söndag 19 juli 2009

Som hemma - fast ändå inte

Om man tittar ut så har det regnat in sig och om jag kollar det stora matbordet i vardagsrummet så ser jag samma "belägring" som hemma på vårt bord i köket. Vad gör man när det regnar om man är i Täby: Maken kollar MotoGP på TV medan jag bloggar eller gör något annat framför datorn. Så det känns precis som hemma.

Inte helt som hemma
Här kommer några roliga skillnader, som visar att vi ändå är utomlands:

Inne
Här finns ett jacuzzi badkar + massagedusch i badrummet, mmmmhhhhh!!! Har inte testat jacuzzin än. Duschen är en skänk från ovan.

Ute
I tätort är övergångställen målade som polkagrisar i vitt och rött, så att förhoppningsvis även färgblinda bilförare har en chans att upptäcka fotgängare. Dom kanske ser oss tvåfotingar men det innebär inte att de stannar.
Här finns lagliga u-svängsfiler. Till och med u-svängssymbolen är skräddarsytt och visas på rödljus. Suveränt!
Vid grön gubbe spelas det en truddelutt vars ljus avtar ju längre tiden går. Vänligt, välkomnande och roligt.
Här visar trafikljuset alltid grönt för högersväng, det vill säga att alla filar på den korsande trefiliga vägen fortfarande har grönt. Har man bara ögon i ryggen så är denna trafikregel helt okay... i Polen.
Varje land har ju sin egen "uttryckningssignal", så även polisen i Polen. Sirenen skriker ett tag, sedan hostar den två gånger för att återgå till skrik, harklar sig igen två gånger osv. Ungefär som bebisar alltså.

Dagens lunch
Slutligen måste jag bara berätta om dagens lunch: Zurek, som inte alls uttalas som ordet ser ut utan bryter tungan av en vid ett försök till uttal. Soppan görs på surdeg, kött, korv eller fisk. Jag som verkligen har ogillat soppor i hela mitt liv har blivit frälst här faktiskt

6 kommentarer:

Jess sa...

Jag har lärt mig väldigt mycket om Polen, alltid roligt att läsa! Hoppas regnet avtar snart...

Jess sa...

Ang PS så fanns det ett program på datorn där en kille visar hur man gör, väldigt bra. Första avsnittet jag såg handlade om att lägga färg på svartvitt. Mycket bra för nybörjare!
Ha en bra dag!

MaMalena sa...

Verkar som ni har kul i Raddeland. Själv är jag tillbaka på jobbet.

Jag har bara haft regn TVÅ hela dagar på min semester (+ fem skurar övriga dagar)!
Så jag är så nöjd! ;)

/Malena

anne sa...

Men soppor som är så gott!!! Bra att du lärt dig nu! :)

Lena sa...

jacuzzi badkar + massagedusch!!! Det ser ju super ut :D

Ha en skön kväll, kram

Ulrica sa...

Det låter som en sköööön semester, trots lite regn.