måndag 6 januari 2014

Naturliga fenomen

I en kommentar från Margareta före jul påstod hon att jag inte gillar naturen. Det gjorde mig lite ledsen för inget kan vara mera fel. Jag älskar naturen, särskilt hos er naturfotografer;-) Med detta sagt tänkte jag motbevisa Margareta och lägga upp några bilder som i mina ögon är helt naturliga fenomen. Det gäller att ha i åtanke att jag inte är stadsplanerare och bygger hus i och kring träd, blommor med mera. Alltså är det då verkligen inte mitt fel att naturen kommer lite till korta på den här bloggen;-)


Helt naturliga skärmflygande (paragliding) moln vid klockan 17:30 i Cala de Finestrat. När såg ni sådana senast!?


Här ser ni ett av naturen skapat fyrkantigt hål i bergskedjan. Att pilen sedan pekar på tågsignalen kan inte jag rå för;-)


Ett stup. Av naturliga skäl fick jag inte utforska stupet närmare, maken höll på att få fnatt. Han är aningen höjdrätt.


Här ser ni en naturlig oas mitt i Alicante. Trädet - en ficus någonting - är flera hundra år gammalt. Här finns förfriskningar för stadsvandraren... och infravärme;-)


Om det röda håret är damens naturliga hårfärg är jag tveksam till. Hennes rosa läppstift är det då definitivt inte. Men kolla bakdelen till vänster - den är nog ganska så naturlig;-)

Hoppas att jag med detta inlägg har visat att jag älskar naturen på alla möjliga och omöjliga sätt;-)

24 kommentarer:

Rantamor sa...

Nu tror ju jag att Margareta menade att du inte skulle ge dig ut i naturen sova frivilligt i tält och bara kika ut på morron och njuta av naturen och dess tystnad, för det är inte den Beate vi känner genom bloggen.
Men nog ser ju jag att du har fotat naturens fenomen, och dom glidflygande molenen som snabbt försvinner på himlen är ett bra exempel på just ditt naturintresse!!!

Nu till foto två, det är ju precis som att jag skulle ha fångat bilden...men då hade jag ju kapat bort trafikljuset genast.....
men då hade det ju inte varit ett Beate foto alls.
Inte heller tror jag att du hade velat gå upp till det roliga fyrkantiga hålet ??? eller har jag fel ???

Men så till foto nummer tre, ett riktigt Beate foto, för där kan jag verkligen se det stora odjuret som håller på att krypa ned i havet och försvinna, han nosar lite försiktigt på vattnet först, hade du väntat en stund till hade du sett djuret försvinna ned i havet.
Men med en höjdrädd make förstår jag att det var bara att hasta vidare.

Kan ett ficusträd bli så gammal ??
Rötterna har inte mycket att klamra sig fast i där precis.
Och nu tycker jag ju också att det var dags med lite förfriskningar.

Och damen med det röda håret trodde faktiskt att det var kommunalrådet från Nordmaling!!!

Och baken var det inge större fel på men byxorna (är det ens det??)var ju inte då i min smak precis.

Svar på din fråga igår... blir att jag höll på Småkronorna och Rantafar velade emellan lejonungarna och kronorna, men konstaterade när allt var över att han nog hade unnat Sverige att vinna på hemmaplan. Tror nog att småkronorna hade haft mycket press på sig och lejonungarna som fick kvala in i år hade ingen press alls.

Men nu är hockeyn över och Rantafar får börja koncentrera sig på Timrå igen.

Tjingelingen från Rantamor i ett mörker i norr.

Olga T sa...

