inte förväntar mig att någon ska orka med, men jag har föresatt mig något och de ska fixas de närmsta veckorna.

Däremot ska jag lite smått försöka ta mig tillbaka till bloggvärlden när det är avklarat, åtminstone är det en tanke.

Ha det gott och jag kommer absolut att komma tillbaka lite oftare än det skett de senaste månaderna.

Unknown sa...

Alltid intressant vad du har på gång.
/Kiki

Kerstins foto sa...

Hahaha, ja inte verkar det vara lätt att hitta rätt objekt för dig med de där kollegorna. Jag tycker att du lyckades bra med bilderna. :)

Herr Nilssons Fru sa...

Nä nu tycker jag de var lite känsliga, bilderna är ju hur bra som helst o till o med de från slätterna skulle se bergen, ja kanske mest:)
Kramiz

Monica sa...

Slänt som slänt eller hur, gillar din första bild.

Undrar om jag också hamnat på minus, i så fall är det inte första gången :-)
Ha en bra dag i gråvädret

Steve sa...

Bergslänt var ett nytt uttryck för mig. Bergsluttning känner jag till och enbart slänt. En slänt tänker jag mig något som är anlagt, t ex i en trädgård. Det här kanske blev hårklyverier som avviker från ämnet, men så är det ju också bara en kommentar i högen.

Ama de casa sa...

Jag tycker dina bergsslänter är jättefina och att dom där civilingenjörerna inte har rätt ögon... :-)

cat sa...

Jag säger som Kajsa Lisa, fast jag är ju inte heller civilingenjör förstås.
Tycker att dina försök till bergssläntsfotograferingen är klart intressanta, så av mig får du godkänt :-)

Anitas Malta sa...

Du är duktig du och väldigt modig som ens tog dig an uppdraget ;-) Inte lätt att komma igenom det nålsögat när kraven är hårda. Tycker du lyckades ypperligt.

Dessutom är du en helt underbar bloggare och bilderna är inte alls trista. De är ju intressanta och en förutsättning till din informativa text ;-)

Eva Trillian sa...

Sv: Utmaningen antagen ;) Vad rekommenderar du för deckare?

Hörni sa...

Jag brukar försöka fota en riktigt brant bergsslänt som vi promenerar uppför ibland, men det är stört omöjligt att få till ett foto där man ser hur brant det är. Så jag tycker du lyckades bra. :)

Marit Johansson sa...

Hahaha... jag hade tolkat som du. Första bilden helt klart en bergslänt!

Stare Ström sa...

Fotografens vedermödor i fin tolkning!!!

Rigmor sa...

Hahaha...ja jag gillade texten, och bilderna till den också! Men dina vänner (?) ingenjörerna, dom tyckte jag var lite humorbefriade och lite väl smalspåriga. Ska det vara så petigt i deras värld...? Fördelen med hela projektet skulle väl vara då att du fick en massa frisk luft på köpet....
Jaha...bara för att du skrev att det var lite roligt med alla tokiga spam man får så har jag ju börjat läsa dom också...Å tänk, inte visste jag att jag var en så betydelsefull person för så många, som jag inte ens känner!!
Kram kram

Life of Johanna sa...

Vi lämna stockholm vid 9:30 med bussen så vi slapp simma hem :) men det regna fram till skånegränsen sen blev det fin väder igen :)

Bergsläntar kan se så olika ut :)