tisdag 21 januari 2014

Upptäckter i jakten på ett kvitto

Stort, stort tack alla ni för er omtanke angående döingen – den externa hårddisken alltså. Jag kan lugna er – jag har bilderna kvar på datorn. Maken däremot är inte lika lyckligt lottad om man säger så. Så min – eller rättare sagt hans förhoppning - vilar på IT-bästisen Raddes axlar just nu…

Upptäckt 1


Vi har hela 10 utdragbara lådor i vårt kök. Endast tre av dom innehåller köksattiraljer. Resterande sju gicks igenom igår kväll i jakten på kvittot för hårddisken, som ju faktiskt bara är ett och ett halvt år gammal – ja både kvittot och disken. Upptäckt nummer 1 var totalt 32 tändare fördelade över ett antal lådor. Har glömt (= förträngt) i hur många vi hittade dom. Tändare är bra att ha… när strömmen går och om man hade levande ljus hemma, vilket vi inte har…

Upptäckt 2


Maken samlar på massvis med saker – knivar till exempel. 12 stycken upptäcktes i diverse lådor. Även här har jag glömt (= förträngt) i hur många. Gamla klockor och ungefär 15 par glasögon hittades också, för att inte tala om utgångna pass. Suck! Resten av upptäckterna visste vi inte ens att vi ägde. Med andra ord så hamnade 80 procent av lådornas innehåll i soprummet. Rena och tomma lådor är fina lådor;-)

Upptäckt 3


Efter jakten på kvittot som fortfarande är spårlöst borta och det hårda arbetet vi utförde igår kväll kan jag berätta att upptäckten nummer 3 (som jag inte heller visste att den fanns) var väldigt välkommen imorse. Lägg märkte till den kliniskt rena skärmen och det fina lila skalet;-)

27 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Samma skit här med datorn, den gamla lade av, får leta mig in på den hårddisken med nåt program antar jag, inget viktigt där, men lite bilder skulle ju vara intressant att "rädda".

Håller på med den nya "burken" här nu, börjar få ordning på det, alla bokmärken ska samlas ihop igen, tar lite tid ;)

Själv samlar jag ju på gamla kalendrar, den äldsta är från 97, kul att gå tillbaka o kolla vad man gjorde ett visst datum ibland.

Nördigt som sjuttan egentligen ;)

Men nu tillönskar jag dig en trevlig afton. :)

Eva Trillian sa...

Den som spar han har? Men då brukar man ju å andra sidan veta om att man sparat ... ja, men ok - att bjuda sig själv på överraskningar är ju en trevlig "baksida" av dåligt minne ;)
Att vara rädd för hundar kan inte vara lätt - allt för många hundägare lever ju efter devisen "min lösa hund är inte farlig så du behöver inte vara rädd"!

Rantamor sa...

Du hade ett antal kaoslådor i ert kök, men vet du dom måste bara få finnas vart skulle vi sopa ned det som ligger framme som vi egentligen inte vet om vi behöver.
Men om någon månad när lådan är full har vi insett att vi inte behövde.
Varför kan man inte lära sig att bestämma sig på en gång???

Hoppas ännu att ni har något ställe ni har gömt kvittot väl !!!

Tjingelingen.

En plats i solen sa...

Inte lätt det där med kvitton, hoppas det kommer fram! :)

haha ja jag bor de ha 14 min och fame kvar ju, eller hur? :)

Ja riktigt kul och vara med, ett minne för livet

Husbilen-Ellen sa...

Spännande lådinnehåll och fin mobil! Hoppas allt ordnar sig med bilderna på hårddisken! Elisabeth

Geddfish ♥ sa...

Det var en rolig läsning!

Det lät ju nästan som en flyttstädning.

Tändare äger jag inga, kör med tändstickor till värmeljusen. Knivar har jag, för det är en lite passion att äga fina Moraknivar (köpte en i Nusnäs i somras, liten söt en i skinn).

En kaoslåda måste man ha ;)

Freedomtravel sa...

Vilka samlare! Här finns i bästa fall EN tändare, men långt ifrån alltid. Och då har jag ändå en man som är rökare...

KajsaLisa sa...