Hej där! Å vad roligt att se bilder från Spanien! Fortsätt med det.
Ang. dagens inlägg. Om du inte gillat naturen vet jag bloggar du besöker dagligen som du inte alls skulle besökt, och du har alltid uppskattat mina fågelbilder och försökt lära dig arterna. Tror du vet nu vilken fågel som kallas Sveriges nationalfågel. Du har också älskat min ekorre. Jag undrar förresten vart han tagit vägen? (Han är aldrig här längre.)
Vi har vår stil på våra bloggar och till stor del beror ju det på hur vi bor och var vi bor. Så mycket vi kan läsa och titta på som vi gillar men som vi inte riktigt har möjlighet att få till eller skapa själva. Har kanske svårt att se dig i storstövlarna ute i Rantamors marker men jag vet att du uppskattar hennes bilder.
Härliga inlägg jag läst nu. Nu ska jag ladda kaffe och ta fram i-paden för jag får besök av en äldre dam som funderar på en i-pad. Ska se om jag kan vara pedagogisk och visa hur man använder en sådan.
PS. Återkommer ang. din kommentar hos mig sist:))

Eva Trillian sa...

Det var väldigt vad människans konstruktioner kom i vägen för naturen i dina bilder ;)
Är helt med på din makes "fnatteri" - tycker du var tillräckligt nära som det var!!
Damens hårfärg kan ju inte bli mer naturlig - hemmagjord och allt! Vad klagar folk på? ;)

Pumita sa...

Haha, jag tror att vi har liknande förhållningssätt till det naturliga, underbart i lagom doser. Det tycker nog damen med håret också, hon hjälpte bara naturen lite grann. ;)

Peranders sa...

Ser ju härligt ut det där. Lite skillnad mot det vintriga (?) vädret här hemma.

Della sa...

Faller ju framför allt för sista bilden här som är för härlig. Och helt naturlig självfallet. För övrigt tar jag de bilder jag får - det är alltid spännande. :)

Guldkryckan sa...

Naturen är fint det..gillade stupet där speciellt denna gång.
Var ju på Kreta för en massa år sedan, tog bilder med en av de idag ganska gamla kamerorna med ett platt litet minne i som funkade med Windows xp.
Bilderna är lite halvt om halvt gryniga idag, tekniken har ju utvecklats sen de första kom där, men visst kan man fixa iordning bilderna, fast då känner jag att man går miste om den tidsandan på nåt vis, så jag behåller dem som de är.

Många naturbilder blev det då och på den vägen är det än idag.

Ha en skön kväll.

Ama de casa sa...

Haha! Gillar din natur :-)

Det där hacket i berget är det en jätte som har gjort. Han klöste bort en bit och sen kastade han ut den i havet. Det är den ön man kan se utanför Benidorm.
Johodå. Det är alldeles sant!
:-)

sv: Ooops! Inte meningen att sno dina blogginlägg... Du kan mycket väl använda allt och låtsas som det regnar. Vilket det inte gör här, solen skiner fortfarande en stund. Ooops igen! Inte meningen att strö ännu mer salt i såren... ;-)

Freja sa...

Jag ÄLSKAR naturen! Så länge den är på bild, eller prydligt tuktad. Jag gillar den vilda naturen med, så länge jag slipper dra på mig skogsströvarutrustning och bege mig ut i den... Gillar dina bilder, tänk att de inte förstod hur den där pilen borde riktas...

En plats i solen sa...

Hoppas Magareta blir nöjd nu då :) Läckert med det där stupet. och sista bilden, dina kommentarer, så jäkla klockrena! :)

Ja, jag känner mig bättre, så jag satsar på åka imorgon, funkar det inte får jag ju åka hem igen, inte mer med det.... :)

Suddgummina är borta, men brevpapperna finns kvar, i fall någon skulle få för sig och bli min brevvän :)

Susanne sa...

Hahaha, du är ju helt underbar ;)
Sv: Jag har semester nästa vecka =)

Unknown sa...

Jag hoppas på att du får spons på sisa bilden i din härliga naturserie.
Välkommen tillbaka till den grå staden. Jag ska nu botanisera bland dina övriga spanienbilder.
Ses
/Kiki

Margareta sa...

Nu var det min tur att bli lite ledsen då du helt klart har misstolkat min kommentar någon gång. Jag vet att du tycker om naturen och har aldrig trott något annat men ... som sagt jag kommer ihåg när du skrev det till mig och det var i ett sammanhang med rena naturbilder här och det tillhör inte det vanligaste - vilket inte är detsamma som att du inte gillar den.

