söndag 26 januari 2014

Kontraster och skyltar

Fototriss vill se ”Kontraster” idag och Pumita hoppas att vi lägger upp några skyltar till ”Skyltsöndag”. Själv tar jag varje tillfälle i akt för att göra er lite sugna på att åka till Tel Aviv. Eller så stannar ni hemma och kollar in mina foton. Det räcker ju gott det också;-) Bilderna jag lägger upp visar olika kontraster som vi knappast skulle se i Sverige – redan det ör en kontrast i sig. Skyltar finns det också med lite varstans. Även dessa finns inte här hemma. Enjoy!


Här står den vänstra byggnaden i stor kontrast till den högra. Charmigt!


Gammalt och nytt samsas på ett perfekt sätt i Tel Aviv. Den staden tröttnar man liksom aldrig på. Man vet inte vilken överraskning som väntar vid nästa gathörn. Å det finns det många av - gathörn alltså.


Kolla den bilden noggrannt! Den är inte photoshoppad och är inget collage heller - den står bara i kontrast med sig själv...

Fler kontraster hittar ni hos "Fototriss".

Å Pumita gillar ju skyltar som ni vet:-)

39 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Väldiga kontraster! Gamla städer som förnyar sig - gillar nr de inte bara skövlar allt med marken och börjar om!

Pumita sa...

Hehe, kan man få en översättning? Det där är ju rena hebreiskan. ;)

Anita - Malta sa...

Ja, men det här var ju stora kontraster du fann mellan gammalt och nytt. Tycker ärligt talat att husen på första bilden är jättefula. Då är det betydligt bättre på bild två och sista bilden är superbra. ..och skyltar, det ser jag flera stycken :-)

Marina sa...

Visst är det fantastiskt med dessa kontraster! En av alla tjusningar med att resa är just att hitta alla kontraster. Samtidigt så känns det synd att det gamla måste ge plats för fler stora glaskomplex...

Guldkryckan sa...

Fina bilder, gammalt och nytt hör ju till stadsbilden idag, men försöker få det gamla att gå i harmoni med det nya...fast ibland misslyckas man.
SV: Tror mer på dina kollegor.

Olga T sa...

Har de Domus i Tel Aviv? Tycker mig se liggande 8:an där på skrapan. Tänker inte stanna hemma och nöja mig med dina bilder som du vet. Funderar just nu över hur vädret kan vara där ner. Ska nog kolla upp det nu!

En plats i solen sa...

Den sista skriker ju verkligen kontraster :)

Ja, det var någon som sa åt mig och gå det hållet och se snögubbarna... :) Hoppas de som bord där inte tyckte det var jobbigt jag fotograferade...

Monica sa...

Ja du här var det häftiga kontraster,fint med gammalt och nytt.
Ha en skön söndagkväll

Anders W sa...

Vilka bilder, häftigt!

En plats i solen sa...

haha hur kunde du gissa att jag googlat fram dem? ;)

Fast alpackor är det på väg till jobbet, så skall fotografera dem när de blir utsläppta igen :)

Beppan sa...

Du har då verkligen hittat kontraster! gillar särskilt den sista bilden....
Spännande stad det där. Billigt blir det ju att lära känna den via dina bilder. Fast live är nog bäst - med dofter, ljud och allt....

Olga T sa...

Du har nog glömt att länka ditt bidrag på Fototriss.

Carita Liljendahl sa...

Oj himmel sådana kontraster!
Verkligen bra trissat och nog blir man sugen på att åka dit alltid!

Stare Ström sa...

Inte visste jag att Coop fanns i Tel Aviv, men det ser jag ju på din sista bild! :-)

ansepanse sa...

jättefin fototriss på temat kontraster
kramar

Susanne sa...

Gillar kontrastbilderna intensivt. Dessa bilder ser man knappast i Sverige, så det får nog bli en resa till Israel framgent.

Kicki sa...

Verkligen spännande med hus som "poppar" upp rätt vad det är! Gillar mitten bilden speciellt!:)

Monica sa...

Dom är två sedan Juli 2012 när Kajsas hjärta sa ifrån.
Ha det bra

Marit Johansson sa...

Otroligt häftig byggnad i sista bilden!

Rantamor sa...

Alltså helt otroliga kontraster på dina foton, har bläddrat lite fram å åter och konstaterat att du verkligen lyckats fånga dina åskådare med dessa foton.

Gillar att den första bilden visar så skarp kontrast på gammalt och nytt.
Och tvåan ser ut som att det nya bara poppat upp helt apropå.
Funderar hur allt får plats utan att dom river det gamla ??

Trean är helt sjukt bra, så många kontraster att du hade klarat dig med ett foto idag på trissen...

Tjingelingen från Rantamor.

LissenTo sa...

Tycker mycket om kontraster, det får en att se efter mer.

Jo har haft skön helg :-)

Freja sa...

