måndag 27 juli 2009

Måndagens överraskningar


Överraskning 1
Är man borta i 16 dagar behövs det 16 par trosor och lika många par kalsonger. Har man diskalkyli ;-) så hittar man efter 12 semesterdagar 5 par kallingar och noll par trosor i garderoben. Recycling, "inside-out"-metoden... nej inköp av fyra par nya på re-Reserved i Sopot.

Överraskning 2
Med lite fantasi är det lätt att föreställa sig två turister från Sverige, med karta och kompass mitt i skogen i jakt på en av de nordpolska (mycket väl kamouflerade) försvarsställningar. De finns markerade på kartor runt om i området här. Kartan visar att "Batalyon 11" ligger högst upp på ett berg med bedårande utsikt rakt ner till stranden och havet. Den vyn måste bara plåtas, eller hur!??
Var är kameran, ja var är handväskan som kameran finns i?
Vi hittade aldrig försvarsställningen men väl handväskan. Den sistnämda låg - väl kamouflerad - under min jacka på förarsätet i bilen. Nej, vi har inte tråkigt här om ni undrar. Denna extra (an-)spänning som varade i drygt en timme var ganska onödig, egentligen ;-)

Tack Anders!
Din kommentar på gårdagens inlägg var precis vad jag behövde (veta): "man blir smart av att äta fisk". Väntar bara på att visa upp min nyvunna smarthet från och med torsdag i Sverige då vi åker av båten i Nynäshamn.

8 kommentarer:

Anonym sa...

"Batalyon 11"

http://www.youtube.com/profile?user=alanheath&view=videos&query=hel

http://www.youtube.com/profile?user=alanheath&view=videos&query=gdynia

http://www.youtube.com/profile?user=alanheath&view=videos&query=gdansk

Jess sa...

Fast nu efter Polen kommer du inte lida av diskalkyli, du har ju ätit fisk!

Olga T sa...

:)
1. In och ut!!
2. Var var orienteringen lättast: I parkeringshuset eller i skogen?

Jo man ska vist bli smart av att äta fisk, jag kanske får ta mej en tur till Polen och se om jag kan börja uppskatta fisk.

Daniel sa...

Huh jam slutet gott iaf!

Lissen sa...

Hi hi diskalkyli, det delar ju vi!
Onödig spänning ute i busken också.
Känner igen mej där också!!!!!!

anne sa...

Varför tittar man på försvarsställningar? ;)

Ulrica sa...

Tänk att det inte bara är jag som packar... tokigt. Så glad man är vid de tillfällena att man befinner sig i en civilisation:) Ut och in är bara för de som gör lumpen... på sin höjd:)

Men så mycket fisk. Det hade ju inte fungerat för mig förstås... fast det kanske skulle göra under med min intelligens:)

Malin B sa...

Underbart med människor som aldrig har tråkigt och kan konsten att underhålla både sig själv och andra med sina framfarter! ;)
Inte det minsta konstigt liksom.