tisdag 5 juli 2016

Ett matigt inlägg

Döda torget

Täby Centrums döda torg har jag ju visat er ett antal gånger förut. Idag kan ni bevittna den första och hittills enda förändringen som har skett. Jo, man har ställt dit två foodtrucks som serverar thailändsk respektive indisk mat. Helt strålande – NOT!

Burger King

Här har någon ätit mat på Roslagsbanans perrong. Locket på dipsåsen måste ha flugit iväg och landat på marken, men färgen på locket är rätt så snygg;-)

Busshållplats

Så här såg det ut vid Östra Stations busshållplats klockan 11:00 idag. Picknick i en busskur. Behöver jag påpeka att en stor papperskorg står tre meter bort. Men det är klart, om bussen precis anlände när maten är uppäten så hinner man ju inte slänga skräpet. Suck.

Jappi

Nej, jag håller mig nog till den här maten hos Jappi i stället. Wokade grönsaker med scampi och ris åt maken igår hos Jappi vid Djursholms Torg. Där blev vi serverade maten, satt ute vid ett bord och njöt av det fina vädret. Skräpet dukades av omedelbart efter vi lämnat bordet. En lunch precis som den ska vara med andra ord.

25 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Den där sista bilden var verkligen aptitretande - det ser väldigt gott ut!

nalta norrland sa...

Vad är det för fel på de två foodtrucks med indisk och asiatisk mat?
Är det färgen ;-)
Jappi maten, sista bilden ser onekligen smaskig ut,


Hur var det nu, vad står BP för?

FREEDOMtravel sa...

Wok på restaurang är något av det bästa jag vet. Men det blir aldrig lika gott hemma...?

Days by Johanna sa...

Jappis mat ser mycket god ut! :)

Ja nu hoppas jag vi får hållas och pigga och krya, haha lät som vi är jätte gamla och inte precis över 30 :)

Ditte sa...

Foodtrucksen piggar i alla fall upp "Döda Torget" för det ser onekligen dött ut. Kanske kommer det nya foodtrucks varje dag och med olika typer av mat. Men att sitta där och äta avstår jag förstås.
Jappi ser lockande ut. Mat helt i min smak!
Picknick i en busskur kan jag avstå, men personen var kanske hungrig. Men det är ju ingen anledning till att inte lämna skräpet i en papperskorg.....
Hade aldrig hänt i Singapore för där är det höga böter för nerskräpning. Gäller både fimpar och tuggummi.
Bra kan jag tycka.

Geddfish ♥ sa...

Jag blir så ledsen av skräpiga utrymmen och även av vandaliserade dito.

Er lunch såg smarrig ut. Den kunde ha lockat mig. Kram!

Susanne sa...

Mums det där såg gott ut, bild 3 alltså ;)

Eva Trillian sa...

Sv:
Facebook är väl lite som livet – allt finns där och man utsätter sig inte för mer än man vill. Man kan sluta följa folk (lite som att sluta Umgås, i verkliga livet) om man tycker de är otrevliga. Men så, ibland smyger eländet in – vilket det också gör IRL (in real life = i riktiga livet) – genom en kommentar, en luftad åsikt, ett ilsket utbrott. Precis som IRL.
Facebook är vad det är och man får tycka vad man vill om det, precis om med allt annat, men att insinuera att det endast är mindre intelligenta personer som finns där, det är väl ett lite för enkelt sätt att avfärda det hela på.
På alla sociala medier kan man hitta omdömeslösa människor med höga röster – kanske för att vi alla har våra stunder av inte så speciellt genomtänkta åsikter och kommentarer – men mest för att en del tror att det är så enkelt när man kan vara anonym. På sociala medier tänker nog många att eftersom de är online så är de anonyma – men på facebook glömmer många att de sitter där med sina riktiga namn … eller så glömmer de inte alls. Det finns nog allt för många som tror att online-livet inte är på riktigt – och därför inte gills.
Numera kanske vi ska sluta använda IRL när vi pratar om det som utanför sociala medier – för sociala medier är så integrerat IRL att det inte alls håller att säga att facebook inte skulle vara en del av det.
Varför finns jag där? Ja, utan att egentligen känna att jag behöver försvara det så kan jag ändå berätta att det handlar om kontakter. Där har jag kontakt med många ungdomar som jag bryr mig om, och med bekanta som kanske har större behov av kontakten än jag, vad vet jag, de är trevliga och de finns där- vi skriver en rad då och då (nätets variant på att ha en lätt konversation på torget IRL).
Facebook är det stora fiket (kyrktrappan från förr) där nyheter utbyts, man ser vilka som dykt upp under dagen (så man vet att de rör sig – många finns där för att det är deras kontakt med den yttre världen, pga. Sjukdom som isolerar) och man kan kanske få sig ett skämt och en rolig tanke till buds. Men, som på vilket fik som helst, kontrollerar man inte vad folk säger och tar sig för i periferin, och ibland hör man vad de säger och upprörs. När jag upprörs – kanske irriterar mig, eller förfäras - och då säger jag något (om det är grovt nog och orken finns). Kanske skriver jag även om det någon annan stans (som i bloggen) och då förväntar jag mig inte att behöva ifrågasättas om varför jag finns på facebook. Som om det bara fanns förfärliga människor där. Då tar jag illa upp å mångas vägnar.

