torsdag 30 juli 2009

Åter på hemmaplan


Borta bra men hemma bäst bruker man säga. Den här gången är varken mannen eller jag sä säker på att de stämmer. Det vi definitivt vet är dock att vår semester i Sopot måste klassas bland de "Top Five", ingen tvekan om den saken.

Hemresan
Hemresan på båten var helt "stormfri", den var till och med så lugn att vi somnade vid midnatt och inte vaknade förrän klockan nio då högtalarrösten berättade att frukost med hembakat bröd stod klar i kafeterian. Då Polferries är en mycket civil färjelinje bjuder dom på frukost (ingen buffé utan man får välja själv och får det man valt upplagt på tallrik) till klockan 12. Vi åt vid klockan 11:00... precis som vi brukar.

Era kommentarer på mina inlägg
Jag är jätteglad över era kommentarer på mina inlägg om Sopot. Hoppas verkligen att fler av er blir sugna. Det gäller inte minst er som har två eller fler barn. För både föräldrar och barn är Sopot ett paradis. Och för föräldrarnas plånbok ett rent nöje.

Reskassan
Vi försökte verkligen bli av med reskassan under vår tid i "byn". Vi lyckades inte trots att vi åt 30 mål (lunch plus middag) under tiden, alltid med en öl eller vin till. Självklart blev det eftermiddagsfika (i Sopot är det bäst att beställa en dubbel espresso med uppvispad mjölk vid sidan om istället för en cappuccino) och en liten pubvandring på kvällen.

Fyra och ett halvt plus
Från vår sida kan vi bara tacka Sopot, Gdansk och Gdynia för en suverän semester. Området är Polens populäraste semesterområde. 85% av semesterfirarna är alltså polacker, vilket betyder att antalet tyskar och engelsmän är ytterst begränsat... en stor fördel tycker jag!!! De få som fanns på plats var uppfostrade!!!

Varför inte fem plus
Två saker: 1. cyklisterna som kör på sina moderna cyklar (inkl. mountain bikes av senaste modell) med mycket hög fart utgör en livsfara runt strandpromenaden.
2. Pendeltågsstationerna är en katastrof. De är inte anpassade för funktionshindrade (medan allt annat är väl i klass med Sverige), de är skitiga och nerklottrade. Sopots station håller på att renoveras just nu, så...

PS. Bilden ovan förställer tavlan jag köpt på konsthantverksmarknaden i Sopot. Föll pladask... igen. Kunde inte låta bli, ni förstår.
Om ni vill kan jag lägger upp fler bilder imorgon. Men kommentera gärna vilka slags foton ni vill se. Jag gör allt för att ni ska bli sugna att åka dit. Å nej, jag får inte provision av någon... än ;-) DS

3 kommentarer:

anne sa...

Verkligen intressant detta med Sopot och Polen.

Berätta gärna hur ni reste och hur ni fixade boendet!

Figuren på tavlan är säkert släkt med Elliott! :)

Olga T sa...

Välkommen hem!
Välj du så tittar jag:)

Anonym sa...

Jag gillar tavlan, den var väldigt fin!

Jag skulle vilja se mer foto av hur där ser ut!
Du sa att det var ett bra resmål även för barn, några tips?

Välkommen hem förresten! =)/Jess