lördag 2 juli 2016

Lördagscitat #50


Gareth Bale en av Wales förgrundsfigurer under Euro 2016. Foto: UEFA.

Citat: I love an underdog. No, I don't necessarily mean the cartoon. I mean like David, as in Goliath, or the Bears, as in The Bad News Bears.

Källa: Nancy Lublin

Här får ni mitt matchreferat från igår kväll på köpet. Läs det om ni vill. Fotboll har varit mitt liv sedan pappa tränade upp mig som målvakt sedan treårsåldern.

Wales-Belgien 3-1
Några David mot Goliat matcher har vi ju fått uppleva under detta mästerskap. Den här var definitivt en av dom. Och David vann än en gång. Älskar detta Wales som gjorde en bragd mot ett som vanligt upphaussat Belgien. Ett Belgien som liksom aldrig levererar enligt mig. Wales i en semifinal hade väl ingen av oss tippat – eller?! I den semifinalen möter detta härliga gäng nu Portugal. Å Portugal har ju inte direkt övertygat om man säger så. Nu kan allt hända!

1-0 av mohikanen
Kan säga att jag inte var ett dugg ledsen när jag läste i Sportbladet att två av de ordinarie belgiska backarna var borta – en skadad, en avstängd. Nej verkligen inte. Men när den tatuerade mohikanen Nainggolan gjorde ett otroligt snyggt mål för Belgien i den 12:e minuten var jag ändå ganska säker på att Belgien skulle gå emot en storseger. Så fel jag hade. Belgien ägde ungefär 30 minuter av matchen – en kvart i första och en kvart i andra halvleken. Resten handlade om ett helt, helt underbart Wales. Det var inga kontringsmål direkt de gjorde utan lilla Wales ägde stundtals matchen. Segern var mera än välförtjänad, och snygga mål blev det också.

Rugbyuppställning
Gillade förresten Wales rugbyuppställning vid hörnor. Fräckt! Den uppställningen resulterade bland annat i kvitteringsmålet 1-1.

En mohikan och en mopp

Två belgiska spelare som utmärkte sig genom sina frisyrer. I ärlighetens namn måste jag dock säga att mohikanen Nainggolan (t. v.) gjorde ett otroligt snyggt mål också. Till höger moppen Witsel. Foto: UEFA

Utmärkte sig Belgien då?! Visst gjorde dom det. I deras lag fanns två ”moppar” (ordinarie Witsel och inbytte Fellaini), en blond och tatuerad mohikan Nainggolan samt de två nya – icke samspelta backarna Denayer och Lukaku med Jamaica-look. Men frisyrer vinner ju inga matcher direkt om man säger så.

Fler lördagscitat hittar ni hos Marie i Skrifvarstugan.

PS. Om Wales kan borde Island kunna, eller vad tycker ni?!!! DS.

20 kommentarer:

Margareta sa...

Hahaha ... efter att ha läst dina senaste två inlägg om den där grannen (som många av oss har) och så kul att komma tillbaka och se helt underbara bilder hos dig - ser att du även börjat att fota andra levande varelser - katt, mus och fågel.

Kan berätta att jag också har lite koll på fotbollen, även om jag får fråga vem som spelar och vilka som har de olika färgerna på sina kläder. Den enda jag känner igen, utan att fråga, är Ronaldo i Portugal då jag tycker att han ser ut som en Kendocka.

TV:n står på här i Linköping mest hela kvällarna och jag finns i rummet så som tidigare skrivits, lite kolla har jag allt och på söndag ska jag absolut se, vet till och med vilka som spelar. Ikväll vet jag också och hejar på Italien och då handlar det bara om att jag tycker italienare känns skönare (även om jag har en störtskön tysk bekant) samt att de levererar supergod mat, landet är vackrare och för att inte tala om språket. =) Hahahaha ... mina kriterier är inte riktigt enligt övriga fotbollsfans.

Nu hoppas jag att komma tillbaka oftare och mer kontinuerligt då jag lägger upp vad jag vill =)

Ha det gott i sommarstockholm.

FREEDOMtravel sa...

Det är de små ländernas år i år :) Jag måste väl kika lite på söndag kanske... ;)

Anonym sa...

Tack för rapporten! Liksom Susjos make
satt jag också på en barstol och såg matchen.
Kom in en aning sent, men slutet var ju helt OK!

Hoppas få in Island-matchen på min TV i morron.

Ruth i Virginia

Klimakteriehäxan sa...

Jag har sett mycket mer EM-fotboll än jag trodde jag skulle. Är inte jätteintresserad, egentligen. Men ja! Davids kamp mot Goliat gör ju alltihop så spännande! Heja Irland! Heja Wales!

Paula i pörtet sa...

