torsdag 14 juli 2016

Förälskelse

Sedan idag är jag förälskad på nytt. Japp, det är jag. Nej, jag har inte lämnat maken och hittat en ny, utan jag föll pladask för bostadshusen i Norra Djurgårdsstaden. Med tanke på hur ofta och länge jag har klagat och gnällt över alla tråkiga, fyrkantiga skokartonger som kallas nybyggen i stor-Stockholm, måste jag säga att jag idag hade ett fånigt leende på läpparna under hela promenaden. Äntligen en i högsta grad levande ny stadsdel som är en estetisk fullträff i alla avseenden. En fröjd för ögat helt enkelt. I’m in love:-) Hoppas ni delar mina känslor! Vill ni veta mer om Norra Djurgårdsstaden hittar ni mer information här och här. Om ni vill se fler bilder är det bara att säga till!


Läckert!


Kolla balkongfronterna på det högra huset. Mums! Ingen av byggnader liknar en skokartong


Det här huset var något alldeles speciellt. Har aldrig sett något liknande förut. Byggnadens fasad är nämligen klädd med zinkplattor. Tänk er en klarblå himmel och sol. Vilken effekt!


Yummie, yummie!


Den rostiga pelaren är såklart helt i min smak. En cool kontrast till det skymtande trapphuset bakom.

Hälsar på hos er under kvällen.

11 kommentarer:

Kolonilotta sa...

Du har helt rätt! :)
Wow vilka läckra hus. Förstår att du gick igång på dom! Härligt att beskåda ett verk från en arkitekt som tänker utanför boxen så att säga! :)

Ama de casa sa...

Och här fick jag en déjà vu igen... ;-) Okej då. Om du tjatar så - dom ÄR jättefina :-D

Geddfish ♥ sa...

Fattar att du smälte totalt för dessa husen ;)
Jag gillar dem också, faktiskt. Bild 1 och 2 var mest i min smak! Läckra!
Trevlig fredag!

cat sa...

Äntligen arkitektur som inte ser helt bedrövlig ut! Du ser jag är entusiastisk, men inte lika mycket som du. Sedan vet i tusan om jag själv skulle vilja bo i ett dylikt hus. Det är säkert lägenheter med öppen planlösning, vilket jag är svårt allergisk emot.

Steve sa...

Jag som är allergisk mot stadsmiljöer tilltalas ändå av detta nyskapande. Läckra "skokartonger" om man säger så.

nalta norrland sa...

Ooo jaa absolut, helt enkelt bara wow :)

Anita Malta sa...

Gillar liksom du hus som sticker ut och är absolut ingen vän av skokartonger så jag gillar vad jag ser. Så himla läckert och kul med nytänkade ooch lite annorlunda arkitektur. Här byggs det för full just nu ute på Tigne som när vi flyttade hit var ödemark. Nu växer det på höjden vill jag lova, den ena skokartongen efter den andra läggs på varandra, pyttesmå fönster och förmodligen svindyrt men i mitt tycke bara fult !
Nu måste det vara något fel på min dator eller mina ögon för jag ser exakt samma inlägg två gånger ! Hahahaa, jo, nog tror jag att du är förälskad, då brukar man ju bli lite konstig och förvirrad :-D

Eva Trillian sa...

Det är något extra skönt med vardagliga ting gjort vackra :) När någon tänkt till och brytt sig. Det gillar jag - i stort som smått. Förstår din förälskelse!

Jacob sa...

Mysiga hus. Skickade ett SMS till dej med Monicas mobilnummer, men det kanske dök upp som okänd avsändare om det nu var rätt nummer jag skickade till. Vi mår iaf hyfsat bra men ser fram emot fullständigt tillfrisknande

Anki sa...

Wow - verkligen annorlunda och läckra hus! Förstår att du förälskade dig i dem!

Olga T sa...

Coolt!