Underligt nog är de som är mest avogt inställda till facebook (och andra dylika sociala medier) de som inte varit där. Helt ok att inte ta del av sociala medier – men inte ok att dissa dem som gör det.

Moa sa...

Det är så tråkigt när folk skräpar ner :(. Vad god maten såg ut längst ner :)

Ama de casa sa...

Haha! Fyndigt med Döda Torget :-D Påminner om Skellefteås "Möjligheternas torg", tyvärr har ingen kommit på vilka möjligheter som finns där. Matbilarna serverar exotiska rätter som hamburgare och kebab där. :-)

Det är trist att det ska vara så himla svårt att träffa av papperskorgar...

Den där sista maten såg verkligen oerhört smarrig ut :-)

cat sa...

Wow vilken tjusig matbild!
Sedan kan man ju bara djupsucka över busskursbilden.
Tycker nästan lite synd om Täby, som har ett sådant dött torg ;-)

Ulla Maria sa...

Gillar bilden från "Döda torget". Det ser verkligen ödsligt och övergivet ut. Av antalet spartanska utemöbler att döma väntar man inte heller in någon större ansamling av hungriga besökare.

Comsi comsa sa...Skräp ogillas men snygg färgad mat den gillas.... :D)

Solig kram ♥

TantGlad sa...

Fin bild på maten även om det inte ser ut att vara nån mat för mig. Men smaken är som baken.
BILDER från vardagen gillas. Det är ju vardagen som är livet.

Ha det gött från mig och ett jäkla blåsigt sundsvall. Me not like

Emma, Sol som sol? sa...

Men nu blev jag ju hungrig igen!

♀ Sara Ben's ♀ sa...

hatar då folk äter och slänger saker på marken ist för soptunnan. Asäckligt och fult beteende tycker jag!

Det där med Täby centrum. Tkr dete nice haha xD Dete ju nice med utländsk mat xD bättre det än ett dött torg.

Susanne ❤️ sa...

Det är verkligen rent ut sagt "skit" tråkigt den som ritat det måste vara helt fantasilös :/
Blir så trött på alla som slänger skräp överallt !!
Vi bor i ett fantastiskt land men vad har hänt med folk ?? Man bara släpper skräpet där man står :( dom kanske behöver någon med sig att plocka upp skiten efter dom ...;)
Maten ni åt såg gott ut :) igår var vi på 50-tals bio med träsitsar och ca 40 platser och nya independence day filmen en det blev en märklig combo :)
Kram från Fårö

cat sa...

Jösses vilken blick du har! Hade inte ens tänkt på att katten såg ut sådan. Måste nog ha något att göra med hur ljuset faller för jag ser ju henne så gott som dagligen och har aldrig reagerat på att hon skulle vara så unik :-)

Eva Trillian sa...

Sv:
Skönt att kunna ha olika åsikter och låta det vara så :) tror vi har det om rätt mycket. Olika åsikter alltså. Det är ju halva nöjet ;)

Steve sa...

Döda torget!
Ja, vad ska annars denna plätt på jorden kallas.
Två foodtrucks. Hjälp!

Här ute på landet finns inga papperskorgar, men vi drömmer inte ens om att släppa allt när vi avslutat picknicken.

Måltiden på Jappis var däremot helt i min smak.

Anita Malta sa...

Ser liite öde ut där på torget ! De som ställt upp dessa två matbilar måste vara väldigt optimistiska men frågan är om det räcker så långt. Det där sista såg gott ut, väldigt gott :-)

Stare Ström sa...

Döda torget- verkligen! Kunde dessvärre ha varit här i stan där man också lyckats med konststycket att göra tomma torg. Men din lunch ser läcker ut.

Per-Anders sa...

Däremot verkar vädret ha varit strålande på torget.

Husbilen-Ellen sa...

Ser riktigt gott ut på din tallrik!

Carita Liljendahl sa...

Ja, det där torget har ju många år varit besynnerligt dött.
Bra med matvagnar men varför så få bord och stolar?