måndag 6 juli 2009

"Radde-land"

Sedan i lördags har jag frågat mig många gånger vad vi stockholmare har gjort för att förtjäna detta eländiga väder. 12,6 grader vid klockan 7:15, 14,6 grader klockan 20:20. Jag vet att Göteborgare, skåningar, norrlänningar med mera ibland anser att vi är gapiga, stöddiga och "bratsiga". Och visst finns det vissa utvalda delar av stor-Stockholm där det bor personer med dessa egenskaper. Men inte ens dom har gjort sig förtjänta av en sommar som varar i mindre en två veckor. Och vad har vi andra gjort för att vädergudarna jämt och ständigt bestraffar oss?

Solceller
Min hjärna drivs (delvis) med (sol-)celler. De behöver laddas upp åtminstone under två månader per år. Resten av min kropp är batteridriven, vilket betyder att mina Duracell-kanin-egenskaper har slocknat för länge sedan. Mindre än två veckors sol och värme räcker inte för att jag ska skutta runt under årests resterande 50 veckor.

Radde-land
Den 14 juli sticker vi till (förhoppningsvis) varmare breddgrader. Två och en halv vecka extra laddning av solceller och batterier. Vi sticker till "Radde-land".
Ni får gärna gissa vart vi ska om ni vill.

Ledtrådar
- Landets fotbollsförbund grundades 1919.
- Landet har varit med i sju VM-slutspel.
- Två i detta land födda fotbollsspelare spelar/spelade i Bayern München.
Vid rätt gissning utlovas en cyberklapp på axeln och en länkad ledtråd till vinnarens blogg ;-)

PS. Bilden visar en LED-ljusslinga i trädgårdsnät som inte avger någon väl behövlig värme. Men den är så himla snygg tycker jag. Hittade lampan i Bogesunds Slott för några veckor sedan. DS

12 kommentarer:

Lissen sa...

Vad härligt du skriver Beate! Jag tror också att jag drivs av solceller! Mer sommar åt folket!!!!! Vare sig man är skåning norrlänning eller en 08!

Undrar om det är till Spanien du ska, men såg att Guatemala landslag bildades 1919. Fast dom har inte varit i Vm 9 ggr. Så jag gissar Spanien!
Gillar ju cyberklappar av min favorit 08 tjej!!!

Lissen sa...

Tyckte jag kände en cyberkram. Den gjorde gott! Du har så rätt, lite lagom värme för oss i den här åldern,l!
Vet inte om jag vågar gissa... avslöjar ju bara min brist på kunskap.
Det är inte bara i mattematik den behöver förbättras,hihi!Om du fattar vad jag menar!
(Fast kan det vara England)

Herta sa...

Bedrövligt väder. Man får göra något vettigt inomhus istället.

Mrs Bettan sa...

*Idag var det ju skitkallt. T.o.m. jag frös och var tvungen att sätta på mej en tröja. Usch, håller med dej, bättre med värmen än detta elände. Men de har lovat bättring inför nästa helg. Ska du till Tyskland eller? Jag var inne ett tag på Portugal men jag tippar Tyskland. Kul att få veta svaret sen.
Kramis MrsBettan

Jess sa...

Jag har ingen aning men gissar på Italien eller Tyskland!

Malin B sa...

Inte ska du till Manchester City iallafall. ;)
Brasilien ville jag gissa men när jag googlar lite så stämmer det inte så ge dig du ut i världen vart du vill så får jag läsa här sedan! =)
Jag håller tummarna för att du får en glad, solig och rolig resa. Själv är jag helst hemma!
Jag är utrustad med både gummistövlar, regnställ, solcreme...

Daniel sa...

Gissar på hmmm.. Italien!

Per-Anders sa...

Jag gissar att du ska resa till Frankrike. Deras fotbollsförbund bildades 1919 och just nu spelar Franck Bilal Ribéry i Bayern Munchen.

Artlover sa...

Nä nu spelar vädret ingen roll, alla fall för min del. Man jobbar ju. Då kan det vara dassigt som helst. Har du hört ngt. om jobb då?
Erkänn att du gillar mina fötter:-)
Kram

Simon sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Simon sa...

klurigt :) jag gissar på Polen

Lissen sa...

Här har det varit regnskurar idag och det är "svinkallt". Imorgon börjar min första semesterdag. Sovmorgon och fika i sängen, kanske blir min start på dagen.

Gissningarna haglar, ser jag, hihi!
Ha en skön kväll, min vän!