tisdag 12 juli 2016

Hemester

Det är kul med nya ord. Lärde mig ett nytt idag – hemester - som betyder semester på hemmaplan. Ett helt perfekt ord som rubrik till det här inlägget tycker jag. Enjoy!


Ytterligare en helt fantastisk sommardag i stor-Stockholm idag – åtminstone till klockan 15:10. Efter en utmärkt lunch på ”finkinesen” Xian Köket gjorde vi en stadsvandring som slutade vid Östra Station. Ni ser väl de svarta molnen däruppe? Eller lägger ni bara märke till tjejen;-) Det är maken som tyckte att hon var utmärkt bloggfoder och kommenterade utstyrseln:

- She smells a bit fishy, don’t you think?

Älskar makens rappa käft och humor:-)

Strax efter klockan 15:00 satt vi med varsin öl i Järnvägsrestaurangens pub. Tio minuter senare brakade det loss ordentligt. Tycker att bilden förklarar uttrycket ”det regnar småspik” utomordentligt bra. Småspikarna föll ned i exakt 20 minuter. Det var riktigt mysigt att sitta under markisen på uteserveringen. Kan rekommenderas!


Här ser ni Restaurangens kockar. Nöden har ingen lag - alla tre är rökare…

Några timmar senare var vi åter tillbaka i Täby, där marken var torr och solen sken från en klarblå himmel. På tal om sol kan jag inte låta bli att visa er den här solstrålen. Lintotten är nog det sötaste barnet jag sett på länge. Pojken brås på sin pappa som var ursnygg och lika lång som maken - 1,95 meter. Frågade om jag fick fota sonen. – Självklart, svarade den stolta pappan.Hemester som sagt.


22 kommentarer:

Kolonilotta sa...

Åh! Jösses vilken sötnos! 😍
Här fick vi bara lite regn. Helt lagom så jag slapp vattna blommorna idag också! 👍
Men eran mängd ser nästan ut att kunna ta sig igenom markisen också!!!

Geddfish ♥ sa...

Hemester var ett häftigt ord!
Men, vad har vi, då? Panchester?
Den lille gossen, man kan säga som det är modernt nu, att "jag dör sötdöden" för så himla söt är det lilla charmtrollet!
På tal om längd, så är mitt äldsta barnbarn 1,88, hans far 1,90. Stiligt med långa män.
Kvällskram ♥

Ditte sa...

Vilken trevlig dag! Och lite regn behövs ju i dessa tider. Kanske inte i form av småspik, men de hamnade inte hos oss här sderut. Mer nubb!
Xian köket är ju toppen och vi har ätit där många gånger. Och jag gillar att jag kan få gära extrabeställningar av mat som inte finns på menyn...Inte på alla kinarestauranger det fungerar. Men här går det bra.
Bra avslut med stadsvandringen till Östar och en vätskepaus innan hemresan. Jag, det blev ju dubbelt av den.

Vilken lite "going" du fick tag på. Så söt!

Ditte sa...

Glömde! Hemester är ett perfekt ord! Anammas direkt!

Comsi comsa sa...


Den lilla är verkligen söt...
Ha ha ha, så jag skrattade åt makens kommentar. :D)))
Jag fotade också regnet, men det såg mest ut som spikar på mina foton. Det regnade inte utan det hällde ner vatten, men solen kom tillbaka lite här med.....

Godnatt och sov gott när det passar, kram ♥

Susanne sa...

1. Din bild blev så himla bra, man verkligen ser småspiken
2. Sötaste ungen EVER.

KajsaLisa sa...

Grattis, den regnbilden var verkligen lyckad. Att du fick så bra effekt beror troligen inte bara på att det regnade kraftigt utan att du har himlen stickande fram runt taket. Även om solen inte lyser så är den tillräckligt lus för att lysa upp bakifrån. Tänk på det när du försöker nästa gång.
Tjejen hade jag gärna sett framifrån och lillgrabben var härlig.

FREEDOMtravel sa...

Hemester är ett bra ord! Här i Tjeckien har det regnat i natt. Får se vad det blir för väder idag...

Ama de casa sa...

Haha! Det märks verkligen att du gillar rosa - på riktigt! :-D

Snyggt att ge uttrycket "regna småspik" ett ansikte ;-)

Grabben var verkligen ursöt!

PS: Att ha lagt bort dom där rykande taggarna sen 15 månader nu, det har verkligen underlättat tillvaron för mig på många vis. Det är inte lätt att vara rökare nuförtiden...

cat sa...

Det blir en hel del hemester för mig med start nästa vecka. Ser fram emot det väldigt mycket.
Du fångade verkligen det där regnet mycket väl! Kan förstå att det var mysigt att sitta torr och med en god dryck och bara titta på det.

Det var verkligen en gullig liten lintott. I vanliga fall brukar jag inte tycka att de där små är speciellt söta.

Annette sa...

