fredag 24 januari 2014

Fredagsmix med färgterapi

Värmeskåp

Det här skulle kunna vara ett värmeskåp, men det är det inte utan föreställer en ventilationsanläggning som fyller samma funktion, nämligen att tina och värma upp mig varje morgon under vintern. Plats: Entré i fastigheten där jag jobbar.

Färgkick

Igår fick ni en solkick från Benidorm. Idag får ni lite färgterapi i form av IT-bästisen Raddes halsduk. Han köpte den i en jaktbutik.

- Jasså, är det för att älgen ska få syn på jägarna eller?

- Nej, för att jägarna inte ska skjuta på varandra.


Nu jagar han inte och undviker skogen i största möjliga mån, men det är ju bra att veta ändå;-)

Och om ni undrar över färgkombinationen på bilden kan jag berätta att den är högst tillfällig. Radde åkte nämligen till Vemdalen idag för att åka skidor. Undrar om det finns älgar respektive jägare i skidbackar…

Äntligen lugn och ro

Efter två dagar med ”blogg-trakasserier” fick jag äntligen lugn och ro på Roslagsbanan. Resenären till höger spelade migränframkallande spel. Killen mittemot - som av praktiska och smygfotografiska skäl inte är med på bilden - facebookade. Kvinnan med den stora svarta handväskan och den tunga systempåsen läste tidningen, men slocknade efter några minuter. Högerhanden med de rosa naglarna håller krampaktigt i den vita iPhonen som ni ser. På andra sidan gången hittar ni ytterligare en kille med mobil. Han lyssnade på musik. Äntligen lite lugn och ro. Ni hör väl min lättnadens suck!!!? Japp, det gör ni nog;-)

17 kommentarer:

En plats i solen sa...

Jag hör sucken klart och tydligt till skåne. Skönt du fick lugn och ro, så du slipper reta dig på det hela helgen, roligare saker kan man ha för sig!

Haha, jag hade nog klarat mer än två varva utan spy, men kondisen hade nog inte pallat ett varv ens haha

Unknown sa...

Men lite tristare, inget att reta sig på alla sitter tysta med sina maskiner i sin egen bubbla. Lite t-banetjafs skadar väl inte?
Gillar färgkombon med gul och orange.
Appropå värmefläkt, några kompisar åker till Borneo i natt...lyllos eller hur.
/Kiki

En plats i solen sa...

Jag älskar vara långrandig så jag bryr mig inte så noga och jag tror twitter världen klara sig utan mig ;)
Ja och utan dig med förstås...

jag menar hur kan man ens förmedla något på max antal ord... i dont get it, men det är väl därför man inget fattar för de inte kan skriva allt... :P

LissenTo sa...

Nu är det helg och jag hoppas din är lugn, bra och inte alltför kall.

Här är frysläge

KajsaLisa sa...

Tänk vad spännande, hela cyberymden väntar på att dom skall berätta att dom sitter på tåget på FB.

Anki sa...

Skönt... och en bra bild blev det också :)

Marina sa...

Skönt att allt återgått till det normala, för det där att prata med varandra på kommunala färdmedel lät onekligen lite arbetsamt...

Eva Trillian sa...

Ibland är det skönt att "råka i samtal" och andra gånger är det så himla skönt att få vara ifred! :) Smygfotande har jag inte vågat mig på än, men du inspirerar!

Stare Ström sa...

Tänk så mycket jag missar när jag går i stället för att ta allmänna kommunikationsmedel!

Ama de casa sa...

Åh! Du hade alltså sällskap med ungdomar då? :-D

ansepanse sa...

ja :) äntligen lite lugn och ro :)på Roslagsbanan
vilken färgkombination :) ja vem vet, det kanske finns, ja inte älgjägare nu, men ja inte heller björnjägare, björnarna sover ju nu, ja det får väl bli människojägare då :) människojägare i skidbackarna :)
Sv: jovisst, det är en livförsäkring, visst är det det :)
jaha :) du är vi lika tunna, du och jag
kramar

Margareta sa...

Ibland är det bra att inte vara bloggbesökare alltför ofta - jag har verkligen fått skrattat "asg" under morgonen - tack.

Tänk att det fortfarande finns sådana sociala människor i vårt osociala liv - underbart, eller inte?

Jag har skrattat, haft högläsning sambo har lett och jaaaa ...

Det där med lådor känner jag igen - är vi släkt eller? =) Nu har vi inte så många, eller? Tre fanns i köket och dem har jag tvingat sambo att rensa här kring jul så nu är det en ordning i oredan och samlandet, samtidigt som tre lådor blev två. Personlig har jag svårt för att de där lådorna hamnar i köket, hmmm ... Om jag tittar mig runt på kontoret så ska jag kanske vara tyst men ursäkten är att mina lådor är på kontoret. =) Nog nu om lådor, för de finns ju och vi kan inget göra åt det.

Däremot har jag redan glömt om det framkom ... hittade ni kvittot?

Jag älskar verkligen dina jobbresor, mina är tillnärmelsevis inte så intressant - inte alls. Nu tar det fem minuter för mig med bussen och trots att jag aldrig skulle komma på tanken att plocka upp något för att nätverka under resan så är jag totalt osocial, säger inte ett pip om inte någon bekanting dyker upp - gör det sällan, men det har börjat hända. Och då hinner vi med ungefär två minuters prat. =)

En annan sak angående -Vad är det för roligt med att ta kort på en handske? Jag fick "samma" fråga en gång när jag varit på Nolia och fotat, vad finns det för något att fota på Nolia, varför tar du överhuvudtaget med dig en kamera (det var före androiden och iphonens tid) Den personen kan ju aldrig överhuvudtaget har varit på Nolia. =)

Upptäckten som du inte visste fanns? Gissar på någon funktion i Iphonen - komihågmeddelanden från Outlook kanske.

Härliga bilder från Benidorm, lovar att det ser lockande ut då jag nu varit i idé x antal dagar, förutom bussåkandet då.

Färgterapi är bra, däremot så förstår jag inte hur det där orange kan vara en halsduk, ser alldeles för kall ut. Något annat jag inte heller ser är allt du beskriver i detta inlägg, i bild två. Det gör inget jag kan följa med ändå.

Ps. Ser att ni inte hittat kvittot. =)

Ha en bra lördag, njut av livet och dagen oavsett väder och vind. =)

Anonym sa...

Väldigt intressant bild. Olika aktiviteter. Tycks som om tanten med den jättestora väskan är den enda som inte fifflar med nånting.
Så var det förr (på min tid). Man bara satt!

Ruthi Virginia

Susanne Jonsson sa...

Ha ha, sucken hördes till Norrland! Sådana där dagar får man nästan ta som mental träning! Förstår hur det var, har upplevt samma sak här med...

En plats i solen sa...

haha ja precis som vanligt så tycker vi samma :) Jo men en liten guldfisk eller så kan man ha, den tror jag inte du vill ha på tallriken..... :)

Olga T sa...

Bra att BP får samla bloggfoder i lugn och ro!

Linnéa sa...

Ja, men de höll truten ändå. På röda linjen är det ibland ett sånt tjatter så öronen korkar igen. Alla intimiteter, jobbrelaterade konflikter osv får man ta del av. Glömmer alltid att jag faktiskt har musik o kan sätta på mig lurarna, mer har alltid glömt dem hemma.