Ifall du köpt den på kort borde köpet finnas registrerat, det kan fungera.
Vissa stora elkedjor tar ju även personuppgifter och i så fall är köpet registrerat.

Freja sa...

Här har vi inte heller några ljus att tända, men faktiskt bara en tändsticksask. Till brasan i bibliografen använder jag smarta braständare som brinner i 20 minuter. Det vedträ som inte börjat brinna då, har nog inte i en brasa att göra...

Olga T sa...

Oj vad tändare. Men menar du att du hittade en mobil? Eller var det skalet?

LissenTo sa...

Så mycket ordning och reda för ett kvittos skull. Tappa ett varje halvår Beate :-)

Peranders sa...

Vi har också en massa tändare liggande - därför att de slutat fungera. Jag har tänkt att fylla på dem men det är liksom lättare att köpa nya, som när de tar slut hamnar i den växande högen av gamla tändare.

Kerstins foto sa...

Ja men är inte det där typiskt? Man hittar hur mycket saker som helst när man börjar leta efter nåt och helt plötsligt ser man saker man knappt visste att man hade. Åtminstone kommer man inte ihåg det. :) Men det är ju skönt att ni har en massa tomma lådor att fylla nu.
Håller tummarna för att ni kan fixa hårddisken.

Marina sa...

Jag är av åsikten att "rorlådor" bör finnas i alla välsorterade kök! Frågan är bara var alla tändare tar vägen när man behöver dem, för att itne prata om pennor!

Marina sa...

...det skulle naturligtvis vara rotlådor, men "rorlådor" kanske bör finnas det med...

Anki sa...

Känner igen situationen... har en sån där "bra att ha- låda" där det mesta sparas... men visst är det konstigt att just det man letar efter finns sällan där...
Hoppas ni hittar kvittot och hoppas makens bilder kan räddas...

Benita sa...

Det var väl skönt att bli av med en massa skräp ;) Hoppas du hittar kvittot!

Men vad menar du egentligen med din tredje upptäckt?

Monica sa...

HAHA i detta hushåll finns bara 3 gamla Ronsontändare med V märket som dessvärre inte funkar.
Konstigt det där med kvitton, lägger det här så vet jag var jag har det, i hel...e heller:-)
Ha en bra dag

Ama de casa sa...

Haha! Vilka fynd :-) Skönt att dina bilder finns kvar, hoppas att makens grejs också går att rädda.

I Sollentuna hade vi en byrå i hallen med MASSOR av lådor som Anders (som är MYCKET ordningsam) kallade för "Ama's arkiv". Av utrymmesskäl har det minskat till tre lådor nu. Rörigt värre i dom, men jag vet (nästan)allt vad som finns där.
;-)

Hoppas ni hittar kvittot!

En plats i solen sa...

Haha nej verkligen inte! :P

Della sa...

Håller tummarna för makens bilder.

cat sa...

Oj vilken samling av saker! Skulle nog behöva gå igenom alla mina lådor i mitt hem, men det verkar så jobbigt.

Jättefint lila skal du hittade, men hur hittade du renheten till skärmen? ;-)
Snart blir det vår och gräset blir grönt igen på riktigt :-)

Stare Ström sa...

Finns mycket spännande i lådor har jag också upptäckt! Borde bara fortsätta att kolla vad som finns, men för det krävs det antingen inspiration eller kniven på strupen!

Pumita sa...

Haha, du kan ju nästan öppna en tobaksaffär... eller kiosk åtminstone. Fast knivarna kanske inte funkar att sälja där. Tänkte ifall du tröttnar på ditt fantastiska jobb och jag får ta över. Nej, förstod väl det men försöka duger. ;)

Marit Johansson sa...

Vart är alla tändare när man behöver dom? Jo hemma hos BP!!

Marit Johansson sa...

Förresten ang. kvittot.. vissa företag har ju köpet kvar i sitt datasystem t ex elgiganten och netonnet.. då kan det gå ändå!

Beppan sa...

Alla har sina bra-att-ha-lådor tydligen... Jag har en förmåga att lägga viktiga saker på säkra ställen. Det är bara det att när jag behöver den där viktiga saken har jag glömt var jag lade den :-)