Jag blir yr i huvudet när jag försöker förstå alla vinklar och perspektiv på sista bilden... Får nog vila varmt ett tag igen...

Freedomtravel sa...

Kul med kontraster i arkitektur, mellan gammalt och nytt eller mellan exklusivt och enkelt.

Haha, skrattar när jag läser din kommentar! Vet du vad? Det var de mest annorlunda svarta vinterstövlar jag hittade, efter att ha tittat i ca tio butiker. En liten rem och en liten variation i material. Mer annorlunda än så går inte att hitta i landet lagom. Om det hade varit möjligt, då hade jag köpt dem. Lovar!!!

Unknown sa...

Gillar städer som vågar mixa gammal bebyggelse med nytt till bredden. Gärna nytt byggande som tar ut svängarna, så som dina bilder visar prov på.
/Kiki

Geddfish ♥ sa...

Nästan två bilder för mycket, men vilka, det vet jag inte.
Och det betyder att alla var SÅ bra, så det hade räckt med en.
Häftigt.
Ska bli häftigt att få slumra nu också... ;)

Margareta sa...

Kontrasterna kan ingen undgå att se och fantastiskt skriver jag bara. Att åka till Tel Aviv - ja tack, men det blir nog inte den närmsta tiden och inte heller i år. Funderar nu bara på lite andra (korta) resor och nu tänker jag inte på den som jag ska bege mig ut på under tisdagen, till Umeå. =)

Jag gillar ju de gamla byggnaderna mer, fast de i sista bilderna är ju lite mer.

Sedan log jag stort när jag läste din kommentar och fundering. Inser att jag nog vistats för mycket på balkongen eller i bilen det här året. Nej, både igår och idag har vi faktiskt tagit oss ut ... med bilen - men jag har stigit ur den några minuter och tagit några snabba. Åker till världsarvet i kyrkbyn, Gammelstad och fotar ... en halsduk. =) Bloggdiarrén fortsätter kanske en dag till, sedan blir det stopp någon dag igen, eller så har jag vaknat till liv.

Ha det gott och njut av måndagen genom nya "bekantskaper" på din resa till och från arbetet.

KajsaLisa sa...

Härliga stadsmiljöer mot blå himmel. När jag tog min mittenbild försökte jag samma sak och tog tegelmuren ur en annan vinkel, men det var så dimmigt att skyskraporna knappt syntes.

En plats i solen sa...

Ja jag tänkte jag lägger upp det på bloggen med. Har skickat det till tidningen med, spännande och se om det kommer med :)

haha det har du rätt i, det kunde varit värre, man skall tänka positiv :)

Veiken sa...

Hej! Jag kommer in från En plats i solen och hamnar mitt i en fin triss! Tel Aviv har jag missat helt, fast jag har rest runt lite i Israel....fast det var länge sedan! ;)

Junitjej sa...

Så fina bilder!!

Fru Venus sa...

Nu blev jag och titta på kontraster på ett helt annat sätt :-) Vill du hänga kvar så maila mig på fruvenus@hotmail.com ,hittar ingen mailadress till dig!?

Anni sa...

Ja jisses, vilka kontraster! Bryr man sig alls om att rusta gamla hus, eller är det bara att riva och bygga nytt som gäller?

cat sa...

Ja det räcker väldigt väl att stanna hemma och kolla in dina bilder :-)
Hoppas att du får en fin vecka.

Ama de casa sa...

Jag tröttnar då aldrig på dina bilder från Tel Aviv. Härliga!

Måste nog åka dit igen nån dag. Senast jag var där var 1967 och jag minns inte nåt. Inte för att jag var full, dock. Jag var 6 år gammal :-)

En plats i solen sa...

Det är ju du som är underbar! Jag hoppas många kikar in till dig :)

Mias Mix sa...

Vilka härliga kontraster mellan gammalt o nytt! Precis så var det i Berlin. Gamla svarta sotiga byggnader från innan kriget och stora glashus på massor av våningar om vartannat. Annars finns säkert inte så många likheter. Israel och Tel Aviv har aldrig lockat, men måste medge att jag har blivit mer sugen efter alla dina fina bilder. I denna triss blir den sista favoriten :)

En plats i solen sa...

Ja jag lägger ut någon bild på mig själv då och då, men annars är jag med ganska anonym :) Men jag må erkänna jag är nyfiken vem som gömmer sig bakom din datorskärm :)

Linnéa sa...

Snacka om kontraster, skitsnyggt fotat. Nej, såna kontraster hittar vi inte här i Sverige. Har aldrig varit med i Pumitas tema ännu. Men snart är det 6 februari och slutkonf på SKL blir genomförd, sen är jag nog fri på riktig.
(Nu fri fårn 1 jan men ändå inte)

Anki sa...

Så snyggt! Perfekta kontrastrika bilder... wow!