fredag 1 juli 2016

Fredagsnöje


Sådär i fotbollstider gäller det att passa på. Köper man ett paket bullar (med olika fyllningar) i miniformat får man en fotboll på köpet. Jag avstod, men var nära att sno en boll;-)
Vår favo pub som tillhör Järnvägsrestaurangen vid Östra Station fick sig ett besök. Ni vet, det där med vätskebalans är viktigt när det är varmt.

Kul att ni fick er ett gott skratt när ni läste gårdagens inlägg. Bloggens underrubrik är ju aningen förpliktande om man säger så. Får se om jag lyckas med att ge er ett leende även idag.

Väder
Nu har vi ju inte bara en granne i vår brf-länga utan många. En som bor ovanför oss brukar ensamt utföra projekt Grannsamverkan, vilket ju är bra i och för sig. H*n har inte bara järnkoll på oss boende utan också på vad som händer i tvättstugan, vad fastighetsskötarnas arbetsuppgifter borde vara, hur städningen fungerar och inte minst hur vädret blir. H*n älskar med andra ord att vara rejält negativ. Så när maken kom tillbaka efter en promenad igår kväll hälsade h*n maken välkommen hem, undrade var han hade varit och vad han hade gjort. När han svarade att han varit på långpromenad var h*n inte sen att replikera:

- Hrmpf, det lär du nog inte kunna göra imorgon. Då kommer nämligen himlen att öppna sig. Regn hela dan.

Nu hade h*n helt fel, som h*n brukar ha. Inte en enda regndroppe… än. Så maken och jag roade oss på stan i ljuvliga 22 grader.

PS. Den här gången har åtminstone tre bilder i högsta grad något med inlägget att göra;-) DS.

20 kommentarer:

nalta norrland sa...

Sådan tur att hen grannen inte kunde förutsäga vädret ;-) kanske hen kände av nått lågtryck i knät... det pratas ju en hel del om regn.

Såg på tv - Rapport att barn sitter inomhus med iPad, dator å Phone istället för att vara ute å njuta av sommarlovet, då ska man ju bada, fiska, spela boll å inte glo på en skärm.
Men barn gör ju som vi vuxna gör, inte som vi säger.

FREEDOMtravel sa...

Gillar dina stilstudier! Vi har också varit ute ikväll och fixat till vätskebalansen samtidigt som vi träffade vänner och kollade båtar. Det hamnar nog på bloggen på söndag (imorgon är det ju dags för gäst ;))

Ditte sa...

Östras restaurang är trevlig och där finns ofta något som blicken fastnar på. Din stil/personstudie är härlig. "Busy doing nothing", ett trevligt fredagsnöje.
Kunde du inte bett om en fotboll och sagt att du bidrog till ett mer hälsobefrämjande leverne genom att inte köpa bullarna. Tror det hade fungerat.
Grannar kan verkligen muntra upp. Ja, oss läsare...
Kanske är grannen från "Örebro", där man inte alltid sägs vara så optimistisk. Men givetvis är det bara ont förtal....
Och vilket tålamod maken hade...Berömvärt. Jag hade inte haft det.
Spännan de match och nu 1-1. Håller på Wales.

Guldkryckan sa...

Ja se grannar...vad ska man ha dem till egentligen? ;)

En öl sitter ju inte fel i värmen, som tur är så är det ofta varmt även om det regnar, i värsta fall kan man ju sätta på värmen också...viktigt med vätska ;)

Ha en fin helg BP :)

Days by Johanna sa...

Underbart med såna grannar, eller inte... Ni skulle ringt på och sagt du hade fel....

Tack snälla, men röstningen ahr gått bra mycket för alla som varit med bett vänner, läsare och okända (?) rösta så inte ens där kan jag ta äran åt mig haha

KajsaLisa sa...

Skönt att se att en i alla fall läser analogt Tänk att du lyckades avstå. :)

Meta sa...

Ibland undrar jag över varför de går på såna ställen när de bara sitter med mobilen och vad de nu gör..........
Ha det gott vädret blir som det blir de ha ju varnat för regn idag och det är ju klart mannen är ledig och vi skulle snickra. Vi får se.
Ha det gott i alla fall på lördagen
Kram Meta

Ama de casa sa...

Jag skulle nog ha slagit till på bullarna och struntat i fotbollen... ;-)

"Kul" med såna som "håller ordning" i föreningen. Vi har en liten tant som står för det. Hon har lyckats reta upp nån här i huset så till den milda grad så hon fick ytterdörren nedklottrad en natt... Ja, "milda grad" var nog fel uttryck. Inte särskilt milt där.

Kul att lilla Wales vann :-D

Susjos sa...

Visst regnade det i Stockholm igår? I alla fall i Sollentuna , upplyste sonen om. Kul att Wales vann. Nu håller vi tummarna för Island :-)...Hälsningar från Santa Barbara!!!

Carita Liljendahl sa...

Bra att du kunde hålla fingrarna i styr! :-)

Anonym sa...

Ser & läser mycket Bp & måste ju bara "hälsa" på ...
Hihi småler lite åt fotona & föredrar helt klart Läsa Tidningen & Fotbollarna fniss ❤️ ....
Ha det så gott/Kramelikram

Comsi comsa sa...Nä, nu tror jag vi får sätta fotbollsvarning på dig, hi hi hi....
Wales tog hem segern så vi vann!!!! :D))

Kram ♥

Ulla Maria sa...

Ser härligt ut med en kall öl och varmt väder. Vädret vi hade på västkusten igår hade nog mer varit i din grannes smak med regn, blåst och knappa 15 grader. Så här fördrog vi att dricka vår öl inomhus. :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Och jag hade ju köpt bullarna för jag ville ha bollen! Alltså, jag leker ju inte med någon boll så som de gör på TV just nu men det kan ju vara lite kul att kasta den i poolen eller så. Eller så kan man fylla den med betong och göra ett konstverk till trådgården...

Anita Malta sa...

Gillar dina bilder mycket, gillar ju att fotografera människor i olika situationer och miljöer och här har du vekligen lyckats galant att fånga personerna med kameran då de är helt omedvetna om att de är i fokus, alltså helt naturliga. Läckert på sista bilden där han som sitter i mitten även syns där i fönstret.
Tur att grannen hade fel :-D Håller tummarna för att det fina vädret håller i sig även under helgen !!

Kolonilotta sa...

Vettisjutton om Jag hade kunnat motstå bullarna! :)
Fotbollar däremot har vi liggandes överallt här.
Varmt och härligt var det hela kvällen igår. Regnet kom ca 01.30 i natt när jag var på väg hem. Men då gjorde det ju inget... :)

♀ Sara Ben's ♀ sa...

hahaha jag brukar också ha bilder som inte direkt har en koppling med inlägget, men brukar bli trist utan någon bild. Men nice iaf att du fick till det i detta inlägg^^

Delen med att snå en av bollarna var faktiskt lite kul haha

Hanneles bokparadis sa...

riktiga böcker på papper ser man inte ofta

Steve sa...

Fick man en bulle om man köpte en påse bollar?

Eva Trillian sa...

När ska de börja med att ge bort bollar om man låter bli att köpa bullar? Det kan ju folkhälsan göra i alla butiker ;)