Jag bara väntar på ett inlägg här där du berättar att någon av dina modeller blivit tipsad om att hon/han är med i din blogg, och litet stolt över att vara unik har tagit kontakt med dig över en fika någonstans :) Den rosa tjejen sticker ju ut i mängden, så det skulle kunna bli någon bekant till henne som tipsar om att hon är välkänd i bloggkretsar ;)

Lillkillen var ju för söt, vilka spjuverögon :) Blir nyfiken på hur pappan ser ut.

Varje gång du lägger upp bilder från Östra station blir jag nostalgisk. Det var alltid slutstationen när vi kom med buss eller tunnelbana, dels ända utifrån landet när jag var barn och ungdom, dels från Vallentuna när vi bodde där som vuxna.

Svar: Jag uppskattar ärlighet, fortsätt med raka rör, det är bara roligt :) Och när det gäller fotobloggande, så uppskattar jag dina personliga kommentarer, det är roligare att läsa vad någon spontant tycker eller kommer att tänka på, än två, tre ord om fotots kvalitet som egentligen inte säger så mycket. De som fotobloggar vill nog vara snälla mot varandra, och inte ge konstruktiv kritik. Det händer i alla fall väldigt sällan att någon påpekar att jag eller någon annan borde ha använt en annan bländare eller slutare, eller ljusat upp bilden, ökat kontrasterna eller mättnaden, eller fotat ur en annan vinkel. Men ärligt talat finns det inte så mycket att säga om själva fotokvaliteten mer än att det är snyggt med oskärpan i bakgrunden, skärpan på motivet och/eller ljuset. Jag är visserligen med i fotoutmaningen 365+1, men jag kommenterar också oftast sådan jag spontant kommer att tänka på när jag ser bilderna.

Ps. Förresten så är ni välkomna hit och hämta vinbärssnäckor när ni vill :)

Ulla Maria sa...

Håller till fullo med om att det kan vara mysigt att sitta under en markis medan regnet öser ner. Du lyckades verkligen dokumentera häftigheten i det. Att semestra på hemmaplan den här tiden på året är inte dumt.

Anki sa...

Hemester är absolut ett perfekt ord som beskriver precis på pricken vad man avser!
Skön kommentar av maken om den rosa tjejen :)
Vilken liten goding du hittade - såå söt - och fina bilder blev det - speciellt det sista!
Tusen tack för alla snälla kommentarer ... nästan så jag rodnar :)

Anita Malta sa...

Hemester ! Hahha.. undrar vem som skapade det kluriga ordet för semester hemma. Väldigt smart var hen iallafall. På tal om hen, ett ord jag sakta börjar vänja mig vid och som om jag förtått rätt är numera är etablerat vilket hemester kanske också blir :-)

Tjejen på första bilden sticker ut och sen kan man ju tycka vad man vill. Helt positivt känns det kanske inte spontant men jag gillar när människor vågar och inte bryr sig vad andra tycker vilket jag hoppas tjejen i rosa gör och det överväger det negativa.

Visst är det mysigt att sitta ute under solskydd när regnet öser ner och titta på alla andra stackare som inte gör det :-)

Sista bilderna är så himla superbra !! Förstår att pappan är stolt över sin charmige lille kill med glimten i ögat ! Och stolt ska du också vara som tog dessa bilder. Träffar du pappan igen ska du självklart tala om att bilderna på sonen finns på din blogg och där är det ju väldigt många som tittar. Ja, du behöver ju inte säga det där sista, det fattar han nog själv om han tittar in här :-D

Ama de casa sa...

Glömde: Hemester var verkligen ett jättebra ord :-)

Jacob sa...

Du saknar Monica har jag förstått. Hon råkade ut för en riktig diabeteschock och fick ligga på Danderyds sjukhus i en vecka. Hon skall flytta till Furuhöjdens rehab idag. Ligger i Gribbylund. Vill inte lämna ut hennes mobilnummer denna väg men numret till rehab är 08 - 630 89 00 så går det säkert att få tag på henne om du vill. Annars hörs vi när hon kommer hem. Ha en bra dag :)

Steve sa...

Hemester gIllar jag skarpt. Både som uttryck och att ha.

"a bit fishy" ha,ha,

Det var ett riktigt charmtroll du hittade där på hemmaplan.

Marina sa...

Imorgon anländer maken från Singapore och då ska vi ha hemster här också och det ska bli riktigt skönt!

Emma, Sol som sol? sa...

Den där lille killen såg ut att kunna dansa, snygg pose! Och charmtroll är ju bara förnamnet.

Undrar hur hon tänkte när hon köpte den jackan... (Undrar jag som inte gillar rosa kläder.) "Åh den matchar mitt laxrosa hår!" Och som sagt, makens kommentar var ju klockren!

Meta sa...

Härliga bilder och ett kul ord. Alltid bra med nya ord som säger vad de menar
Ha en go Hemester
Kram Meta

Eva Trillian sa...

Kul inlägg :) Hemester!
Vilken sötis på slutet!

Anni sa...

Före regnskuren kryllade det av turister i Gamla Stan. Sedan blev det helt tomt. Men jisses, vad det regnade!