lördag 25 juli 2009

Sopot är inte bara Monte Cassino


Vi har bara haft två regndagar under vår vistelse i Sopot - förra lördagen och idag. Så kom inte till denna fina stad på en lördag ;-)
Sopots huvudgatan med otaliga restauranger, pubar, olika konstnärer, gatuartister med mera heter Monte Cassino och den är cirka 800 meter lång. Där kan man flanera upp och ner många gånger utan att tröttna. Men det finns mera att upptäcka en regnig dag som denna:

Vild skog
Sopot är byggt "på två nivåer" om man säger så (ungefär som Uppsala). Den nedre delen består av huvudgatan och stranden plus den 500 meter långa piren. Den övre delen består av ett "berg" med vild skog. Denna labyrintaktiga skog med fina stigar, små bäckar, enstaka mini-sjöar och många trappor utforskade vi idag. Träden fungerade som paraply. Dagens upptäckt hade räckt för att göra minst fyra portioner "Sniglar med vitlökssmör" Stora rackare var det också.

Bajspåsar
Det finns många hundar i Sopot, både stora och små. Ägarna är mycket noga med att förse de stora jyckarna med munkorg medan de springer fritt utan koppel. Schysst då jag är vettskrämd för hundar! Däremot har bajspåsar inte uppfunnits än. Hundskit hittar man lite varstans... speciellt på skogsstigar. Och ja, både maken och jag trampade i någon hunds lösa avföring. Tur att det kom en rejäl regnskur senare när vi återigen befann oss i den nedre delen av Sopot ;-)

PS. Bilden överst visar Sopots Grand Hotel som är väl i stil med Stockholms ditto, fast här ligger hotellet direkt vid stranden. DS

6 kommentarer:

anne sa...

Har de inte någonaction på Östermalm där de placerar en flagga i alla hundskitkorvar på gatorna?

Den du fotat skulle få plats med hela FN:s fanor....

Ulrica sa...

Vilken underbar attack på bajset... Små blå plastgubbar - inte är det väl du som hade med dig dem hemifrån. Eller? I så fall helt sjukt fantastiskt underbart:)

Om inte så är det i alla fall en sjukt fantastiskt underbart foto:)

Jess sa...

Nej, hundskit kan man vara utan!
Men hotellet ser riktigt fint ut!

Malin B sa...

Skulle JAG vara känd för att dra på mig Bra-att-ha-saker?
*Kliar mig i huvudet!*
Hm... Jag som har blivit mer och mer duktig på att inte förse mig med sådant och "rensa ut" och lufta upp. Det var ju just därför de där listerna inte fick plats hos mig.
Jag har gett dem till min dotter så i morgon åker de upp hos henne och det blir så bra så. ;)

Tvi vale för folk som inte plockar upp efter sina hundar!!!

anne sa...

Har du åkt vilse igen eller har du bara inte bloggat? :)

Lissen sa...

Vad spännande att upptäcka en ny stad, på alla nivåer och i alla vrår.

Hade du med dej gubbarna, till bajsbilden?