Hej! Totalt ointresserad av fotboll, men, jag har upptäckt en ny underhållning, att lyssna till radioreferat under matcherna! Jag sitter och pysslar, målar mest, o samtidigt får radion hålla mig sällskap. Dessa tider erbjuds inte så mycket annat än fotboll, och ack så duktiga kommentatorerna är! Jag är full av beundran, inte minst för de genomduktiga kvinnor som refererar.

Ama de casa sa...

Jäpp! Skulle vara kul med Island - Wales i finalen :-)

Jag gillar när dom har såna där frisyrer. Annars ser jag inte skillnad på dom... Henke var den jag klarade bäst då när det begav sig och han hade rastaflätor ;-)

Ikväll tror jag Tyskland vinner :-)

Anonym sa...

Håller med om ditt sista ps... island har imponerat så till den grad att till och med jag tittat på fotboll som inte innefattar mina barn i år. 😉

nalta norrland sa...

Önskedrömmen är ju Island Wales som möts i final :)
J trodde ett tag igår kväll att jag fått nå psykbryt då jag plötsligt kollade på fotboll, var ju tvungen att hejja på Wales :)

Comsi comsa sa...


Ha ha ha, hur visste jag att du skulle kommentera frisyrerna? 😁
⚽🙊⚽🙈⚽🙉⚽🙈

Laddar inför morgondagen jag. 🙊

Kram ❤

BP sa...

Svar till Ruth in Virginia:
Kul att EURO 2016 visas i USA. Å självklart satt du på en bar och kollade. Tänk dig en "drömfinal" mellan Wales och Island. Det vore väl nå't.

Såg förresten att du kommenterade hos Margareta och undrade var hon håller hus. Hon bor i Luleå med sin sambo, men har släktingar i Linköping, där hon ofta befinner sig. Hon och jag har aldrig träffats irl, men har följt varandra i bloggvärlden sedan 2009. Coolt, eller hur!?

Ditte sa...

Tack för ett härligt referat! Och visst är det de små ländernas år i år.
Och det gälle rju att stick aut på ett eller annat sätt; antingen spelmässigt eller frusyrmässigt. Men i gårdagens match var det ju det waelsiska spelet som stack ut. Rejält!
Nu väntar Tyskland mot Italien. Här tror jag på Italien om de har spelare kvar. Många gula kort är det....
Önskar dig en trevlig fotbollskväll.

Margareta sa...

Svar till din kommentar -
Det är nog så och även om det inte blir lika mycket som tidigare ger bloggen ändå större utrymme för valfrihet mot alla andra bildsidor. Mycket uppåt har jag tittat nu och konstiga perspektiv blir det allt. Det tycker jag att du ska göra, skicka dem upp till Ö-vik.
Den är väl inte direkt rosa, mer cerise kanske. Men på äldre dar har jag insett att rosa är en färg som jag faktiskt passar i, så lite finns det.

Och om du kollar på klockslaget ser du att jag passar på med datorn när det nu gått 23:55 av matchen. Men har koll på att det står 0-0, kikade upp lite.

KajsaLisa sa...

Hmmm, tror jag har lite svårt att häng med i det här inlägget :)

Anonym sa...

Hej, igen!

Det blev ännu en eftermiddag på barstolen, men orkade inte
sitta igenom övertidsspelandet (jädrans hårda trästolar)
Hoppas kunna ta in morgondagens match hemma i gästrumssängen.
Resten av huset är under modernisering - A BIG MESS!

Ruth i Virginia

Anita Malta sa...

Eftersom fotboll inte alls är min grej nöjer jag med att kommentera mohikanen och moppen istället. Deras frisyrer alltså, nä, inte riktigt min grej det heller :-D

Carita Liljendahl sa...

Tror att Island kan slå värdnationen - laget kan nå hur långt som helst nu.
Finns en massa roliga frisyrer i årets EM - jo :-)

Steve sa...

Trodde jag kommenterat här, men icke.
Rugbyklungan tycker jag var något nyskapande. Ska bli intressant att se om det kommer efterföljare,
Frisyrerna och tatueringarna har jag slutat titta på.

Husbilen-Ellen sa...

Då fick jag lite fotbollsnyheter!

Ulla Maria sa...

Visst är det kul när David slår till. Trodde som du att det var kört när Belgien fick in första målet och blev mycket glad när det vände. Tyvärr hade ju David inte mycket att säga till om i dagens match. Tror dock att Islänningarna är rätt nöjda med sin insats i turneringen ändå.

Eva Trillian sa...

Nu är det så att jag inte bara kommer hit för mina fotbollsuppdateringar längre - jag håller mig ajour även via andra sajter :) DET du. Det är Island som gjort det! De är vinnare i mina ögon - så nu kan det kvitta hur det går för de andra ;)