I alla fall så är dina bilder som jag tittat igenom i ett flertal inlägg helt fantastiska och tycker verkligen att du har seendet och vet hur en bild ska tas - =)

Även om vintern inte riktigt kommit till Sverige i år så ser det onekligen betydligt trevligare ut att vistas på den spanska solkusten.

Vi har kört i relativt hög hastighet från Linköping till Luleå, med övernattning i Sundsvall och ett stopp i Umeå för lunch med yngsta sonen och jag lovar att det går att ta bra bilder i 110 - bara man hittar de rätta inställningarna, vinklarna och självklart miljöerna i rätt sekund. =) Kanske inga bilder jag vlll hänga på väggarna men inte många som är suddiga på fel sätt.

Skrattar när jag ser kvinnan i rött - tänker på mig själv som äldre, brukar ju ibland ha en röd färg däremot aldrig rött läppstift, någon måtta på härligheten får det ju vara.

Har några helt klara favoriter bland dina bilder sedan du kom hem och den som jag tänker närmast på är inte en naturbild - men jag låter allt vara osagt. =)

Ha det gott och nu är jag inte ledsen mer - ska övergår till mina asfaltsbilder från det sista dygnet.Margareta sa...

PS.
Förresten - det var inget lyxåk vi tog hem från Spanien utan en ny bil som mest stått i ett garage där och är ganska svårsåld med tanke på spanjorernas nuvarande ekonomi. Då var det bättre att sambo tog den än att "skänka" bort den. En ny firmabil, inget privat åkande. Den är nämligen också ombyggd och upphöjd.
Men nu har vi upptäckt - trots stor motor så tar den nästan ingen diesel, vi hade fått tanka många gånger med vår privata och nu en gång och inte en hälften har gått åt - fantastiskt. =)

Marina sa...

Naturen är härlig och det är skönt att vi har den! Det är väl en av de saker man kan sakna mest när man är borta, just den svenska naturen. När det gäller bilderna måste jag säga att de alla är härliga, men den sista var verkligen underbar!

Kerstins foto sa...

Hahaha, ja det här var riktiga naturbilder må jag säga. Precis så här ska naturen upplevas. Inte med gummistövlar i storskogen i vilt slagsmål med myggen. Och tält....nä vet du va, en skön hotellsäng, det är camping det!
Jag gillar dina bilder och jag gillar din tolkning av naturen, kunde inte sagt det bättre själv. Men den där kanten och höga höjden....nej, där skulle jag inte stå.
Ha det gott.

Monica sa...

HAHA härligt rött hår ingen blygsel där inte,bakdelen snyggt mullig.
Fin bild på himlen men favorit blir stupet nästan så jag får yrsel.
Ha det;-)

Anki sa...

Du är då för härlig! Häftiga bilder... mer, mer, mer... både natur och civilisation!

LissenTo sa...

Det är nog så att man fotar mycket eller mest där man är. Som du som är storstadsbo, det är ju liksom Beate det. Häftiga moln formationer och damen på sista bilden henne skulle jag gärna fota. Kan tänka mej alla hennes ansiktsuttryck

& du fotar väl lite av varje och så menar nog också säkert Margareta

Geddfish ♥ sa...

Vilka roliga, underfundiga, väl genomtänkta naturbilder!
Sista bilden, den var häftig, den talade till mig!
Skönt med lite sol och värme, inte sant?
Här får jag nöja mig med det klatschigt gråa.
Ha en härlig dag, Gerd♥

cat sa...

Jag tycker verkligen att du har bevisat att du gillar naturen med det här inlägget. Det är kanonfina bilder allihopa, möjligtvis är jag inte så förtjust i damen ;-)

En plats i solen sa...

Ja hon är helt underbar den kvinnan! Undrar med hur hon får ihop det många gånger, och ibland avundas jag hennes engagemang och ork.

Hörni sa...

Hahaha, ja jag ser klart och tydligt att du gillar naturen. :)

Stare Ström sa...

Naturen rymmer mycket! Och ibland får människan hjälpa naturen lite och då blir det så tjusigt som på din sista bild! Härlig!
Kul med dina frågor om Bangladesh!Så roligt att inlägget väcker frågor! Jag svarade på min egen blogg.